Söndag i Tyskland = vilodag

by Kristina 30. augusti 2020 20:10

Parkeringkaoset i går renderade givetvis till frukostkaos i dag. Vi hittade två puffar vid receptionen där vi placerade oss. Johan gav upp kaffeköandet, men annars tog vi väl för oss. Något avstånd på 1 meter var det inte tal om. Betyget för Holiday Inn express i Trier blir därför 10 för rum, bekväm säng och kuddar (bäst sedan Radisson i Prag), men minus 100 för parkering och frukost. De bör fråga sig om de verkligen ska sälja ut alla rum, och om de gör det tipsar jag om Havshotellet på Limhamns strategi: man får boka tid för sin frukost, så blir det inte smockfullt och anti Coronasäkert.

I dag gick det inte längre, utan vi fick fälla baksätet och lägga handbagaget där. Tog sevärdheterna i den gamla staden, med Nigraporten och gamla torget. Söndag morgon var perfekt att gå en stund där. Något vi som är så amerikaniserade inte vant oss vid är ruhetag; att det mesta är stängt en söndag i Tyskland. Vägarna ägs inte av lastbilar, men rastställena är istället fyllda med dem som bara väntar på att det ska bli måndag så att de börjar rulla igen. 

Astrid tog med oss på alternativa vägar i dag, när det tjocknade och blev köer på motorvägen så körde vi ut på landsbygden för att ansluta ett par mil framåt igen. Det märks vilka som har GPS med trafikinformation, för en liten rad av bilar tar plötsligt en ologisk avfart och har sedan följe en stund 😊.

Bor i gamla stan i Bremen och har hälsat på stadsmusikanterna redan i kväll. Statyn står bara ett par kvarter härifrån. Förutom det gamla och nya rådhuset så var det rätt många "tivolivagnar" där, för alla sorters junk food. Det ser lite skrikig ut med en rosa yoghurtbägare intill statyn med stadsmusikanterna. 

Har börjat finslipa planerna för de sista nätterna, det blir nog Flensburg nästa innan Danmark och så lutar det åt broarna hem från Jylland till Skåne.

Tags:

AllmÀnt | Obegripligheter | Resor

Powered by BlogEngine.NET 1.5.0.7 - Old School Theme by n3o Web Designers

Om oss

Läser du det här så tror vi att du redan känner oss, då vi inte haft för avsikt att sprida bloggen utanför den närmsta kretsen av familj och vänner. Är det så att du har hittat hit ändå och vill läsa, så skrivs bloggen av Johan & Kristina, två amerikafarare från Skåne.

 

 

Datum nÀr vi gjort inlÀgg

<<  augusti 2020  >>
mÄtiontofrlösö
272829303112
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31123456

View posts in large calendar