EWR - i väntan på hemresa.

by Kristina 13. december 2017 13:51

Har nu slagit oss ner i SAS lounge i terminal B, vi har krånglat oss igenom säkerhetskontrollen och bara det faktum att vi fick plats med alla våra prylar i väskorna på ett eller annat sätt är fantastiskt. Min militärbag har aldrig varit så lätt att bära, men svår att dra igen dragkedjan på. Om Security struntat i att gå igenom den och allt är som när jag lämnade in den i dag så blir det ovanligt enkelt för mig i morgon att släpa mitt bagage hem till Kyrkogatan. Jag känner mig dock som mr Bean när han äter råbiff, man kommer att hitta mycket inpulat på andra ställen än det var avsett från början... Så grattis om våra väskor tas ut i dag igen för extra kontroll bakom kulisserna. Vi var ju först att checka in såklart, så de har gott om tid att försöka få igen väskorna innan planets avgång.

Så för att summera denna resa lite lätt; Vad har vi gjort och sett som vi aldrig gjort förut? Krockat bil. Besökt NY library på 42 gatan/5 avenyn (utan att ha sett några från The Librarians dock). Tror på återbeök där då de har ett släktforskningsrum. Vi har besökt Staten Island. Varit en halvtimme ifrån terrorattack (vi gick upp extra tidigt för att undvika krock med en busslast skolungdomar vid frukosten, italienarna dagen innan räckte så bra...). Besökt Richmond VA, Raleigh NC, Columbia SC, Charleston WV. Besökt irländska pubar som serverat god craftöl. Insett att Applebies också har en bar. Ätit väldigt dyra luncher i relationen Manhattan x dollarkurs  (kompenserades för K:s del genom att hon inte orkade äta mer en av dagarna). Vi har pratat politik med en säkerhetsvakt i capitolium i West Virginia och en av hotellet i Elizabeths shuttlebusschaufförer. Det var inte vi som tog upp samtalsämnet i något av fallen, men det var intressant och vi var något passivare i samtalet i Charleston än i bussen...

 

Tags:

Allmänt | Obegripligheter | Resor

Utflykt till Atlantic City

by Kristina 12. december 2017 21:20

Vad hittar man på en dag är man bara vill köra en runda? Tja, vi fick Samantha II att guida oss ner till AC. Det var verkligen off season att komma dit en tisdag i december, men vi fick tillbaks lite skönare temperatur igen, så det var lite mysigt att gå längs boardwalken och se på havet även om man hade vintermössa på. Vi spelade bort några dollar på Caesars och åt sedan buffélunch innan vi körde tillbaks till Newark och lämnade in bilen till Avis igen. Inga incidenter med vår Hyundai i dag heller, så vi kunde lämna den i samma skick som vi hämtade den i Richmond. Dock ungefär 2 200 miles äldre.

Tog sedan en sista runda inne på Jersey Gardens, Johan hade fortfarande lite plats kvar i sina väskor, så det blev lite handlat. Där är det aldrig lågsäsong... I morgon ska det bli riktigt kallt, så vi sticker inte ut näsorna annat än för att åka in till flygplatsen igen. Flyget hem går 17.30. Den här gången har vi inte fått sms om att planet är inställt, så vi satsar väl på att det går som det är tänkt!

 

 

 

 

Tags:

Allmänt | Casinon | Resor

Återbesök i Liberty State park

by Kristina 11. december 2017 19:49

När vi tittat färdigt på de extra nyhetssändningarna från morgonens (misslyckade) självmordsbombande i en av gångarna under busstationen inne på Manhattan bestämde vi oss för att starta bilen igen och åka till en av våra favoritplatser. Tillsammans med Frihetsgudinnan och Ellis Island var järnvägsstationen vid det som nu är Liberty State park det som de flesta immigranter från slutet av 1800-talet möttes av och man kan känna av tidens vingslag. Så nära Manhattan, bara Hudsonfloden som skiljer det åt, men ändå en helt annan värld.

Därefter bestämde vi oss för att trots allt åka in till New York, men till Staten Island. 2001 tog vi färjan till Staten Island, ett av få gratisnöjen här, men vi gick aldrig av utan "turade" förbi Frihetsgudinnan. Sedan har vi aldrig tagit oss dit, men är vi nu tittade på kartan så kändes det inte läskigt att åka dit, vilket det alltid är varje gång man är i närheten av mynningarna till Lincoln- eller Hollandtunnlarna. Jeez, tänk att fastna i en bilkö och tvingas in på Manhattan. Huvva. Så vi hamnade på en genomfartsväg i ett fantastiskt flådigt område där husen måste varit riktigt dyra, på vårt äventyr i dag. Vi var inte riktigt förberedda, så dash-cameran låg nerpackad på hotellrummet och var inte med i bilen,  så jag fick försöka fota juldekorationerna längs vägen. Det känns inte överdrivet alls med två mansstora "nut-crackers" på varsin sida av verandorna eller trapporna, men det var fler än ett hus som hade sådana...

Har nu packat om ytterligare varsin gång och jag hoppas för de amerikanska myndigheternas skull att de ger f-n i min bag den här gången. Får de igen väskan utan att ha sönder dragkedjan blir jag förvånad. Jag har kämpat... Och vad kan se konstigt ut i röntgen? Ett katthuvud inuti en plåtburk inuti en plastlåda?! Det är ju bara min nya juldekoration och vi har lämnat belysningen kvar här i landet, vi får sätta in ny när vi är hemma.

Nu ska vi titta på tävling mellan familjer som ska slå varandra i julljus och dekorerade. Två timmarsprogram på ABC, only in America. Priset är 50 000 dollar...

Tags:

Allmänt | Obegripligheter | Resor

Vi är kvar i Jersey

by Kristina 11. december 2017 09:36

Vi var på väg in till Manhattan, men bussen vände innan vi kom ut på NJ Turnpike, då en explosion skett på busstationen och all trafik därmed stängts av runt området. Det fanns naturligtvis människor ombord på bussen som var upprörda över att inte komma in till stan, men de flesta var ändå förstående över att komma tillbaks till Newark tre kvart efter det att vi lämnat flygplatsen...

Vi gjorde ett litet försök att få byta ut sista giltihetsdag på vårt tvådagarspass till i morgon, då vi inte tänker åka in i dag, och fick ersättande pappersbiljetter EWR-NY av representanten som gäller till januari, men returbiljetten gäller bara i dag. Jag vet att den normala servicegraden normalt inte innebär "att gå en extra mil" för kunderna, men denna dam var så på defensiven när hon betonade att det inte var deras fel för saker som händer i New York och att biljetterna minsann var no-refundable. Då vi inte på minsta vis heller ansåg att det var bussbolagets fel att man stängt Lincolntunneln brydde vi oss inte om att argumentera heller. 

Nu får vi fundera på vad vi ska göra i New Jersey i dag i stället!

Tags:

Allmänt | Obegripligheter | Resor

Men, vad är det för fel på folk?

by Kristina 10. december 2017 20:21

Dagens rubrik ska läsas med stora bokstäver, lite som om jag skrek... Ibland blir det för mycket, som när några av morgonens frukostätande turister från ett sydligt EU-land orsakade trafikinfarkt vid brödrosten och en kvinna envisades med att ta bröd med fingrarna fastän det fanns en tång. Det visste hon ju, eftersom hon precis tagit minimuffins SOM JU HADE PAPPER ATT TA I med den där tången. Och senare under dagen har vi mer än en gång tänkt samma sak om alla som springer mot rött på Manhattan. Det är bara tur att ingen blir mosad. 

Tog i dag expressbussen från Newark in till Manhattan. Lite mer bökigt att ta hotellshuttlen till flygplatsen, men när man väl är på plats går sedan dessa bussar varje kvart. Har nästan gått lika mycket som i går. Tog tunnelbanan ner till Brooklyn bridge och gick därifrån till Freedom Tower och kvarteren runt det som under många år var Ground zero. Pausade på en pub och gick sedan norrut, till Spring street där vi besökte NY fira fighters museum. Lunch i SOHO, en liten promenad väst och syd igen till Little Italy, därefter norrut igen längs Mulberry och Broadway upp till Strykjärnshuset där vi bytte till Femte avenyn. Ingen nederbörd i dag, men kallt i vinden, och på TV i morse påpekade de windchill-faktorn. Det fanns dock stunder av sol och lä, och en del av gårdagens snö har slaskat bort.

Tags:

Allmänt | Obegripligheter | Resor

Snöslask och stegrekord

by Kristina 9. december 2017 21:51

Samsung health gratulerar till alla tiders rekord i dag, men så blir det lätt i New York. Man hamnar också lätt i samma gathörn flera gånger under en dag. I dag åkte vi in kl 8 och sedan hem kl 20, så vi hade lite tid att slå ihjäl. Det snöade, i Central park mätte man upp fyra tum minsann, men framförallt blev man blöt och kall, så det blev en del pauser inomhus för att värma sig också, inte bara för att fylla på med bränsle eller gå på toa... I dag höll vi oss mellan Columbus circle och strykjärnshuset i nord och syd och mellan 5 och 10 avenyerna i öst-väst. I morgon ska det bli varmare och torrt, så då ger vi oss ut på lite längre promenad söderut.

 

Tags:

Allmänt | Resor

Nu kommer snön till New York

by Kristina 9. december 2017 06:32

I dag tänker vi traska runt på Manhattan, vi får se om vi blir blöta om fötterna - två "inches of snow" väntas. Skönt att ha bilen parkerad vid hotellet i alla fall!

Tags:

Allmänt | Resor

Amish, tåg och shopping

by Kristina 8. december 2017 22:06

Varje gång vi är i trakterna av Lancaster, Pennsylvania, slår det oss hur surrealistiskt det är att motorvägen tar slut och sedan tar det inte många minuter förrän man möter en hästkärra med LGF-skylt bakpå. De vi såg denna gång hade kompletterats med blinkande baklampor, vilket var en bra utveckling. 

Den här gången hade hotels.com kommit fram med förslaget att vi skulle övernatta på Red Caboose motel. 1970 ropade en man in 18 st järnvägsvagnar för 100 dollar från en scrap-auktion, dessa i redde sedan till motellrum. Vi bodde granne med ett toy-train-museum som var stängt, men tog bilen ett par minuter iväg till Pennsylvanias tågmuseum, som för övrigt körde ånglok dagligen förbi motellet. En jättestor fördel för detta järnvägsmuseum var att de hade massor av lok och vagnar under tak. I går mötte vi vintern, med nollgradigt. Kanske inte det bästa tillfället då att bo i en caboose med drag både här och där, men det var absolut en kul upplevelse. 

I morse åt vi frukost i en tågvagn och servitrisen var klädd i konduktörsuniform. Därefter inledde vi dagens shopping, vilket när vi slutligen anlände till hotellet krävde STOR bagagevagn.  Efter middagen påbörjade vi Operation packning. Jag hade väl mina aningar, men nu är det bekräftat. Den här gången blir det snävt med volym, inte vikt. Det-ska-gå-regeln gäller naturligtvis alltid, men i morgon när vi tar buss till Manhattan, då har jag inköpsförbud...

 

Tags:

Allmänt | Obegripligheter | Resor

Charleston, WV

by Kristina 6. december 2017 17:39

Som vakten i capitolium påpekade för oss i dag: Först var det bara Virginia, sedan kom Lincoln och så blev det West Virginia. Ungefär så... Man kunde ana att han tyckte att de skulle ha fortsatt vara Virginia och de andra fått kalla sig för East istället....

Har kört förbi många destilleriskyltar i dag när vi kört igenom Kentucky bourbon trail. Många har vi redan besökt, men någon där på slutet saknas på listan. Nu har vi nått Mardi Gras kasino och än så länge bara konstaterat att rummet är rymligt och fräscht. Nu blir det någon form av New Orleans inspirerad middag och en och annan runda på 1 cents automaterna... I morgon kör vi till Pennsylvania! 

Tags:

Allmänt | Casinon | Resor

Nashville, massor av musik blir det

by Kristina 6. december 2017 06:07

Efter lite förmiddagsshopping i går parkerade vi bilen för dagen och tog en promenad in till downtown. Det hade slutat regna, men det hade också blivit lite svalare, så vi var tvungna att gå inomhus med jämna mellanrum. Så vid ett stopp för lunch med wifi såg vi att det var konsert kl 19.30 med Jennifer Nettles och Nashvilles symfoniorkester och att det fanns platser tillgängliga. Detta tack vare FB och betald reklam för evenemang i närheten. Lyckades inte boka biljett i telefonen dock, så vi gick till den vackra byggnaden som omgavs av mer moderna hus som Bridgestone arena, Hilton, Countrymusic fame of hall, och köpte våra biljetter.

Därefter blev det paus i FGL house. Florida Georgia Line har en bar/restaurang bredvid GooGoo butiken. En lokal kaka/godis med ett sekels historia bakom sig. Köpte med oss smakprov hem. Nästa paus blev på Alan Jacksons Good Times bar. Det var liksom ingen idé att gå tillbaks till hotellet innan konserten, så vi fick hänga på stan. Sedan blev det dags för middag, som vi intog på Jimmy Buffets Margaritaville. Vi är helt säkra på att en av videorna som spelades upp när vi satt där var från konserten i Charlotte som vi var på den 6 juni. Året minns vi inte så här utan att titta efter, men vi hade satt våra medhavda flaggor i fönstren där bak i bilen. Och vädret var underbart för en utomhus konsert. Arenan var så speciell så det måste ha filmats då.

Och så fick vi då se och höra Jennifer Nettles för andra gången i år, hon var ju också i London på Country2Country i mars. En liten späd kvinna med otroligt stark röst. Hon sjöng sina egna låtar blandat med julsånger, både moderna sådana och klassiska. Hennes version av Oh holy night tillhör defitintvt den absoluta toppen. Den får läggas till min Spotify lista.

I dag åker vi till Charleston i West Virginia, ca 6 timmars resa plus den där tidstimmen tillbaks in i östkusttid, så planen är att vara färdig med frukost innan kl 8.

Tags:

Allmänt | Countrymusik | Mikrobryggerier | Resor

Powered by BlogEngine.NET 1.5.0.7 - Old School Theme by n3o Web Designers

Om oss

Läser du det här så tror vi att du redan känner oss, då vi inte haft för avsikt att sprida bloggen utanför den närmsta kretsen av familj och vänner. Är det så att du har hittat hit ändå och vill läsa, så skrivs bloggen av Johan & Kristina, två amerikafarare från Skåne.

 

 

Datum när vi gjort inlägg

<<  juni 2024  >>
tiontofr
272829303112
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
1234567

View posts in large calendar