Hyrbil - premium eller SUV?

by Kristina 18. maj 2013 18:46

Johan hälsade på Anders på Newstravel häromdagen och diskuterade olika alternativ för hyrbil. Vi brukar ju boka en fullsize, även när det bara är vi två som åker. Vi har insett att bilderna med gubbar och väskor som hyrbilsbolagen anser får plats i bilen inte helt överrensstämmer med vad vi anser... I början var bagageutrymmet bättre tilltaget på bilarna, eller så har både det och resväskornas storlek ändrats på senare tid, för det är inte helt enkelt att få plats med två resväskor, två större bagar och två handbagage i trunken, ens på en fullsize bil. Jag är ju chefsväskpackare, och mitt motto är ju "Det ska gå", men ibland blir det ett väldigt trixande. När vi nu ska köra såpass långt, kanske runt 500 mil eller mer, behöver vi en bekväm bil och frågan är då om vi ska välja en premiumbil eller en SUV. Hittills har vi ju "blivit uppgraderade" när vi kört långt (Utah till Missouri, Illinois till New Jersey) och fått större bilar än vi bokat, men vi brukar skratta när vi kört iväg för vi inser att de i själva verket vill bli av med en bil från fel delstat om vi nu nödvändigtvis ska köra så långt och ändå lämna den någon annanstans (i första fallet en Kalifornien-registrerad bil, i det andra en Missouri-bil). Därmed försvinner äran av att bli uppgraderad till att i stället bli halvlurad... Nåja, Zoe förra sommaren var ju helt underbar, och med tanke på trafiken i USA så betyder det också en del att komma upp, som man ju gör i en SUV. Man har möjlighet att se en bit framåt, jämfört med att befinna sig i sedanhöjd. Återstår gör också frågan om vi ska behålla bilen hela tiden, det vill säga avsluta i Chicago med bil. Det avgör i så fall om vi ska ha ett hotell i city eller en bit utanför, eftersom en parkeringsavgift på 50 dollar om dygnet inte kommer att vara speciellt prisvärt... Då får hotellet ha väldigt bra pris i så fall... Vi har förresten bokat in oss på en konsert i slutet av resan - vi ska äntligen få se Toby Keith på hemmaplan. Få se om han är annorlunda inför en större publik än på Vega i Köpenhamn!

Tags:

Allmänt | Resor

Katterna på hotell - matte och husse planerar nya resan...

by Kristina 12. maj 2013 20:04

Våra amerikanska pojkar är ju inte som våra tidigare katter, det har vi ju konstaterat. Våra tonåringar vill bli aktiverade och blir de inte det, hittar de på egna hyss... Makers är fenomenal på att öppna badrumsskåp och massakrerar gärna pappersrullar, såväl toa- som hushållspapper. Woody hjälper gärna till, men är nog inte den aktive från början. Inför årets semesterresa började vi därför diskutera hur kattvakteriet skulle gå till och det slutade med att vi bokade in katterna på Engelholms katthotell för att provbo nu under Kristi Himmelfärdshelgen. Det har fungerat bra, så nu känns det som vi kan börja planera på allvar inför sommarresan.

Tags:

Allmänt | Resor

Powered by BlogEngine.NET 1.5.0.7 - Old School Theme by n3o Web Designers

Om oss

Läser du det här så tror vi att du redan känner oss, då vi inte haft för avsikt att sprida bloggen utanför den närmsta kretsen av familj och vänner. Är det så att du har hittat hit ändå och vill läsa, så skrivs bloggen av Johan & Kristina, två amerikafarare från Skåne.

 

 

Datum när vi gjort inlägg

<<  april 2024  >>
tiontofr
25262728293031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345

View posts in large calendar