Det var bättre (eller i alla fall enklare förr)... 2

by Kristina 31. juli 2011 15:19

Så uppstod frågan: får man ta med sig tax-free hem i handbagaget? Fru B. tog ansvar för att ta reda på svaret - nästa resa kommer att innebära mellanlandning och byte i Frankfurt. Kan man då köpa med sig alkohol i San Francisco och vara säker på att inte tyska security kommer att sno den? På Uniteds sida lämnades inga definitiva svar, på Flughafen Frankfurts inte heller, men minsann: svenska Transportstyrelsen kan man lita på (?!) som lämnar följande glasklara besked:

Resa från Singapore, Kroatien, Malaysia, USA och Kanada med byte av flygplan inom EU

Det är nu tillåtet att medföra vätskor som inhandlats på

  • Singapore Changi Airport
  • Kuala Lampur International Airport
  • flygplatserna i Dubrovnik, Rijeka, Pula, Split, Zadar och Zagreb i Kroatien
  • alla internationella flygplatser i USA och Kanada.

Det krävs dock att följande förutsättningar är uppfyllda:

  • att vätskorna är förpackade i en påse med säkerhetsförslutning
  • att det framgår av påsen att de inhandlats på flygplatsen
  • att det finns ett kvitto som visar att varorna inhandlats inom de senaste 36 timmarna.

Tags:

Obegripligheter | Resor

Det var bättre (eller i alla fall enklare) förr... 1

by Kristina 31. juli 2011 15:09

Möttes av denna information i dag när jag gick in på www.united.com för att ta reda på vilka regler som gäller för bagage. Så det blev att ta fram biljetten för att se om vi bokat resa före eller efter 1 juni. Rätt svar var den 3 juni, så nu kommer United klå oss på ytterligare 20 USD (totalt 70 USD per person) om (läs: när) vi checkar in två väskor per person på väg hem från San Francisco.

 

 

Tags:

Obegripligheter | Resor

Brooklyn

by Kristina 15. juli 2011 19:46

Det tog flera år och resor till New York innan vi lämnade Manhattan för någon annan stadsdel, bortsett från en eller annan resa från JFK-flygplatsen då. Men sedan Johan besökt Brooklyn tillsammans med Mats för att dels gå på bron tillbaks till Manhattan, men också för att besöka Brooklyn brewery, så har det blivit ett par, tre resor till med tunnelbanan. Bronx har vi också varit i, för att besöka Zoo, men den stadsdelen var lite skrämmande och det dröjer nog till nästa besök i djurparken innan vi beger oss dit igen...

 

För att vi ska komma ihåg att det är norra 11:e gatan vi ska leta upp nästa gång vi kommer på besök... Bryggeriet har visningar varje lördag, och till skillnad från gårdsbryggerierna hemma i Skåne som inte får sälja sin alkohol utan att servera mat, så har Brooklyn brewery ingen mat. Däremot finns massor av menyer från utkörande matleverantörer, så det är bara att ringa för att få något tilltugg levererat till bordet! När det gäller ölen så köper man poletter vid entrén och vid pubdisken köper man öl för sin polett, och det kan kosta en, två eller tre poletter, beroende på sort.

 

Tags:

Mikrobryggerier | Resor

Powered by BlogEngine.NET 1.5.0.7 - Old School Theme by n3o Web Designers

Om oss

Läser du det här så tror vi att du redan känner oss, då vi inte haft för avsikt att sprida bloggen utanför den närmsta kretsen av familj och vänner. Är det så att du har hittat hit ändå och vill läsa, så skrivs bloggen av Johan & Kristina, två amerikafarare från Skåne.

 

 

Datum när vi gjort inlägg

<<  juli 2024  >>
tiontofr
24252627282930
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930311234

View posts in large calendar