Ett meddelande från myndigheterna

by Kristina 26. januari 2014 12:18

Vi börjar bli vana vid att åtminstone någon av våra väskor har utsatts för extra kontroll av TSA - Transportation Security Administration - när vi åker hem. Så var det även när vi varit på vår senaste resa. Då får man en sådan här lapp som man hittar någonstans bland sina prylar:

 

Tags:

Resor

Vikten av att ha en god kontakt med ett proffs på resebyrån

by Kristina 25. januari 2014 23:28

Vi har ju sedan starten av gemensamma resor till USA (bröllopsresan till New York 2001) anlitat Anders i Kristianstad som resebyråtjänsteman. Det började av en slump (vi snubblade mer eller mindre över vipp-skylten) då vi var på väg till en resebyrå som per mejl påstod att det inte fanns några resor precis de datum som vi föreslagit, men något justerat skulle vi nog kunna komma till New York. På skylten stod att vi skulle kunna komma till New York till ett mycket bra pris, bara vi bokade senast denna lördag. Vi gick in och fick världens bästa förtroende för Anders. Han hittade platser de datum vi ville åka, till ett väldigt bra pris. Om vi inte ville boka denna dag så kunde han lova samma platser till ett nästan lika bra pris, men vi skulle ha chans att fundera lite över vår bokning. Eftersom vi samma dag bokat en paketresa på en resebyrå i Hässleholm med en veckas öppet köp, så kände vi direkt att det här var vår chans!

 

När vi nu fick en lucka i respektive kalender och bestämde oss för att åka och hälsa på Anders igen, 13 år senare, så tog vårt besök mer än 2 timmar.  Tur att lapplisan inte uppmärksammade detta, det tog 20 minuter extra. Och detta trots att vi hade de stora dragen klara framför oss - datum, flyg och olika förutsättningar. Jag hade kontrollerat att det med Lufthansa inte skulle bli så fruktansvärt dyrt med business class fram och åter. Anders påpekade genast att LH inte har alla sina flygplan ombyggda och att deras gamla jumbojeter inte är så roliga över Atlanten. United däremot... Så nu bli det United, men med SAS på sträckan Köpenhamn - Frankfurt och Air Canada mellan San Francisco - Toronto - Köpenhamn.

Tags:

Resor

Gott nytt 2014!

by Kristina 16. januari 2014 18:16

Nu är det bokat! CPH - FRA - SFO - HNL, 7-nätters kryssning med Pride of America runt Hawaii, HNL - SFO, tid för lite bilkörning, SFO - YYZ - CPH. En resa vi gör en gång i livet - och varför då inte göra det året när vi firar 15 år tillsammans!

Tags:

Allmänt | Resor

Powered by BlogEngine.NET 1.5.0.7 - Old School Theme by n3o Web Designers

Om oss

Läser du det här så tror vi att du redan känner oss, då vi inte haft för avsikt att sprida bloggen utanför den närmsta kretsen av familj och vänner. Är det så att du har hittat hit ändå och vill läsa, så skrivs bloggen av Johan & Kristina, två amerikafarare från Skåne.

 

 

Datum när vi gjort inlägg

<<  juni 2024  >>
tiontofr
272829303112
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
1234567

View posts in large calendar