Sommaren 2020 - Europa, här kommer vi?!

by Kristina 26. juli 2020 20:16

Än återstår tre veckors jobb innan vi har semester. Europa börjar öppna upp efter vårens lockdown som många länder haft, vi svenskar är välkomna i en hel del länder, men inte i alla. Än. Vi lever på hoppet att det ska gå att åka på bilsemester utanför Sverige. 

Berglunds behöver miljöombyte och blir det i Sverige så är det okej, men det skulle kännas så konstigt att sitta på hotellrummet och äta mat, inhandlad på någon CityGross eller ICA Maxi någonstans tillsammans med någon dryck från Systembolaget. Får vi bestämma blir det i alla fall andra butiker och andra länder, vars språk vi förmodligen inte förstår så bra. men vi är beredda att chansa. 

Första två nätterna är redan bokade - vi ska bo i Bredaryd, Småland. High Chaparall får göra ett försök att ersätta USA sommaren 2020. Vi har också bokat bilbiljett och hytt Karlskrona-Gdynia - biljetten är flexibel och kan avbokas med två timmars varsel med full återbetalning. Vi tänker nu göra två alternativa rutter - en som vi gärna vill köra, men som inte är klar i dagsläget (Nederländerna, Tjeckien, Slovakien och Österrike släpper inte in svenskar utan restriktioner) och en som vi - som det ser ut i dag - kan köra utan problem.

Så kanske det blir Sverige ändå, men vi lever på hoppet. Jag har jobbat två veckor i TullSvar och med dagliga frågor från allmänheten om resor och restriktioner har jag nu reopen.europa.eu som favorit. Där samlas all fakta med länkar till respektive lands folkhälsomyndighet.

Tags:

Allmänt | Obegripligheter | Resor

Powered by BlogEngine.NET 1.5.0.7 - Old School Theme by n3o Web Designers

Om oss

Läser du det här så tror vi att du redan känner oss, då vi inte haft för avsikt att sprida bloggen utanför den närmsta kretsen av familj och vänner. Är det så att du har hittat hit ändå och vill läsa, så skrivs bloggen av Johan & Kristina, två amerikafarare från Skåne.

 

 

Datum när vi gjort inlägg

<<  maj 2024  >>
tiontofr
293012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789

View posts in large calendar