Petit Air France

by Kristina 18. maj 2014 10:16

Äsch, jag avbryter mitt fransktalande försök där. Air Canadas speciellt inbjudna gäster i den här delen av flygplatsen får dela lounge med andra fransktalande,  i stället för att hänvisas till Uniteds lounge i den andra änden av flygplatsen.  Då vi besökte den för drygt två veckor sedan kan vi konstatera att AF vinner stort. Därför har jag nu ätit resans färskaste ananas (lite ironiskt nog, då Dole ju hade stora odlingar på Hawaii) och sippar lite champagne till frukost. Konstaterar också att ICA Maxi har bra kvalitet på sina papperskassar,  då en engelskspråkig familj burit runt på en sådan här och den därmed bör ha åkt länge hemifrån. I någon form av miljötänk tycks man försöka att reducera pås-användningen i Kalifornien genom att ta betalt 10 cent för pappkassar och i vissa fall då helt avstå plastkassar i butikerna.

Varannan vatten, varannan champagne i loungen på SFO.

Två Air Canada flygplan kom in med tio minuters mellanrum, vårt är det bortre.

I Toronto bytte vi plan och började vår middag med förrätt:

huvudrätt:

lite ost:

frukttallrik.

När vi närmade oss Kastrup var det dags för frukost:

Det ÄR lyxigt att åka längst fram i flygplanet!

Tags:

Allmänt | Resor

Operation Hemresa påbörjas snart

by Kristina 18. maj 2014 06:16

Söndagsmorgon i San Francisco = vi åker snart till flygplatsen för att lämna tillbaks bilen och checka in våra väskor till Toronto och vidare till Köpenhamn. Den här gången fick  min necessär plats... 

Tags:

Resor

Gubbe i hatt

by Kristina 17. maj 2014 07:59

Johan har köpt en snygg hatt. Det ledde i går till att han fick pensionärsrabatt på bussen, 75 cent betalade han medan vi andra under 65 fick punga ut med 2 dollar. Han fick till och med växel, och det lämnas normalt aldrig! Lite kul var det allt.

Give me five - ser Johan ut att tänka efter den billiga bussresan...

Vackert hus - som man väl hade kunnat tänka sig att flytta in i om man haft ekonomiska förutsättningar?!

Lunchsallad - kyckling och fetaost, tomatsalsa, bönor, avocado i "taco"skal. Mums!

Tags:

Resor

Återblick

by Kristina 16. maj 2014 20:24

Så här skrev jag i min dagbok häromdagen när vi inte kom in på nätverket på hotellet i Oakland:

Besökte BassPro shop i Manteca i går morse. Köpte mig ett par riktiga hardcore Crocs. De kom väl till pass på hotellet vi bodde på i Oakland i natt. Aldrig att jag gick barfota på det golvet. 

Det började bra med vatten på golvet i badrummet. Det kom inte från toaletten (tror jag) men det var ändå skrämmande. Föreståndaren var inte på plats i receptionen när vi kom, han var på vårt rum för att se om det var städat,  sa han när han kom springande.  Om det nu var det så glömde han att titta i duschen,  där det låg två tvålar i tre bitar. Ingen hade heller torkat av märkena efter glas/flaskor på bord eller tv-bänk. 

Vi tog en promenad i omgivningarna för att hitta en restaurang. Fann en vietnamesisk där vi tog med oss mat från. Passerade en liquor store, tittade in, hittade Alaskan brewery pale ale. Killen före oss betalade med en 20 dollars sedel, som butiksinnehavaren granskade mycket ingående. Kassaapparaten var omhöljd av en stor kartong som var tejpad och hade ett hål så att displayen syntes om man stod i rätt vinkel. Vi betalade med två tior. Sen gick vi snabbt tillbaks till hotellet,  låste dörren och barrikaderade den med min resväska. Jag sov inte med öronproppar. Jag sov knappt alls.

* * * 

Vän av ordning undrar kanske varför vi stannade kvar?! Tja, vi började leta boende i San José. Där var det helt fullt,  men vi fick sitta vid receptionen och nyttja tillgången till  hotellets wifi i vårt sökande. Sista rummet gick till killen framför oss och enligt tjejen i receptionen så hade denna man åkt i åtskilliga mil innan han slutligen då fick napp. Vi funderade då om vi skulle fortsätta till SF och ha fyra nätter någonstans, eller lägga oss vid flygplatsen en natt och hitta ett nytt boende för de sista tre nätterna. Det var totalt omöjligt att med hjälp av de bokningssiter som finns att hitta något som inte kostade en förmögenhet för en natt. Då utökade vi sökningen till Oakland och hittade ett hotell - Americas best value inn och även om namnet inte speglar verkligheten,  så brukar det inte vara så sunkigt. Och sängarna var helt okej, sänglinnet vitt och nytvättat sedan förra gästen. Duscha gjorde vi dock inte där. Och jag tror faktiskt att vi blev vittnen till anställning av städerska när vi checkade ut.

Wifit funkade i alla fall så pass att Johan hittade detta hotell vi nu bor på och det bokade vi direkt. Man ska kanske se till att ha SF bokat hemifrån,  men då försvinner också känslan av att man kan vara flexibla och spontana, och inte precis ha alla detaljer bestämda på förhand.

* * *

BassPro förtjänar omnämnande. Vet inte om detta var deras huvudbutik,  men om de andra (två) vi har besökt har varit fina med cool inredning så var denna helt och hållet spektakulär! Foton ses nedan:

Vi möttes av ett stort Redwoodträd. Inuti fanns en disk där man skulle "checka in" sina armborst och luftvapen, så att man kunde använda skjutbanorna i butiken utan att misstänkas för att stjäla...

En rejäl öppen spis med läshörna. I bokhyllan hittade vi vackra läderinbundna böcker. På svenska!

Butiken hade två våningsplan.

Nä, men titta en björn.

Vildsvinen hade kanske en liten inhägnad, men bakom syns vyn ner i butiken. Varuhuset, eller whatever.

Vattenfall.

Gungstol i fält, ja varför inte?!

Tags:

Allmänt | Mikrobryggerier | Resor

San Francisco årgång 2014

by Kristina 15. maj 2014 15:56

Jag lovar att skriva lite senare om gårdagens hotellupplevlse,  vill bara nu meddela att Berglunds nått sitt sista härbärge denna resa. Vi stannar här i 3 nätter innan det faktiskt är dags att styra hemåt igen. Har förstått att det regnar hemma,  det gör det inte här. Det ska ha svalnat av lite i dag, men det känns inte. I går nådde temperaturen 100 grader. Det har vi tidigare varit med om, men i augusti... Brandkåren mobiliserar och skickar ner brandmän från norra Kalifornien till skogsbränderna utanför San Diego. Vi var förresten med om en jordbävning i dag, men förutom att det skakade lite så var det vardagsmat för lokalbefolkningen, så vi får väl fortsätta vänta på den stora...

Lastbil utanför Anchor Steam. Ja, det blev ett besök där också.

Vackra blommor i San Francisco.

En obligatorisk Kristina+björn bild. Denna gång med Ben&Jerry-ko också.

Bussreklam, något gammal. Utställningen tog slut mer än fyra månader innan vi var i SF. På något sätt ett tecken på att tiderna kanske inte var så goda (att man inte hittat nya annonsörer på bussarna).

De berömda Painted Ladies, några av dem i renoveringsskrud. Bajamajorna framför är utplacerade då det dagen därpå skulle gå ett stadslopp förbi.

En omålad lady fotograferar på beställning ett antal målade framför the painted ladies.

Inga trumpna miner här inte! 

På Rogue finns det att välja på!

Den här tröjan hittade Johan. Han fick inte köpa den för sin fru.

Tags:

Allmänt | Resor

Americas best value inn, Oakland

by Kristina 14. maj 2014 21:43

Det här hotellet pratar vi om i morgon när vi checkat in på Castle inn i San Francisco. Resten av dagens upplevelser också! 

Jag tyckte nog att upplevelsen på CircusCircus var mer prisvärd...

På morgonen när vi skulle lämna Oakland var vi glada över att det inte var vi som var inparkerade...

Crocs inhandlade på BassPro. Praktiskt när man inte vill gå på golvet barfota...

Intressant lampa på väggen bakom tv:n.

Tjuvlarmet installerat. Vad sladden var till vet vi inte.

Johan väntar på hämtmat som syns nedan:

Tags:

Allmänt | Resor

Stockton

by Kristina 13. maj 2014 20:55

Befinner oss på ett hotell med wifi som loggar in och ut med alldeles för många mellanrum,  så det här inlägget blir kort - och säkerhetssparat många gånger...

Dagen har innehållit klädshopping på VF,  bilkörning 30 mil till Chico och Sierra Nevadas bryggeri, mer bilkörning - ca 20 mil - till Stockton där vi nu befinner oss. Morgondagen blir förhoppningsvis en dag med blandat innehåll, men först en öl eller två...

Vad är det på flaket där framme? Är det inte...

... en hund. Jodå, han ömsom tittade upp, ömsom stod upp på pickupflaket. Känns ju lite sådär...

Man ser mycket längs vägarna, här en elbil modell jättejättedyr. En Tesla.

Och ibland ser man bilar som rent bokstavligt talat har ställt tofflorna.

Tags:

Allmänt | Resor

Borttappat inlägg från Reno

by Kristina 13. maj 2014 07:55

Surar som alltid när tekniken inte är på min sida... Återkommer...

Och nu finns mitt inlägg där, precis som det skulle och jag surar inte längre. Har precis gått upp, till en dag med strålande solsken i Nevada. I Texas är det översvämningar ser vi på tv i dag. 

Reno må vara känt för snabba skilsmässor, men liksom i Las Vegas går det att gifta sig också. Gå bara förbi tatueringsstudion, så hittar du vigselbutiken.

Men det är klart, får man åka en tur med denna efteråt så kanske man skulle slå till?

Huvudsaken är att man slipper klättra upp här på sin möhippa, tänker jag.

Tags:

Allmänt | Resor

Reno, Nevada

by Kristina 12. maj 2014 21:44

I dag har vi ömsom prisat, ömsom förbannat den lågsäsong vi befinner oss i.

Ingen trängsel, lätt att parkera jättebilen vi valde i går, folk uppträder schysst i trafiken (som varit lugn och lagom), har haft trevliga samtal med människor som tagit sig tid och varit intresserade. Stängda affärer och restauranger,  helt freaking omöjligt att hitta ett vykort i Nevadas delstatshuvudstad Carson City (vi löste det ändå, liksom från Sacramento där mini-marts innehavaren grävde riktigt djupt i gömmorna för att hitta sitt lager). 

Kapitolium i Sacramento hade en park med mängder av olika träd, det hade det i Carson City också, men de där stora amerikanska tallarna som börjar på s - kan det stavas sequoia? - var mycket större i Kalifornien. 

Reno i maj är mycket behagligare än Reno i augusti, har vi i allafall konstaterat. På tv såg vi dock att det var snö i Denver i dag och faktiskt, vi såg snö när vi körde över Sierra Nevada på väg hit, inte bara högt upp i bergen utan i slalombackarna som nästan nådde ner till vägen.

Vi bor på Circus Circus till halva priset mot i går, det är också bara att tacka lågsäsongen för. 34 dollar plus diverse skatter, de räknar nog att ta igen det på casinot... 23 våningen om vi måste gå nerför trapporna i natt.

Här inser vi att det nog måste bli en Plan B även för våra vykort. Carson City är en håla...

Capitolium i Carson City, Nevada.

Hotellrummet på CircusCircus i Reno. För ungefär 35 dollar fick vi åtskilliga kvadratmeter!

Snö i Sierra Nevada.

Carson City, en gammal tågstation som numera är museum. Märkt med frimurartecken.

Ungefär så här gästvänligt kändes Nevadas delstatshuvudstad. 

Tags:

Allmänt | Casinon | Resor

Sacramento - delstatshuvudstad Kalifornien

by Kristina 11. maj 2014 20:54

De tre timmarna vi tyckte vi hade på plus i går kväll kom i retur i morse när vi gick upp kvart i sju ("fyra")...

Har nu hittat till Sacramento efter att ha "svängt inom" bryggerier i såväl Petaluma (Lagunitas) och Santa Rosa (Russian river). Johan körde i dag så jag fick nöja mig med en kalifornisk sampler på RRB, bild syns nedan. 

Det har varit tät trafik och vi har sett några sammanstötningar med förlorade karossdelar på köpet. Det är mors dag i USA i dag, förresten.  Bor betydligt mer spartanskt i natt, men det duger. Bor downtown så i morgon bitti tänker vi ta en promenad och se hur deras capitolium ser ut. Efter det gör vi en avstickare till Nevada.

Här jobbar guvernören i Kalifornien - Arnold Schwarzenegger på sin tid.

 

Del av Lagunitas giftshop.

Johan visar del av listan över öl på Russian River Brewery. Ovan ser ni min provsmakning. Nedan ser ni den fulla versionen, som bordsgrannen valde...

Tags:

Allmänt | Mikrobryggerier | Resor

Powered by BlogEngine.NET 1.5.0.7 - Old School Theme by n3o Web Designers

Om oss

Läser du det här så tror vi att du redan känner oss, då vi inte haft för avsikt att sprida bloggen utanför den närmsta kretsen av familj och vänner. Är det så att du har hittat hit ändå och vill läsa, så skrivs bloggen av Johan & Kristina, två amerikafarare från Skåne.

 

 

Datum när vi gjort inlägg

<<  april 2024  >>
tiontofr
25262728293031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345

View posts in large calendar