Downtown LA och mer av Hollywood

by Kristina 10. februari 2019 07:25

Fyllde på våra Metrokort med ytterligare en dag och tog tunnelbanan en bit sydöst, till Pershing Square, trw fyra fator från OUE Sky space. Upp till 54 våningen där det var mer allmän turistinformation om Los Angeles, med en hel del Zlatan minsann. Sedan tog vi en ny hiss till 68 våningen där man kunde få åka utanför kanten i ett plexiglasrör som på en flygande matta. Några japanskor gjorde detta, men nej, 8 dollar var det nog inte värt. Jag tror faktiskt det var läskigare att åka vattenruschkana på Norwegian Epic, den som jag trodde aldrig skulle ta slut. Det fanns två utedäck, ett i öst och ett i väst, sedan var det 360 grader inifrån som gällde. Där fanns en bar, så vi lade de åtta dollarna på varsin öl istället. 

Vi tog sedan bussen till Paramount och ytterligare en studiotur. Den var personligare än den på Warner, vi åkte mycket mindre "golfbil" i dag och var 6 besökare per guide. Det var inte så mycket exteriöra miljöer som Warner hade, det allra mesta spelas nog in i studiorna, men vi fick ändå se klipp från olika filmer där vi kunde identifiera just det gathörn i New York vi hade framför oss. Var inne i dr Phil:s studio också, han är visst här för sjuttonde säsongen. 

Gick till kyrkogården Hollywood forever som ligger granne med Paramount. Letade inte efter några kändisar, utan rörde oss bara i de nordligaste kvarteren en stund, som verkade vara ryskt-ortodox och judisk del nu, men som också hade gamla stora stenar med Smiths, Andersons och andra förmodade västeuropeiska ättlingar, stenar som i många fall lutade både hit och dit.

Gick vidare norrut till Hollywood boulevard, väntade in en buss, tog en tunnelbanestation bort till Manns teater (vid det här laget hade vi gått så mycket att vi var värda att vila lite), fotograferande gamla och nya hand- och fotavtryck innan vi köpte med oss en pizza och tog tunnelbanan hem till hotellet igen. Det var ju National pizza day, och vi fick en jättetrevlig pizzabagare att göra en halva som en meatlovers pizza och den andra vegetarisk. 7 minuter tog det, inte 15 minuter en kvart. Mindre deg är nog en del av svaret.

Nu ska vi packa ihop för sista förflyttningen denna tripp. På återhörande!

Tags:

Allmänt | Kalifornien | Mikrobryggerier | Resor

Powered by BlogEngine.NET 1.5.0.7 - Old School Theme by n3o Web Designers

Om oss

Läser du det här så tror vi att du redan känner oss, då vi inte haft för avsikt att sprida bloggen utanför den närmsta kretsen av familj och vänner. Är det så att du har hittat hit ändå och vill läsa, så skrivs bloggen av Johan & Kristina, två amerikafarare från Skåne.

 

 

Datum när vi gjort inlägg

<<  juni 2021  >>
tiontofr
31123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
2829301234
567891011

View posts in large calendar