De tre musketörerna

by Kristina 19. september 2015 15:41

En och en halv vecka sedan vi hämtade hem lillebror Jack (Daniels) - officiellt Nikitas Angels Måns - en lillebror Maine Coon som snart kommer att bli större än sina äldre bröder. Men fortfarande är han minst.

Woody vilar en stund i mattes knä, medan lillebror leker med en hoya, vilket innebar att matte tog (minst) tjugo foton liknande dessa innan det blev något som gick att publicera...

som det här:

Men sedan blev det lite trist att leka själv, så Jack började brottas med sin röde storebror.

Vilket kanske inte helt oväntat ledde till att han blev ensam i mattes knä ganska fort...

Makers är på det hela taget rätt skeptisk till om det går att leka med den svarte, men så länge han nöjer sig med att hoppa på Woody går det bra. Men han har också lekt med lillebror emellanåt. Anpassningen har gått väldigt bra.

Tags:

Allmänt

Katter och människor hemma igen

by Kristina 7. september 2015 17:42

Landade på Kastrup straxt efter halv elva i dag på förmiddagen. Då Karlskrona-tåget var försinket 3 minuter hann vi och alla väskor med det, kl 11.09. Ingen kö i passkontrollen och våra väskor var snabbt av. Annars måste  det ha slagits rekord både i Toronto och på Kastrup i hur många passagerare på ett flygplan som beställt assistans. Rullstolarna tog slut i Toronto. Förklarades i Köpenhamn med att det var många som skulle på kryssningsfartyg.

Stapplade av tåget i Hässleholm och tog sedan taxi hem. Det är bara att konstatera att en normalstor kombi inte klarar ett resande sällskap som oss utan att handbagaget fick åka i baksätet med mig.

Efter en kort paus körde vi till Ängelholm där två killar nog tyckte det var kul att vi kom, men ändå inte såg fram emot bilresan hem. Nu blir det tidig kväll i alla fall för fru B...

Tags:

Allmänt | Resor

32 grader varmt, O'Hare 2015-09-06

by Kristina 6. september 2015 14:15

Solen skiner i Illinois i dag. Ja, i stora delar av Nordamerika om man får tro väderleksrapporten. 

Checkade in fyra väskor, varav två fick heavy-lappar. De andra är inte lätta de heller, men väger i alla fall under 25 kg styck... Lilleman fick även i dag uppmärksamhet i säkerhetskontrollen. Efteråt fick jag rådet om att han bör åka egen låda genom röntgen fortsättningsvis, så kanske vi slipper extrakollen. 

Sitter i Uniteds lounge, även om en kvinna av äldre modell i informationen påstod att Air Canadas passagerare inte längre var välkomna där. Nåväl, konstaterar igen att det är väldigt skönt att sitta lite back office på en flygplats och slippa stressen utanför. Det är dock dags att gå till gaten snart, för första sträckan i dag till Toronto. 

Tags:

Allmänt | Resor

Allt fick plats!

by Kristina 6. september 2015 10:18

Jag har bara lastat över några grejer till Johan denna gång... 

Nu kan vi snart börja reflektera över hemresa och hur vi introducerar lillebror  i familjen - fick precis meddelande från Gunilla, Jack Daniels uppfödare, som meddelade att han växer så det knakar. Han är kanske lika stor redan som sina storebröder?!

Ger oss snart av till flygplatsen. På återhörande! 

Tags:

Allmänt | Resor

Tillbaks i Illinois, igen

by Kristina 5. september 2015 22:17

Nu närmar sig hemresan med stormsteg. Håller på att kopiera bilder till såväl dator, Dropbox och usb. För säkerhets skull. 

Frukost ingick inte i senaste övernattningen, så vi lämnade hotellet och mc-folket straxt innan kl 9. Första mål i dag var Walthers, modelljärnvägsdistributör av stora mått, hemmahörande i Milwaukee,  en kvarts bilresa från hotellet.

Vi blev vänligt mottagna och fick följa med ut på lagret. Och vilket lager sedan, ytmässigt stort som en fotbollsplan fick vi veta. Kul att se! Johan köpte en modell av en doughnut shop och mannen som visat oss runt berättade att han tidigare jobbade inom "law enforcement" och han sa att det var nödvändigt att ha en polisbil utanför samt att de aldrig säger doughnut, utan "power ring" :). 

Kort stopp på ett outlet-center i Wisconsin innan det äntligen blev frukost (lunch) på IHOP. Körde sedan över statsgränsen till Illinois och Gurnee, som hade en outletmall med air condition. Där gick vi några steg till... Sedan mot O'Hare, incheckning och urlastning av väskor och påsar... Lämnade sedan bilen på Avis och tog hotellshuttlen tillbaks. På det sättet kan vi vänta med utcheckning i morgon och är redan av med bilen. Middag på Longhorn steakhouse, ribs för Johan, sallad med sirloin för mig. Då blev det plats för efterrätt också. Även om lite cheesecake fick lämnas kvar...

 

Tags:

Allmänt | Resor

Bland massor av HD i Milwaukee

by Kristina 4. september 2015 21:06

Lämnade Minnesota efter stadig frukost. Madison, Wisconsin blev nästa mål. Med ett kapitolium i en levande stadsmiljö med food-trucks längs gatan. Passade bra då det var lunchdags! Besökte en modelljärnvägsaffär och Johan shoppade lite.

Johan valde Jake & Elwood.

Det var länge sedan trafiken var så rörig som idag, kanske berodde det på att många är lediga på måndag då det är Labour day och därmed får lite långledigt. Väl på Ramada i Milwaukee insåg vi att det var något på gång. Detta något kallas Milwaukee rally och inkluderar Harley Davidson.

Trots alla dessa bikers som vi ju vet är här så var de inte i downtown. Vi tog en trolley och åkte med en bit på rundan innan vi hoppade av och besökte ett par pubar.

Downtown Milwaukee var en trevlig upplevelse, så hit kan vi nog tänka oss att komma igen. Det ligger ju inte alls långt från Chicago.

Det var väldigt lugnt för att vara fredag. USA och Peru spelade vänskapsmatch i fotboll. USA gjorde 2-1 när vi lämnade pub nummer 2. Annars var det collegefootball i kväll, liksom US open i tennis. Dåligt med baseball där vi var i alla fall. Vi försökte spela Quiz, men fick i stället nöja oss med ett trevligt samtal med bartendern på Upper 90. Och en öl samt lite att tugga på...

Vi ligger väl fram öronproppar i kväll ialla fall, för säkerhets skull...

Tags:

Allmänt | Baseball | Resor

Packade...

by Kristina 3. september 2015 21:02

Har i dag traskat runt i Mall of America från öppningsdags kl 10 till halv sex. Inklusive en lunchpaus och en vätskepåfyllning, samt inhandlande av middag att ta med på rummet. Inser att jag är lyckligt lottad som har en man, som (också) gillar att shoppa. Morgon-TV visade bilder från Instagram på uttråkade äkta hälfter i olika shoppingsituationer, det finns visst ett sådant tema, eller #...

Grisig grill

Pelletsdriven grill

Kombinationsvariant på Hard Rock cafés toalett - tvätta och torka i samma...

Delar av tivolit som finns där i mitten av alla rader av butiker...

Lego-konst

Mer tivoli, här från våning 3

 

Vi var ändå måttfulla i vår handlande, (vilket väl framgår av bilden ovan) i går kväll orkade vi ju inte packa om och därför hade i alla fall inte jag läget helt klart för mig gällande tomma kubikcentimeter i mina väskor. Det ser väl okej ut. På lördag kväll ska jag nog ha pressat ner vad som behövs. Det får egentligen nog plats alltihop, det är bara det att det finns saker som man är lite mer rädd om (som en ny Absolut, till exempel) och som man därför vill vira in ordentligt och hoppas att TSA inte ska kolla närmare på, då de är helt usla på att packa ner saker igen... Att lastarna på de tre flygplatser vi ska passera tar hand om våra väskor på ett ansvarsfullt och mjukt sätt förutsätter jag.

I morgon beger vi oss till Wisconsin. Vi är ju redan nästgårds. Första målet är Madison, huvudstaden, men sedan fortsätter vi till Milwaukee där vi har bokat en frinatt på Ramada. Sedan börjar det bli dags att runda av, på lördag bor vi på Radisson intill O'Hare och sedan påbörjar vi resan hem, via Toronto. Förväntad ankomst Kastrup på måndag förmiddag. Sedan hem, hämta grabbarna från deras hotell, sova ikapp lite och på onsdag hämta lillebror. Life is good! 

Tags:

Allmänt | Resor

Heldag på Minnesota State fair

by Kristina 3. september 2015 12:57

Efter bra frukost (som vanligt på Country Inns & suites, där jag förvisso lyckades fumla ner plasttallriken i havregrynsgröten istället för tvärtom) gick vi till parkeringsplatsen öster om Mall of Americas östra parkeringshus och tog expressbussen till evenemanget. De 5 dollar det kostade per person var ändå billigare än att parkera bilen där, och det var skönt att låta någon annan köra. Sedan gick vi systematiskt igenom i stort sett hela området. Delar liknade den förra State fair:en, som uppvisning av kor och gigantiska pumpor.

Annat var nytt, som avdelningen för naturens under där vi träffade fyrlingar som mamma får fött i natt. Det var veterinärstuderande som ansvarade för denna del och det fanns både kor och grisar som också väntade (eller redan hade fått) smått. Älguppfödarföreningen såg vi heller inget av i Kentucky.

Vi har ju sett tv-programmet Bizarre food när han går igenom denna State fair och mer eller mindre äter sig från den ena änden till den andra och en sak är säker; mycket frityrsmet går det åt. Allt går att fritera och sätta på en pinne. Vi åt faktiskt inget "on a stick", men vi fick ju i alla fall testa två saker var, så Johan åt krabbollar och jag en laxburgare först. Senare provade jag på en funnel cake med årets nya tillbehör, vilket var lönnsirap och bacon, toppad med spraygrädde, ett syltat körsbär och mängder av florsocker, vilken gjorde mig mer än proppmätt . Johan tog sedan en footlong korv med tillbehör, så vår middag bestod därför av varsitt tortillabröd med Philadelphiaost med laxsmak (den får gärna börja säljas hemma) som fanns med i Berglunds bagage när vi checkade in i går. Trodde länge att jag inte skulle äta något förrän morgondagens gröt... 

Men vi har gått runt 20 000 steg i dag också, vilket känns. I morgon blir det Mall of America. Kanske blir det en runda minigolf också, för ja det finns det också där inne... 


Tags:

Allmänt | Resor

Uppdatering från Minnesota

by Kristina 1. september 2015 16:55

Befinner oss nu i Bloomington, Minnesota. Granne med Mall of America och flygplatsen Minneapolis/St Paul. Ja, vi har redan varit inne och kollat lite, men det var mest för att få lite sen lunch i oss och gå ett varv runt på en våning. I kväll blir det troligen middag på TGIF som är granne med hotellet. Sedan senaste "riktiga" inlägget har vi gjort så mycket att jag nu måste kolla snabbt bland fotona i kameran för att inte snurra till det alltför mycket... 

Vi började söndagsmorgonen med att besöka kapitolium i Springfield. Vi såg att det lyste, så vi öppnade dörren och gick in, och träffade tre säkerhetsvakter som inte hade så mycket att göra förrän vi kom... Vi fick eskort till hyllan för turistinformation och ett trevligt samtal med en av dem.

Sedan satt vi Astrid på Jefferson City, huvudstaden i Missouri. På väg dit passerade vi verklig landsbygd och åkte såväl på motorvägar som en väg som bara var ett väldigt tunt rött streck på kartan. I JC hade man byggnadsställningar runt en av ingångarna till kapitolium. Det känns som ett tema den här resan...

Vi åt frozen yoghurt och skrev vykort hem som vi hittade tvärs över gatan i en Hallmark affär.

Nästa anhalt Harrahs kasino och hotell i Kansas City. Superfräscht rum, första gången någonsin jag haft ett badrum som faktiskt bestod av två rum, med ytterligare en dörr in till toan... Och med badkar OCH dusch. Med guldkranar.
Vi började med buffémiddag, spelade sedan bort några dollar på de billiga maskinerna och kunde sedan konstatera att Johan numera är berättigad till en buffé gratis på måndagar om man köper en till fullpris. Så är det att vara 50... Vi vet att de har seniorpriser från 55, men här gäller det att vara om och kring sig! Såg också en baseballmatch på tv där vi fick vara med om Boston Cubs pitcher Jake Arietta göra en non-hitter mot Los Angeles Dodgers. Historiskt... "Kusin" Janet skulle vara stolt över vårt baseballintresse! 

Utsikt över Kansas City och delar av en kasinoparkering.

Nästa morgon lämnade vi hotellet tidigt, wifi kostade 12 dollar, därav vår radiotystnad denna period. Med andra ord inget behov av att kolla vad som hänt i världen på morgonen och receptionisten rekommenderade avresa innan klockan 8 eller efter 10 på grund av rusningstrafiken i Kansas City. Nästa mål var Topeka, huvudstaden i Kansas. Vi hade nämligen konstaterat att "en omväg" om Kansas och Nebraska skulle kosta två extra timmar på resan, så det var väl lika bra att ta?!

Kansas huvudstad bjöd på karta över närområdet, både på tavla och på papper. Därför visste vi redan innan vi gick runt hörnet att Frimurarna hade sitt hus där.

Vi hittade en giftshop/antikaffär som hade öppet bredvid en Quiznos och ägarinnan var hur glad som helst att sälja vykort till svenska turister. Kortet hem från Topeka blir därför ett där det på baksidan står att det kostar ett cent att skicka inom USA,  två utomlands.

Givetvis hade man börjat ta fram julsaker...

Frukostmacka blev det på Quiznos. Sedan surade Astrid. Hon påstod att det skulle ta kortare tid att köra till Lincoln, Nebraska, via Kansas City (sådär 45 mil) istället för en annan väg (27 mil). Vi trodde henne inte, och vi hade rätt...

Lunch med utsikt över kapitolium i Lincoln, första gången med cheeseburgersallad för min del...

Johan i Lincoln fotograferar Lincoln.

Vykortsskrivande innan lunchen kom på plats.

Min tur att köra bil = Diet någonting.

Nebraska kan nog ha rätt jobbigt vinterväder, men vi har haft varmt hela vår resa. Hann sedan till Des Moines, eller närmare bestämt till Urbandale, där vi bodde på Super8 I natt. Billigt. Sunkigt. Inte den bästa inomhusluften... Trots det opålitliga wifi:t lyckades vi boka de kommande nätterna här, så vi kan väl se gårdagen som ett undantag. I morse blev det besök vid Iowas kapitolium... 

Downtown Des Moines.

...innan vi styrde norrut mot Minnesota och St Paul. Där hade de verkligen renovering på gång, och vi hittade inget fik för lunch eller toa, vilket vi hade behov av. Så nu vet vi hur en vårdcentral ser ut i USA. Där finns det toaletter. Vi gick både in och ut därifrån och såg ut som om vi visste var vi kom ifrån och vart vi skulle...

Väl inslaget kapitolium i St Paul, Minnesota.

(Psst. Där inne finns toa...)

Nästa mål innan hotellet var att besöka Fort Snelling National Cemetary. James Berglund, bror till såväl Johans farfar Per som Janets farfar John, är begravd här. Det är en enormt stor begravningsplats, men vi var ändå först vid själva militäranläggningen och sedan vid nationalparken och fick väganvisningar därifrån innan vi hittade fram. Där skrev man in namnet på den man sökte och kunde skriva ut en karta för att hitta rätt.Värt att nämna är att kyrkogården verkligen är nästgårds till där vi nu befinner oss. Den är stor, enligt Wikipedia finns här 208 000 gravar och kyrkogården har funnits sedan 1870.

I sektor J, plats 842.

Besökscentret, beläget i kyrkogårdens ena hörn.

Här vilar James Berglund, Minnesota, född Carl Hjalmar Berglund från Lyby, Skåne.

En liten del av kyrkogården...

Tags:

Allmänt | Baseball | Casinon | Resor

Powered by BlogEngine.NET 1.5.0.7 - Old School Theme by n3o Web Designers

Om oss

Läser du det här så tror vi att du redan känner oss, då vi inte haft för avsikt att sprida bloggen utanför den närmsta kretsen av familj och vänner. Är det så att du har hittat hit ändå och vill läsa, så skrivs bloggen av Johan & Kristina, två amerikafarare från Skåne.

 

 

Datum när vi gjort inlägg

<<  februari 2024  >>
tiontofr
2930311234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829123
45678910

View posts in large calendar