Regn i Windy City

by Kristina 31. maj 2012 17:00

Blött. Trött. Snart på det igen, var bara tvungen att gå hem och torka till/byta kläder... På muséet i dag vann Samsung Note med 1-0. Eller så vann hon med 2-1, vad vet jag?!

Tags:

Allmänt | Resor

Framme i Chicago

by Kristina 31. maj 2012 08:00

Nu är vi på plats på tionde våningen på Travelodge, med utsikt över parkeringsplats, tunnelbana och nybygge. Att hitta hit från metrostationen LaSalle var enkelt och underlättades ytterligare av en tjänsteman med hög serviceanda. Att hitta till metrostationen från O´Hare var lika svårt som sist, med det undantag att vi denna gång visste att vi skulle ge oss ut i ett parkeringsgarage och åka hiss därifrån. Lite kul att de som minnesregler i det parkeringshuset förutom att döpa våningarna efter olika idrottslag från Chicago också spelade olika sorters musik, beroende på vilken våning man befann sig på. På O´Hare blev vi anvisade flera gånger i passkontrollsköerna, som växte sig ganska långa efter det att vi landat efter ett flyg från Indien. Dessvärre hamnade vi hela tiden "fel", så efter en dryg timme i kö blev vi äntligen instämplade i USA och våra väskor väntade snällt på bagagebandet. Det kändes verkligen bra att vi inte hade ett anslutningsflyg att ta, för det hade vi med säkerhet missat. I dag väntas skurar, så planerna inkluderar ett besök på Museum of Science and Industry och senare något att äta eller dricka på Margaritaville vid piren. I morgon hoppas vi på segway-väder!

 

 

 

Tags:

Allmänt | Resor

Väderomslag & medresenärer?!

by Kristina 29. maj 2012 14:38

I går hade vi högsommarvärme, när Johan och jag lämnade kulturhuset i Hässleholm efter ett långt kommunfullmäktige var det fortfarande 20 grader varmt. I morse möttes vi dock av grå moln, kalla vindar och så småningom kom också regnet. Man packar ju inför en resa med de förutsättningar som gäller utanför fönstret, följdaktligen var det i går flera par shorts och lättare kläder som gällde. I dag undrar jag i stället om jag har tillräckligt många par jeans med... I Chicago var det 32 grader varmt i går, men de kommande dagarna räknar man med 15-17 plusgrader, vilket ju speglar vädret lite här hemma.

I morgon är det då dags att ta itu med 2012 års USA-tripp. Läste i går en recension om hotellet som väl inte var så lysande - någon hade drabbats av bed bugs (vägglöss). Johan och jag har redan utformat strategier för att vi inte ska drabbas av detta, framför allt vill man ju inte ha hem dem... Vi får väl se om det är några invånare som redan bor i vårt rum, när vi väl kommer dit är tiden i våra kroppar och knoppar runt 4 på morgonen, så vi är kanske inte alerta nog att se några insekter...

Tags:

Allmänt | Resor

Släktforskning

by Kristina 26. maj 2012 08:11
Google är bra till mycket, mormonernas Familysearch likaså. I samband med att jag anmält mig som volontär för att indexera, dvs försöka tyda diverse dokument så att man fortsättningsvis kan söka efter sina släktingar i olika databaser, passade jag på att själv söka lite. Då dök det upp en Asplund (syssling till min farfar) som borta i nordvästra hörnet av USA ansökt om att få vara med och kämpa i andra världskriget. På ansökningsblanketten (som jag inte fick titta närmare på utan att betala dyrt medlemskap i Ancestry), syntes föräldrarnas namn och det var utan tvekan "min" släkting det gällde. När jag väl hade dessa upplysningar hittade jag lite mer information om honom och konstaterade att det fanns en släktforskarförening i denna del av Washington, som gärna åtog sig arbete om man donerade en lämplig summa. Jag mejlade därför några uppgifter om Alfred, hans fru och barn och frågade om det var möjligt för mig att sända denna donation när jag nu snart anländer som turist. Efter bara ett par timmar fick jag svar från Bonnie, som sedan dess har letat fram ett antal dokument till mig. Intressantast blir att läsa deras obituaries, det vill säga dödsrunor. Jag tror också att jag i går kväll hittade en tänkbar länk mellan Alfred och hans fru i Sverige, och är det som jag tror är Ingeborg syster till den kvinna som gifte sig med Alfreds bror Gustaf. Hon emigrerade i så fall fyra år innan Alfred gjorde det. Det kan förklara hur han hittat kvinnan i sitt liv inom ett halvår från det han anländer till USA! I dag firar Johan och jag 11 år som gifta och systerdotter Elin blir 12. Grattis till oss alla!

Tags:

Allmänt

Grovplanering av ny resa

by Kristina 7. maj 2012 18:56

Av olika skäl blir det bara Johan och jag på nästa resa. Det är trist att S inte kommer med, men ett missat resetillfälle får anses vara en världslig sak i sammanhanget, så vi ser fram emot när den blir av i stället.

Vi startar ju i Chicago och avslutar i New York-trakten, men när vi nu åker själva skippar vi vägen runt Detroit och Niagara. I stället sticker vi åt andra hållet, till Indianapolis och sedan vidare genom Tennessee mot North Carolina. Det som bestämmer rutten denna gång är två konserter, en i Anderson, IN, och en i Charlotte, NC. Vi ser fram emot semestern - innan den blir av har vi båda två varsin fullspäckad majmånad med jobb och politik och alla andra tusen åtaganden. Men nu har baseballsäsongen satt fart på allvar och vi får Amerikakänsla nästan varenda kväll hemma i tv-soffan.

 

Tags:

Allmänt | Countrymusik | Resor

Powered by BlogEngine.NET 1.5.0.7 - Old School Theme by n3o Web Designers

Om oss

Läser du det här så tror vi att du redan känner oss, då vi inte haft för avsikt att sprida bloggen utanför den närmsta kretsen av familj och vänner. Är det så att du har hittat hit ändå och vill läsa, så skrivs bloggen av Johan & Kristina, två amerikafarare från Skåne.

 

 

Datum när vi gjort inlägg

<<  december 2023  >>
tiontofr
27282930123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
1234567

View posts in large calendar