Service recovery 1.0

by Kristina 12. december 2016 19:47

Gjorde i går eftermiddag en reklamation till SAS på vår hemresa. Fick i dag svar om att pengar kommer att sättas in på vårt konto inom ett par dagar. Det VAR en jobbig hemresa, men det här gör mig betydligt mer välvilligt inställd ☺.

Tags:

Allmänt | Resor

I väntan på att få åka till Norge...

by Kristina 9. december 2016 14:17

Sitter i SAS lounge och har det väl så bra vi kan, efter omständigheterna. Inga problem vid incheckningsdisken i Plus- och Businesskön, och ingen diskussion om att det inte skulle vara ok att checka in fyra väskor utan extra kostnader. Vid entrén till loungen krävdes det kanske lite extra påpekande om att vi har sådan biljett som ger oss inträde, men att vi blivit ombokade till annan destination och nedgraderade av flygbolaget. Eller påpekande och påpekande, hon frågade om vi var guldmedlemmar och det var vi ju inte, så hon fick knappa lite på datorn för att okeja oss inträde.

Har ännu inte nått stadiet att vara tacksam över denna resväg jämfört med alla andra tänkbara alternativ, men det kommer väl. Katthotellet är meddelat om förseningen och vi har mutat bästa vännen J att möta oss i Helsingborg, för att korta restiden hem från Kastrup så mycket som det bara går. 

Tags:

Allmänt | Resor

Ändrade planer för flygresan hem

by Kristina 9. december 2016 07:59

Vi fick aldrig något sms från SAS i går att det gick att checka in på flyget och Johan blev fundersam. Det kom i natt istället och Johan som bara fick det första kunde sedan av naturliga skäl inte somna om. "Flyget inställt, ombokning pågår" stod det i det. Jag fick däremot två sms till att vi var ombokade via Oslo. Vi blir rejält sena, men vi kommer väl fram så småningom i alla fall.

Tags:

Allmänt | Resor

Elizabeth, NJ

by Kristina 7. december 2016 21:11

Summerar dagen: En tur söderut på Jersey Turnpike som kostade 90 cent, vi skulle norrut... Pulaski skyway avstängd och all trafik som inte vill åka betalväg (jag härskande till efter felkörningen och vägrade mer tullväg) trängdes därför på samma väg som vi körde på. Avgång till Ellis Island blev därför kl 10 och inte en timme tidigare som vi tänkt. Vi och åtskilliga skolklasser och någon annan enstaka vuxen turist. Det var länge sedan sist, och orkanen Sandy ställde ju också till det för denna port till Amerika.

Efter ett par timmar tog vi båten tillbaks till Liberty State park och ställde in Astrid mot Walmart och Target längs Tonnelle avenue. Lunch på Five Guys och några spontanbesök i butiker intill de initiala målen gjorde att vi valde att sedan åka till hotellet igen. Med samma avstängda väg på tillbakavägen var Astrid riktigt tjatig, men vi kom rätt genom att mestadels följa den övriga trafiken och inte hennes instruktioner. 

I går körde Johan i värsta regnvädret som började vid lunch och inte slutade förrän i morse. Tror det är den värsta bilresan vi varit med om, folk tog verkligen inte hänsyn till vädret utan körde hänsynslöst kors och tvärs bland filerna. Vi startade annars dagen på Hershey i Hershey, tänk om Marabou kunnat ha en anläggning som denna 😊... En kort runda på VF i Lancaster, sedan TJ maxx, en pysselbutik (Jo Ann), en överskottsbutik där vi fastnade redan vid ingången och bokavdelningen... Lunch på en trevlig dinar och sedan tankning för 25 dollar (3/4 dels tank) innan vi gav oss av till New Jersey. Hann med en kort på Jersey Gardens och handlade med middag från food courten. Hälften av den sparade vi till i dag, har både mikro och kylskåp på rummet.  

Tags:

Allmänt | Resor

Harrisburg, Pennsylvania

by Kristina 5. december 2016 20:56

Jag är gammal nog att minnas Tage Danielsson monolog om det osannolika i Harrisburg, men här är vi nu! Kärnkraftsolyckan inträffade 1979 och saneringen avslutades 1993 enligt Wikipedia . 

Hämtade en härligt bronsfärgad Ford Escape hos Avis på Newark i går. Fatta! En bil som syns på parkeringen! Vi har bara besökt ett par shoppingcenter, men hade vi haft denna underbara bil i april hade vi fasen hittat den själv på parkeringen vid Sawgrass Mills ☺. New York plåtar har vi denna gång. Har nu plockat ut våra extraväskor, men det går fortfarande att ha dem i bilen utan att fälla baksätet, så hopp finns! 

I går körde vi först till New Jerseys huvudstad Trenton och NJ var den tredje delstaten att gå med i de Förenta staterna, så Trenton fick även bli landshuvudstad för en kort tid. Därefter blev det en tur till Newark igen, men I Delaware denna gång. Johan hade googlat fram ett Cabelas där och det passade bra med lunch. En bisonmacka för Johan och en wild boar till mig till lunch smakade bra. Ett besök på Barnes and Nobles och Target också, sedan vidare till Dover, huvudstad i Delaware, the first state. 

Nästa anhalt Annapolis, huvudstad i Maryland. Det är roligt att köra längs mindre trafikerade vägar i december, det är många som dekorerat sina trädgårdar med ljus och en del har lyckats bättre än sina grannar... Bodde på Country Inns & suites och så blir det resten av resan också. När vi nu är i Harrisburg så tittade vi på kartan och konstaterade att vi kan lägga till en natt i Elizabeth och utgå därifrån de sista dagarna . Vi hade redan tänkt oss 2 nätter men nu blir det 3. Det var länge sedan vi var på Ellis Island, så det får det bli och det tar nog en halv dag. Sedan verkar det som om "min" spritbutik kan ha Jack Daniels 150 års jubileums flaska, så dit får vi också ta oss. 

I morse åkte vi till State capitol i Annapolis och denna byggnad låg på en kulle i historiska kvarter. Det var en rondell runt byggnaden och de som kände till det hela fällde in backspeglarna, för det var ok att parkera på båda sidor av gatan, men trångt... 

Vi hade bestämt oss för att köra till Washington DC och körningen in till stan gick bra, då de flesta hunnit till jobbet innan kl 9, då vi gav oss av. Väl i huvudstaden hittade vi två parkeringsgarage och jag tvingades backa ut ur dem båda, då det visade att de bra priserna de erbjöd förutsatte valet parking och när vi har allt bagage i bilen, nej tack. Så vi fortsatte mer eller mindre i panik ut till Arlington kyrkogården, där vi funderade på att ställa bilen och ta tunnelbanan in till city.  När vi hade parkerat och gått igenom säkerhetskontrollen promenerade vi in på kyrkogården. Eller är begravningsplatsen mer korrekt, kanske. Vi insåg snart att det pågick en begravning och att den inte var helt ordinär. En militär musikorkester, sex svarta hästar som drog kistan som var draperad i flaggan,  övriga militärer därefter och efter det civila klädda i alla möjliga färger...

Körde sedan till Georgetown, en gammal stadsdel som vi tidigare bara besökt som hastigast, hamnade på grund av vägarbete intill nya favoriten TJ maxx och parkeringsgaraget hade hiss som tog oss direkt upp i affären. I dag fyndade jag en klänning och två par byxor, förutom några julklappar...

Ställde sedan in Astrid mot Harrisburg och här hann vi besöka Hollywood casino i närområdet innan vi tog med en pizza hem till hotellrummet. På vägen blev det dock ett Walmart också, och en ölbutik (där de inte sålde mindre än 8-pack), så nu har jag jultröjor för halva december! Har ju av naturliga skäl utrangerat tidigare säsongströjor på grund av viss storleksskillnad. I  morgon börjar vi  Hershey och dess chokladfabrik innan vi tar oss tillbaks till New Jersey igen.

Tags:

Allmänt | Obegripligheter | Resor

Tänk om...

by Kristina 4. december 2016 07:26

Frukosten på hotellet var inte så eländig som man kunnat befara. Deras utbud av bagels var verkligen toppen, inga maskingjorda bakverk där inte. Sedan var det bara cream cheese och sylt att lägga på, men vi har varit med om betydligt sämre varianter under våra resor.

Man ser mycket när man är ute och går. Vi gick mot Freedom Tower i går morse,  längs Sjunde avenyn. Att då se en mycket muskulös pitbulltik med en rosa tröja lätta på trycket genom gallret som går ner till tunnelbanan, kan få fantasin att skena. Vem skulle trott oss om linje 1 plötsligt drabbades av fel i strömförsörjningen?! Längre ner hörde vi en motorsåg. I NYC en lördagsmorgon ? Ja, det var en julgransleverantör som gjorde lite finjusteringar...

Vår tanke var att åka upp i Freedom Tower och när vi kom dit runt kvart i tio var det inga köer att tala om, så det var bara att åka rätt upp. Ja, efter sedvanlig säkerhetskontroll förstås. Det var fantastiskt! Att se så mycket av de södra delarna av Manhattan med Jerseysidan, Liberty och Ellis Island samt hur Liberty Park egentligen sträcker sig. Wow! Vi gick där uppe en timme innan vi var nöjda. Man kunde låna en iPad för 15 dollar, men nej, det gjorde inte vi. Man kunde tjuvtitta på andras och försöka komma ihåg vissa byggnader som man kan googla på senare. Bland annat såg vi en imponerande byggnad inte långt från Hollandtunneln när vi åkte in med shuttlen, den ska vi försöka hitta information om.

Vi gick i Chinatown och Little Italy bort till Katz's delikatessen där det också var kö, som till Carnegie deli i går, men nu väntade vi. Det gick rätt fort att komma in, sedan ställde man sig i kö för att få pålägget till sin macka tillskuren och därefter letade man efter sittplats. Det gick också att välja ett av få utvalda bord för att få  bordsservering. När vi ätit oss mer än  mätta tänkte vi ta tunnelbanan tillbaks till hotellet. Väl på plattformen sades det i högtalarna att tågen inte gick för tillfället och att man inte visste när de skulle börja igen. Vi fick en biljett att visa för en busschaufför eller i annan tunnelbanestation, men vi valde att sätta oss på en buss som körde norrut längs 1 Avenyn och sedan byta till en ny på 23 gatan. Det sades sedan på TV-nyheterna att det inträffat en olycka på stationen på 4th Street, om jag uppfattade det rätt hade någon ramlat ner efter att ha befunnit sig mellan två vagnar. 

Tillbaks på hotellet var vi nöjda med äventyr och steg, så efter att ha konstaterat att Path tågen inte går på helgerna på grund av arbete bestämde vi oss för att ta shuttlebuss till Newark i morgon. Tjejen i receptionen ville väldigt gärna sälja in en taxi istället, men den prisskillnaden var lite för stor när vi nu inte är så beroende av ankomsttid som om vi skulle flyga hem.

Nu blir planen att första stopp i morgon blir New Jerseys huvudstad Trenton!

Tags:

Allmänt | Obegripligheter | Resor

New york - en stad i förändring

by Kristina 3. december 2016 06:42

Kanske beror det på att vi inte varit här på två år, eller är det bara en fullständigt naturlig utveckling. Men känslan av att vänja sig att se polis med automatgevär vid Empire state building, den är lite blandad. Jag hade liksom glömt bort det där. Det lär heller inte bli några fler spontanbesök på Starbucks på Femte avenyn i Trump Tower,  så länge den blivande presidenten bor där,  för där var det ännu fler tungt beväpnade poliser och hade man nget ärende in i huset eller till Tiffany's bredvid hänvisades man till andra sidan gatan. Där stod å andra sidan massor av tv-kameror och reportrar, beredda att sända när som helst. 

Men NYC är en underbar stad också. Hotellfrukosten hade ju inte fått toppoäng på internets hotellbetygsidor och dessutom var vi vakna och redo att ge oss ut långt innan den skulle serveras, så vi gick ett kvarter österut när vi såg två poliser stå inne i en deli. Vi tänker alltid som så att poliser och lastbilschaufförer vet var man får tag på bra mat, och det stämde också denna gång. Beställde en laxbagel och den var ljuvlig! När vi satt där inne och tittade ut på morgontrafiken såg Johan en frimurarlogeflagga och jag ett gym. Sedan såg jag Weight Watchers logga ovanför Starbucks på ett hus... Man ser vad man vill 😊.

Sedan gjorde vi "som vanligt", det vill säga gick, gick och gick. Handlade på mig böcker på Borders, så det blev tung packning stor del av vägen. Tänkte äta lunch på Carnegie deli, som stänger för gott den sista december. Det hade fler tänkt,  klockan var ett då, så vi gick söderut istället och kostade på oss taxi till hotellet för att lasta av. Så det blev lunch på Jake's vägg i vägg med hotellet istället. Sedan tog vi tunnelbanan till 34 gatan och besökte kvarteren runt Macys.  

När det blivit mörkt ute tog vi oss till Times Square för att fota lite. Sedan fortsatte vi till granen vid Rockefeller center (som vi också sett i dagsljus) och ett fantastiskt ljus -och ljudspel på fasaden till Saks on Fifth Avenue. Tunnelbana tillbaks till 23:e och hopplock av middag på Whole foods (kanske "något" dyrare än tänkt, men det är svårt att inte gå all in på deras fräscha bufféer). Så det blev middag på hotellrummet med På Spåret på plattan. Det hackade lite, men var ändå okej.

Nu väntar en ny dag, i dag går vi söderut!  

Tags:

Allmänt | Obegripligheter | Resor

Chelsea, New York

by Kristina 1. december 2016 18:56

Ytterst kort rapport för stunden:

+ uppgradering på flyget för poäng och en peng, - för att planet blev försenat på grund av att data i loggboken skulle in i en dator som inte ville - för att planet var ett reservplaner och därmed inte utrustad med "ny" kabin, tekniken funkade inte, den förkylda överklassynglingen på andra sidan gången fick den sista maträtten som Johan ville ha, och åt dessutom inte upp sin mat...

Det tog två timmar från det vi lämnade planet tills vi var på väg i shuttlebuss till hotellet, vi blev försenade 50 minuter men landade en kvart efter tidtabell och fick vänta en kvart till på plats vid gate. Då hann väl en och annan före oss i kön till immigration kan man tro. 

Efter incheckning på hotellet skyndade vi oss ut, det var lika bra att ta det medan vi fortfarande tror att vi är lite pigga... Middag blev det på Country Hill Barbeque. Nu: snart sovdags.

Tags:

Allmänt | Obegripligheter | Resor

Powered by BlogEngine.NET 1.5.0.7 - Old School Theme by n3o Web Designers

Om oss

Läser du det här så tror vi att du redan känner oss, då vi inte haft för avsikt att sprida bloggen utanför den närmsta kretsen av familj och vänner. Är det så att du har hittat hit ändå och vill läsa, så skrivs bloggen av Johan & Kristina, två amerikafarare från Skåne.

 

 

Datum när vi gjort inlägg

<<  juni 2024  >>
tiontofr
272829303112
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
1234567

View posts in large calendar