Sommaren 2022 - hur ser den ut?

by Kristina 1. maj 2022 18:07

Önskemål: semester så sent som möjligt. Nackdelen med det är att vissa andra tycker att sommaren är över och planerar verksamhet som man förväntas vara med på. Så Kristina fick ett par dagar i september då hon bör vara i Stockholm och ingen annanstans. Men med lite resonemang och tänjande i andra änden så kanske vi skulle kunna planera för en USA resa ändå, om katthotellet hade plats. Det fick vi klart i går, så i dag bokade vi flyget.

SAS till Toronto (ny destination från i sommar) och hem från Chicago. Lite underhandsundersökningar i veckan har lett till att det verkar vara enklare (och också något billigare, eller mindre dyrt i alla fall) att boka hyrbil enväg om man håller sig inom USA och inte blandar in Kanada också. Men vi har ju kört kanadensiskregistrerad hyrbil i NY, så vi vet att det går, men eftersom vi aldrig åkt Greyhound buss så kunde det ju vara en idé att göra. Från Toronto till Buffalo tar det 3 timmar.

Då uppstod nästa kludd, man kunde boka i förväg på nätet och fylla i Sweden som boendeland, men alla andra uppgifter hörde samman med USA. Så postnumret hamnar i Charlotte, North Carolina, och telefonnumret gillades inte alls. Google fick bli vår hjälp, det går tre bussar om dagen och den vi ville boka är den enda som inte har ankomst sen kväll eller mitt i natten, så här chansas inte. En 11 år gammal Tripadvisor tråd föreslog att använda sig av .ca istället för .com och voila, då gick det både att fylla i land och Skåne County korrekt, så nu har vi biljetter. De kan dock ha dragit 2 x biljettavgift hos Eurocard, men det slåss jag med en annan dag. Nu ska vi försöka få tillbaks den där gamla känslan av att längta efter något, se fram emot något, den som man kunde känna ibland innan mars 2020.

Tags:

Allmänt | Obegripligheter | Resor

Powered by BlogEngine.NET 1.5.0.7 - Old School Theme by n3o Web Designers

Om oss

Läser du det här så tror vi att du redan känner oss, då vi inte haft för avsikt att sprida bloggen utanför den närmsta kretsen av familj och vänner. Är det så att du har hittat hit ändå och vill läsa, så skrivs bloggen av Johan & Kristina, två amerikafarare från Skåne.

 

 

Datum när vi gjort inlägg

<<  juli 2024  >>
tiontofr
24252627282930
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930311234

View posts in large calendar