Många hundar i tjänst i går

by Kristina 14. februari 2019 05:22

Servicehunden från LAX åkte med oss till Kastrup. Skönt, så slapp jag fundera mer på om det räcker med hundpass för att komma resande från USA. Narkotikahundar såg vi i tjänst både i Los Angeles, på Kastrup och på Öresundtåget. De var alla artigt ointresserade av oss, och det känns bra med tanke på all braja som rökts omkring oss i Kalifornien. Det kommer jag aldrig vänja mig vid, att det är lagligt för rekreation.

Hämtade katterna på deras hotell i dag, de var som alltid snabbt förlåtande ♡. Och så kom en IKEA katalog i brevlådan. Det brukar det göra när vi kommer hem från vår sommarresa, men nu har man lite att läsa igen då 😊. Och lite i förskott: Happy Valentine!

Tags:

AllmÀnt | Kalifornien | Resor

Bacillskräck big time

by Kristina 12. februari 2019 11:44

Har nu en mellanlandning i loungen på Arlanda igen, och det är ju väldans vad alla snorar och hostar runtomkring oss. Värsta bacillspridaren var dock en finne som satt bakom oss i vänthallen på LAX i går,  och som givetvis dök upp i säkerhetskontrollen i morse igen. Ja, det är bara att hoppas att vi klarar oss. Vi har inte riktigt tid när vi kommer hem för att bli sjuka. 

Jag räknade till 14 resenärer i PLUS hem, av 56 möjliga säten. Business var nog fullsatt med bland annat husse med skapligt stor servicehund (bearded collie skulle jag tro) och en trebarnsfamilj där minstingen inte kan ha varit äldre än ett par månader. Jag hann med tre filmer och ett par timmars vilande. Det oroar mig att det inte var fler resenärer, det känns som om flyglinjen inte klarar sig länge om det alltid är som vi har upplevt det under dessa måndagsflygningar.

 

Tags:

AllmÀnt | Obegripligheter | Resor

LAX igen då, nu på väg hem igen

by Kristina 11. februari 2019 12:37

Blev nyss vittnen till något riktigt charmigt. Innan vårt plan ankom till gate 133 stod ett av JAL:s där, och ett annat befann sig i gaten bredvid. Man ropade på de sista passagerarna och så kom ett gäng killar, coola i keps, lugnt flanerande bakom en representant för flygbolaget eller möjligen VIP:s. Vi som själva vid ett tillfälle varit de sista ombord minns att vi sprang som tusan, så något sa att det här kunde vara några megakändisar. Så kom två japanska flygvärdinnor från det andra planet och smög fram bakom en vägg bredvid oss och fnissade när de fick syn på killarna, det var så gulligt. Synd bara att Johan och jag är så dåligt insatta i den asiatiska populärkulturen, så att vi inte vet vilka vi såg...

Om 1,5 timme bör vi vara på väg med Bele Viking.

Tags:

AllmÀnt | Kalifornien | Obegripligheter | Resor

Slutshopping, Santa Monica, Grammy och segt Wifi

by Kristina 10. februari 2019 20:13

Har checkat in på Super 8, några meter under inflygning till LAX och några fler meter till AVIS, men inte många. Bilåterlämningen i morgon sker tvärs över gatan. Vi har tryckt bort meddelandet om att service behövs varje dag, men Toyotan har ändå gjort vad vi förväntat oss av den. 

I dag vaknade vi väl inte helt pigga, grannarna ovanpå hade lördagskväll i natt och rökte knastrumpet ute på loftgången, och stampade då en hel del i det som var vårt tak. Har i dag på två olika ställen sett kokböcker med cannabis, så det känns tyvärr som marknaden finns och efterfrågar dylikt. 

Började annars med att åka till Santa Monica, där Johan fick hjälp av en hygglig kille när vi parkerade, som trixade med parkeringsautomaten så att det plötsligt stod att det var betalt... Nere på det dom kallades Walkway var det fullt av joggare denna söndagsförmiddag. Att bara gå där kändes som om man var ett stort störmoment. Det har regnat av och till i dag, och eftersom vi inte förflyttat oss särskilt långt i dag så går vi passat på att shoppa lite till... Dollarkursen är ju inte särskilt rolig, den blev väl ännu värre efter presidentens tal häromkvällen antar jag, men lite roliga saker kan man bära hem ändå. 

I morgon åker vi hemåt på eftermiddagen, via Arlanda, så beräknad ankomst i Tyringe är tidig tisdagskväll. 

Tags:

AllmÀnt | Kalifornien | Resor

Downtown LA och mer av Hollywood

by Kristina 10. februari 2019 07:25

Fyllde på våra Metrokort med ytterligare en dag och tog tunnelbanan en bit sydöst, till Pershing Square, trw fyra fator från OUE Sky space. Upp till 54 våningen där det var mer allmän turistinformation om Los Angeles, med en hel del Zlatan minsann. Sedan tog vi en ny hiss till 68 våningen där man kunde få åka utanför kanten i ett plexiglasrör som på en flygande matta. Några japanskor gjorde detta, men nej, 8 dollar var det nog inte värt. Jag tror faktiskt det var läskigare att åka vattenruschkana på Norwegian Epic, den som jag trodde aldrig skulle ta slut. Det fanns två utedäck, ett i öst och ett i väst, sedan var det 360 grader inifrån som gällde. Där fanns en bar, så vi lade de åtta dollarna på varsin öl istället. 

Vi tog sedan bussen till Paramount och ytterligare en studiotur. Den var personligare än den på Warner, vi åkte mycket mindre "golfbil" i dag och var 6 besökare per guide. Det var inte så mycket exteriöra miljöer som Warner hade, det allra mesta spelas nog in i studiorna, men vi fick ändå se klipp från olika filmer där vi kunde identifiera just det gathörn i New York vi hade framför oss. Var inne i dr Phil:s studio också, han är visst här för sjuttonde säsongen. 

Gick till kyrkogården Hollywood forever som ligger granne med Paramount. Letade inte efter några kändisar, utan rörde oss bara i de nordligaste kvarteren en stund, som verkade vara ryskt-ortodox och judisk del nu, men som också hade gamla stora stenar med Smiths, Andersons och andra förmodade västeuropeiska ättlingar, stenar som i många fall lutade både hit och dit.

Gick vidare norrut till Hollywood boulevard, väntade in en buss, tog en tunnelbanestation bort till Manns teater (vid det här laget hade vi gått så mycket att vi var värda att vila lite), fotograferande gamla och nya hand- och fotavtryck innan vi köpte med oss en pizza och tog tunnelbanan hem till hotellet igen. Det var ju National pizza day, och vi fick en jättetrevlig pizzabagare att göra en halva som en meatlovers pizza och den andra vegetarisk. 7 minuter tog det, inte 15 minuter en kvart. Mindre deg är nog en del av svaret.

Nu ska vi packa ihop för sista förflyttningen denna tripp. På återhörande!

Tags:

AllmÀnt | Kalifornien | Mikrobryggerier | Resor

Utflykt i Los Angeles

by Kristina 8. februari 2019 19:02

Efter varm frukost som serverades i restaurangen bredvid vårt motell, var vi redo att ge oss ut. Google Maps fick lämna förslag på lämpliga färdmedel och så gjorde jag skärmdumpar på de små avsnitt som skulle bli promenad. Det kändes som en smart grej, men på hemväg igen gjorde det oss lite förvirrade i stället, då vi inte hittade korsningen på kartan i boken. Nä, för den fanns ju en halvtimmes bussresa bort, typ. Tjejen på La Breamuséet som googlade åt oss kom ju fram till samma alternativ som Google tänkt ut åt oss på morgonen, så i morgon utvecklar jag nog metoden. 

Att ta sig till Warner gick lätt i alla fall. Var framme så att vi kunde börja rundturen kl 10. Det är kul att åka "bakom scenen" som vi ju gjort tidigare bland annat på Universal Studios. Att se Chicagos highline i "Cityakuten" dyka upp bakom en krök, en nedgång till New Yorks tunnelbana finns i ett annat hörn. Nu var väl inte de TV serier som nu var mest aktuella några som vi följt, men "Vänner" var ju en av de vi kände igen. Det var nästan 15 år sedan de slutade spela in den... ja, vi känner oss rätt gamla...  Fick se "Ellens" studio, då hon har långhelg och inte spelar in några avsnitt på fredagar, som många av de andra talkshowerna. Och när det gäller filmer så fick vi se alla Bat-mobiler som funnits, de inte helt okända filmerna om Harry Potter är också härifrån. Universal har visst licens på Harry i sina amerikanska temaparker, men den i England är visst deras egen. Vi fick testa hatten, Johan blev en Gryffindor, jag en Huffelpuff. Vilken dag som helst har den nya LEGO filmen premiär, den är också gjord här.

Tog sedan två bussar till La Brea, med smidigt byte i korsningen Hollywood/Vine där vi gick på bussen i morse och precis där vi hoppade av bussen på 6th street låg en irländsk pub, så det fick bli sen lunchpaus där. I dag besökte vi muséet och det är fascinerande med asfalten som finns här och som begravde så många djur vars rester nu i hundra år grävts fram. Från början tog man bara de stora mammut-benen, men senare intresserade man sig för de små fossilfynden också. Över 1 600 sabeltandade tigrar har man hittat. Man tror att de blev till sig när bytesdjuren fastnade i asfalten och såg dem som lätta byten, men så blev de själva kvar i geggan. På muséet fanns möjlighet att prova själv hur trögt det var och nej, i en sådan pöl vill man inte hamna.

Tags:

AllmÀnt | Kalifornien | Resor

Hollywood

by Kristina 8. februari 2019 08:05

Hade ett sms nu på morgonen där blodcentralen hälsar mig välkommen på måndag morgon kl 7.30. Det hade helt försvunnit i överlämningen av uppgifter till 2019 års kalender, så det blev att ringa ett skämmigt samtal till telefonsvararen och berätta att jag inte kommer då, men hör av mig för ny tid...

Vi befinner oss nu i ett Los Angeles som enligt killen i kassan på Ralphs inte varit så här kallt under de 29 år som han bott här. På vårt rum är det svalt, det finns två heaters som säkert är jättebra men som i mina ögon ser rent livsfarliga ut, som en sån där flugdödare som finns i stall ungefär. 

Besökte Ronald Reagan library i Simi Valley i går. Mycket intressant och många minnen och reflektioner över den tid som han verkade i. Det var i den tidseran som intresset för politik väcktes, och jag blev flyglotta. 

I dag ska vi prova Metro och buss, vi tänker oss ett besök hos Warner Brothers och om det går väl fortsätter vi till La Brea tar pits. Hotellet ligger 5 Miles från båda utflyktsmålen,  så det kan väl ta allt från 40 minuter till en halv dag... 

Tags:

AllmÀnt | Kalifornien | Resor

Tillbaks i Buck Owens Bakersfield

by Kristina 6. februari 2019 20:56

I dag gjorde vi en returresa Santa Rosa - Bakersfield, nästan en blåkopia från måndagens resa, bara i motsatt riktning. Men vilken skillnad det blir när solen skiner som i dag, jämfört med kraftiga regnskurar som vi hade på väg norrut. Vi fick annars starta dagen med att skrapa rutorna, om vi nu haft en isskrapa, vilket vi inte hade. Så Johan fick sätta på all värme som gick medan jag gick mellan rummet och den allmänna parkeringen där vi stod, med två väskor i taget, tills isen var borta från rutorna. 

Första stopp var "världens största permanenta Monopolspel" (enligt Guinness rekordbok ?!) i San José. Jag måste säga att jag nog trott det var större än det faktiskt var, av de foton jag såg på nätet hade jag en bild av något som var åtminstone 50 meter per sida, men så var det inte. Dessutom var det fullt av skrikande ungar som använde det som lekplats, så vi var där en lagom lång stund... 

Nästa nedslag gjorde vi i närheten av Bass Pro (där vi var häromdagen) och nu fyndade vi rejält på Tj Maxx. Nåja, mest jag. Hittade ett nytt favoritmärke när jag hittade tre skjortor/blusar som satt som en smäck. I dag var en bra dag i provrummet! I samma komplex fanns Petco, Bed, bath and beyond samt Barnes and Nobles, så där gick vi en stund. Dagens lunch blev macka från Walmart, äten på väg. Middag åt vi på Buck Owens Crystal Palace här i Bakersfield. Museum, bar, steakhouse och uppträdande i ett. I morgon tänker vi besöka Ronald Reagan library på vår väg till Hollywood.

Tags:

AllmÀnt | Countrymusik | Kalifornien | Resor

Diverse dryckesprovning i Sonomatrakten

by Kristina 5. februari 2019 21:13

Efter frukost i hotellets huvudbyggnad körde vi på en liten tur runt i trakten. Började med amerikansk champagne (ja, vi vet att det inte heter så, men Korbel envisas). Det var en Kristina-dag vid ratten, så Johan drog vinstlotten i dag. Köpte med oss en Rouge, en mousserande Pinot Noir, som vi ska njuta av någon av de kommande kvällarna. Tog oss sedan till kusten och en vecka efter det att vi var vid Sunset beach såg vi nu mer bränningar och ogästvänliga strandremsor, lite kanske beroende på temperaturen som varit ganska låg i dag, men det var också mer klippor här. Stannade till i Bodega Bay, sedan körde vi till Petaluma och Lagunitas. Vi provade med både bryggerier och destillerier, men det var nog fel dag, då de inte hade öppet. Körde till Sonoma, provade gin på Prohibition destillery och gick en promenad runt torget. Körde sedan till Fogbelt i Santa Rosa, ett bryggeri där vi träffade en man som bott utanför Bergen, Norge, och som pratade mycket och gärna med oss om allt. Vi hade redan på Korbel fått information om att Russian River Brewing släppte en specialöl i dag och vår bekantskap bekräftade detta, så det var fortfarande kö när vi tittade förbi efter kl 20 i kväll... Vi ställde oss inte i kön. 

I morgon vänder vi söderut igen. Har nu bokat resterande hotellnätter. Bakersfield igen i morgon, sedan Hollywood i 3 nätter och den sista vid LAX.

Tags:

AllmÀnt | Kalifornien | Mikrobryggerier | Resor

La Rose, ett historiskt hotell

by Kristina 4. februari 2019 20:41

Sitter nu med ett glas Pinot Noir i ett helmysigt hotellrum i annexet till Hotel La Rose i Santa Rosa. Vi fick frågan vid incheckningen om vi kunde tänka oss att bo i byggnaden på andra sidan gatan, det var mer modernt. Möjligen är byggnaden inte från 1907, som huvudbyggnaden, men det är med mycket, för standardhotell, annorlunda inredning som får även denna del av hotellet att sprida en stor gnutta av personlig känsla. Vi tänkte genast Duval House i Key West, där vi en gång för länge sedan bodde på ett bed and breakfast. I dag har det regnat till och från, liksom det gjorde i går. I dag har Johan kört, så jag har jagat regnbågar med kameran, i San José fick jag den perfekta med bevis för var båda ändarna gömde sina skatter... 

I går körde jag och vi var tidigt iväg till Kapitolium. Det var väl i princip bara vi ute denna söndagsmorgon och det faktum att jag blinkade vänster ordentligt på väg in på parkeringen runt minnesmonumenten gjorde att Highway Patrol bilen jag höll på att ramma kom undan och jag likaså, utan att bli stoppad, även om den plötsligt dök upp till vänster om oss, i något jag väl trodde var cykelbana eller något. Eftersom det inte var något trafik så brydde jag mig inte om att titta i backspegeln... I går kan jag ärligt säga att jag cashat in en hel del trafiktur, man kommer långt med att visa vart man tänker sig, även om man inte råkar vara i precis rätt fil...

Det blev ganska många mil i bil i går, vi hann tanka billigt en gång till i Arizona, nästa gång lyste lampan och då tankade vi för 40 dollar. Räknade ut att det kanske kunde röra sig om 42 liter eller så, så trots allt är det mindre än 10 kr per liter. Eller: det är ju vad jag hoppas. I det här landet kan presidenten säga något som påverkat valutakurser... Vi pausade i Palm Springs och köpte lunch på Janssens foodstore, satt utanför  och åt, samt njöt i svenskt försommarväder. Trots Superbowl var trafiken rätt intensiv, vi som trodde att alla var hemma...      

Bodde i Bakersfield, där det absolut finns mer att se än vi hann med nu, och har nu två nätter i Santa Rosa bokade. I morgon väntar en dag i Sonoma County med både vin och öl.

 

Tags:

AllmÀnt | Arizona | Kalifornien | Resor

Powered by BlogEngine.NET 1.5.0.7 - Old School Theme by n3o Web Designers

Om oss

Läser du det här så tror vi att du redan känner oss, då vi inte haft för avsikt att sprida bloggen utanför den närmsta kretsen av familj och vänner. Är det så att du har hittat hit ändå och vill läsa, så skrivs bloggen av Johan & Kristina, två amerikafarare från Skåne.

 

 

Datum nÀr vi gjort inlÀgg

<<  juni 2024  >>
mÄtiontofrlösö
272829303112
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
1234567

View posts in large calendar