Back in the USA

by Kristina 30. november 2014 15:40

Tidig morgon på Manhattan, denna första advent. Inväntar frukost, sedan tänkte vi påbörja dagens stegräknande genom att gå hela den relativt nyöppnade delen av High Line. Den går nu ända uppifrån 34 gatan/11 avenyn och vi bor på 36:e dessa två första nätter.

Gårdagen i korthet: Mycket skönt att ha inkvarterat på Hilton, CPH, då vi gick till säkerhetskontrollen kvart över fem på morgonen.  Vi hade blivit av med våra resväskor redan kvällen innan, då vi flög första sträckan med SAS. Det var också skönt att ha avklarat. Det blev ändå en tidig morgon. Middagen åt vi på hotellet efter det att vi tävlat i På Spåret. Hur många av er tror att jag skrek ICA efter första ledtråden av första resmålet och att Johan därefter kopplade ihop det med spannmålsmarknaden och skrek Chicago? Nähä, men så var det i alla fall!

Flög till Frankfurt i ett till fjärdedelen fyllt flygplan. Dessförinnan hade vi konstaterat en övervägande pinsam trend med stupfulla svenska män som antingen skrek efter öl inne i taxfreebutiken eller kräktes ner en pissoar.  Det stod charter i pannan på dem, om inte fyllecell. Klockan sex på morgonen...

I Frankfurt ankom vi till terminal,  det var nog första gången vi slapp att åka buss in. Vi var i tid och hann därför till vår gate i tillräckligt god tid för att höra när Berglund med flera blev uppropade och uppmanade att komma fram till disken.  Vi tyckte nog att det gått lite väl smidigt kvällen innan, utan några ESTA  frågor om adress, så de kom nu i stället. Av en kanadensiska som tidigare bott i Skurup. 

Jag pausar där och återkommer, men jag kan berätta att stegräknaren ger utslag i säkerhetskontrollen och innebär kroppsvisitering och att om man använder den automatiska passkontrollen i Frankfurt och inte ser ut som på fotot (glasögon på) så berättar passkontrollanten det på ett korrekt sätt att man nog ska tänka på det nästa gång.

* * *

Även flyget till Toronto avgick från terminalen och vi hade gott om tid att bo in oss i våra  "bås" ombord, då väskor tillhörande 4 medpassagerare som inte dykt upp skulle lastas av innan vi fick ge oss av. Lite mousserande vin och benutrymme mer än tillräckligt väl underlättar känslan av välmående. Vi slumrade till båda två, Air Canada hade denna gång riktigt fluffiga kuddar och tunna fibertäcken,  inte filtar. I Toronto behövde vi få boardingpassen förnyade och när våra väskor passerat en kontroll kom våra namn upp på en lista och vi fick fortsätta till immigration.  Där fick vi förutom att lämna våra fingeravtryck och få ögonen fotograferade, även se fina foton på våra väskor, det var väl nyheten denna gång. 

Sista skuttet till LaGuardia tog en timme ungefär. Taxi till hotellet, som alltså ligger två gator norr om Macys.  En stunds avkoppling på rummet och sedan tio gators promenad i folkvimlet till Hill Country och barbeque middag på 26:e gatan. Där någonstans slog min stegräknare över till nytt dygn och jag blev av med mina insamlade "poäng." Sov förhållandevis bra och var som sagt uppe till frukosten kl 7 i morse. Vi gick längs High Line hela vägen och fortsatte sedan nere i Greenwich och TriBeCa mot Freedom Tower och 9/11 museet. Underbart väder, inte för kallt och solen syntes. Hittade en Barnes and Nobles och en Whole Foods strax norr om WTC-området som vi säkert kommer att hälsa på igen.

Highlinen med start norrifrån

 

Jane Street, en av få gator i New York med gatsten.

Området där Freedom Tower och 9/11 muséet nu finns:

I morgon åker vi till Newark och hämtar ut vår hyrbil, sedan väntar några miles i New England. Vår bil är förhoppningsvis lite mer diskret än denna...

Tags:

Allmänt | Resor

Powered by BlogEngine.NET 1.5.0.7 - Old School Theme by n3o Web Designers

Om oss

Läser du det här så tror vi att du redan känner oss, då vi inte haft för avsikt att sprida bloggen utanför den närmsta kretsen av familj och vänner. Är det så att du har hittat hit ändå och vill läsa, så skrivs bloggen av Johan & Kristina, två amerikafarare från Skåne.

 

 

Datum när vi gjort inlägg

<<  februari 2024  >>
tiontofr
2930311234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829123
45678910

View posts in large calendar