Åter på Kyrkogatan

by Kristina 19. april 2016 21:04

Efter tre timmar i luften på väg mellan Miami och Newark landade vi i terminal C. Uppenbart endast inrikesflyg, men var skulle vi ta vägen? Kanske förväntade sig United frågor, för minsann fanns det inte en informationsdisk. "Gå till gate 71, bakom den finns en trappa, den går ni nerför och tar en buss till terminal B". Ja, men då så.

I terminal B uppenbarade det sig en underbar överraskning, en SAS Lounge, dit vi hade tillträde. Åh vad det var gott med ett glas och några pretzels där...

Ombord på Emund Viking var Plus-kabinen inte full, jag tror att alla två-säten var upptagna, men på tre-sätena i mitten satt nog bara en person i varje rad. Det var sköna stolar, bra bild på paddan framför oss och jag valde denna tur att titta på Spectre i början och Peanut, the movie, i slutändan av resan. Johan tittade på Sherlock Holmes, filmen med Robert Downing Jr. Vi slumrade till rätt gott båda två och min "nattmask" jag köpte i San Francisco blev ordentligt invigd. Gul med blommor är den ju inte precis jättediskret, men det spelar ju inte någon roll. Jag ser ju ändå inte någonting utan glasögonen på...

Tre passkontroller senare ankom vi till Tyringe och efter lite pyssel åkte vi till Ängelholm för att hämta hem grabbarna. Jack förstod inte riktigt faran i att det var bilfärd i antågande, så han var den ende som inte gav något motstånd till att bli upplyft och instängd i buren. Woody hade dragit in sin fäll i tunneln och var själv strategiskt placerad där, mellan två öppningar, och Makers hann inte riktigt in under soffan, han fick bara in huvudet från sin plats bakom den. De har som vanligt haft det jättebra, men de är trötta och ser rätt nöjda ut att vara hemma ändå. Vi vilade middag i eftermiddags och jet-lagen från Ängelholm verkar vara minst lika hård som den från USA :)

 

Blåst, regn och solglimtar har vi sett av i dag, men nu är det slut på shortsvädret... Jag kommer att redigera bilder framöver och lägga upp på bloggen. På återseende!

Tags:

Allmänt | Resor

Service management - service recovery

by Kristina 18. april 2016 10:58

Har nu efter åtskillig tid i kö checkat in på MIA, där vår plan till Newark går om två timmar. När vi slutligen bestämde oss för att checka in i automat ville United ha 200 dollar för att ta hand om våra extra väskor. Mannen bakom disken försökte fixa detta, men hans manager som han hade i telefon sa något om "ändrad policy". Aldrig i h-e, säger jag. Men det får väl bli SAS som får det sura kundbemötandet när vi kommer hem, det var ju ingen idé att skälla på honom bakom disken. Som dessutom hade lite extra att göra eftersom flygen till Houston var inställda på grund av väderförhållandena i Texas...

Nu ljuder ett alarm här, men ingen reagerar. De får väl säga till om vi ska utrymma... 

På återhörande när vi är hemma igen, gissar jag.

* * *

6 maj  - SAS har i dag bett om ursäkt för vårt besvär och satt in pengar motsvarande de 200 dollarna. Vi tackar för det, men beklagar också Uniteds handlande som i slutändan spiller över på SAS, helt i onödan.

Tags:

Allmänt | Obegripligheter | Resor

Dag 3 vet vi hur man gör...

by Kristina 17. april 2016 23:53

 är vi inne på sista dygnet i USA för den är gången. Är nu tillbaka på hotellrummet och har allt klart för att lämna Florida i morgon bitti. Jag fick packa om mellan mina väskor, då resväskan blev lite väl tung. Necessären kommer få plats denna gång :o).

Gick till grann-Publix i förmiddags och köpte frukostmacka tills i morgon. Hittade lite vv-produkter som inte finns hemma, så det fick jag ju köpa, liksom tre nya skvallertidningar som precis kommit ut. Det visade sig också finnas en spritbutik bredvid som, när de öppnade klockan 12 (ingen alkoholförsäljning innan 12 en söndag enligt Floridas lagar!) hade ett fantastiskt fint utbud...

Sedan blev det Sawgrass Mills tredje gången gillt och nu upptäckte jag en ny favorit affär. Tj Maxx. Som VF outlet men med ordning och reda och "märken". Jag hittade tre klänningar jag förälskade mig i och eftersom de satt som tre smäckar slog jag till på dem alla. Om man skulle tro de ursprungliga prislapparna så var det vad en hade kostat, så jag är nöjd. Faktiskt mer än nöjd, rent av lite mallig över att leta kläder i de minsta storlekarna istället för plus sizes.

I dag var det inga problem att hitta bilen, men vi hade en incident på parkeringen ändå. Vi hade ju inte blIvit färdiga med att skriva vykort, så det skulle jag göra medan vi väntade på att man skulle öppna. När jag tar min mapp med vykort och frimärken blåser frimärksarket iväg. Var hamnar det? Jo, under bilen bredvid. Från vårt håll når jag inte med handen, inte med foten heller. Johan gav sig iväg för att leta efter en pinne och jag hade tur att det var en liten bil, så från andra sidan nådde jag... 

Tortuga dag tre innebar Thomas Rhett, Billy Currington  (en av våra riktiga favoriter) och Blake Shelton.

I väntan på Billy C. Nackdelen med konserter på stranden är att man ser väldigt mycket av kroppar som man kanske gärna hade sluppit se...

Blake var en riktig entertainer och en rolig sådan. Nu hoppas jag bara på järnmage, då kvällsmaten visade sig vara kall crabcake. Eller ska jag vara glad att den inte var i närheten av ljummen?! Nåväl, vi får hoppas på det bästa och planera för det värsta, som min fiktive idol Jack Reacher alltid gör.

 

Tags:

Allmänt | Countrymusik | Resor

South beach och diverse parkeringsproblem

by Kristina 16. april 2016 22:50

Efter en mycket lätt frukost, som vi i och för sig blivit förvarnade inför någon recension av hotellet, gav vi oss av till Miami och de vackra Art Deco husen på South beach.

 

Alla tycktes ta den vackra lördagsförmiddagen och hålla sig kring Ocean Drive, men till slut hittade vi ett parkeringshus där vi kunde lämna bilen. Tog en promenad och gav oss sedan av till Sawgrass Mills (igen).

Vi var inne där en mycket kort stund i går, och i dag hade vi lite mer tid på oss, men hade 17.30 som tidpunkt när vi absolut senast skulle befinna oss på musikfestivalen. Då spelade nämligen Kip Moore och honom har vi ju sett två gånger förut, dels i Springfield, Illinois för två år sedan som "förband" till Toby Keith och dels i Stockholm under Country2Country i fjol. Vi gjorde ytterligare en snabb raid, handlade bland annat frukost tills i morgon. Vi har ju ett minikök, med stort kylskåp, mikro och spis, så nog kan vi hotta upp frukosten lite. För att sedan göra en lång historia lite kortare så fick vi sedan åka runt med en security guard och titta på alternativa parkeringsplatser för vår Nissan. Vi tyckte att det borde räcka att komma ihåg att vi gått in i Marshall ingången, men det visade sig sedan vara två olika i skapligt olika väderstreck. I alla fall tillräckligt olika för oss i de 30 gradernas sol...

I dag fick vi vara med om konserterna som vi tänkt oss; Kip Moore, Lynyrd Skynyrd, Sam Hunt och Tim McGraw.

Under den sistnämnda såg en av vakterna vid VIP ingången att jag var gammal och trött i ryggen, så vi erbjöds att gå in och sätta oss på en betongklump som höll i en av ställningarna som behövdes för ljud eller ljus. Väldigt vänligt! Amerikanare är ju verkligen uppfostrade med att be om ursäkt även om det är vi som går in i dem, men det är samtidigt lite ihåligt. På något sätt är det som ett "excuse me" ska förlåta allt, men då har de inte mött en svensk kom kan det där med att köa. Där åker armbågen ut och då blir den smygträngande amerikanen väldigt kantig och förolämpad. Men det är så vi gör... Körde förbi Ikea i dag, förresten.

 

 

Tags:

Allmänt | Countrymusik | Resor

Tortuga festival

by Kristina 15. april 2016 21:42

Har äntligen lyckats koppla upp plattan mot hotellets wifi och kan därför göra ett inlägg i bloggen. Vårt besök på countryfestivalen dag 1 blev väldigt kort.

Efter Randy Housers konsert samlades de mörka molnen och konserterna ställdes in och vi uppmanades att utrymma festivalområdet.

Vi gick till festivalen, men på hemväg hade vi bestämt oss för taxi. Jo, jättelätt när det bokstavligen går tusentals människor på gatan... Men vi hade tur, när vi listat ut att de utan tänd lampa var lediga så var vi först in i en bil. Vi hade väl knappt vänt om förrän åskovädret var över o så vi hadss,e väldig tur. Vi får hoppas på bättre väder i morgon!

 

Tack för alla födelsedagshälsningar som kommit på sms och FB! Snart är födelsedagen slut även här.

Tags:

Allmänt | Countrymusik | Resor

En man som heter Ove

by Kristina 14. april 2016 21:16

Har ju alldeles glömt bort att berätta att jag såg Ove på vägen över Atlanten. Vi fick varsin iPad som det fanns några filmer, tv-serier, musik och spel på. Rolf Lassgård var verkligen bra som Ove, jag håller helt med er andra som kan det där med att gå på bio och naturligtvis redan sett den... Mitt favoritcitat är "Audi" (fast uttalat Ådi). "Fyra nollor i grillen och den femte bakom ratten". Såg i dag "Mormor hälsar och säger förlåt" på Target.

Tags:

Allmänt

Vit sand mellan tårna

by Kristina 14. april 2016 20:39

Efter frukost körde vi ut till Clearwater beach, där det ska bli sandskulpturfestival i helgen och den kommande veckan.

Vi plaskade lite i vattnet och det är säkerligen ett fint resmål om man är ute efter sol och bad.

Vi fortsatte mot St Petersburg där vi stannade vid en stor bokhandel/antikvariat och vid Salvador Dali museet. Där kunde man inte betala parkering annat än med app och eftersom farbror polisen stod alldeles intill blev vårt stopp kort.

Hittade sedan ett shoppingcenter där det blev Philly Cheesesteak till lunch.

Nästa mål blev Tampa, där vi först frågade Astrid om råd och hon hade en helt annan uppfattning om centrum än vi. Hamnade sedan på egen hand, utan Astrids hjälp, bredvid hockeyarenan, där Tampa Lightning spöade Red Wings från Detroit i går. Där fanns en riverwalk där vi gick en stund i den 30-gradiga värmen.

Sedan blev det återresa till Clearwater och inhandlande av middagsmat. Det blev öl, kex och ost, inget vin. Man måste ju prioritera... Nu väntar ju tre övernattningar i Ft Lauderdale och tillika tre konsertdagar på stranden, så nu får vi hoppas på bra väder.

Gattis till världens bästa Helena som fyller 35 i dag!

 

 

Tags:

Allmänt | Countrymusik | Resor

Clearwater

by Kristina 13. april 2016 21:38

Dagen började lugnare för oss än mannen som parkerat bredvid vår bil och som kom springande med en bag samtidigt som han förklarade för oss att hans flickvän var väldigt upprörd. Det var väl ett understatement, som hon skrek på honom. Vi tog därför också hastigt farväl av Days Inn ifall hon skulle komma efter och kasta saker efter honom eller ta till kraftigare medel.

Åkte till Universal igen och i dag fick jag åka allt som jag avstod i går. Inga köer alls. Åkte två riktigt blöta åkattraktioner, men de behövde jag inte blunda mig igenom i alla fall. Att följa Harry Potter genom Hogwart blev stundtals lite för mycket av det goda.

Nej, det finns gränser även för mig. Denna skulle jag ALDRIG ge mig upp i...

Körde sedan en dryg timme mot sydväst och lyckades på andra försöket hitta rätt La Quinta hotell i Clearwater. Astrid behöver uppdateras inför nästa resa. Hittade ett postkontor, så nu har jag köpt på mig frimärken att ha framöver. De är ju valörlösa och kan därför användas forever.

Hittade en Publix att gå varje gång upp och ner i, de har verkligen ett fräscht sortiment. I morgon blir det ost och vin på rummet, det är i alla fall planen. Avslutar kvällen med att titta på baseball mellan Baltimore och Red Sox.

Tags:

Allmänt | Baseball | Resor

Harry Potter och Homer Simpson

by Kristina 12. april 2016 21:55

I dag har vi tillbringat dagen till fots mestadels, på Universal Studios båda temaparker. Några få åkattraktioner har vi vågat oss på, men vi har ett tvådagarspass så ett par har jag sparat till i morgon bitti. Aldrig jag står i kö 30 minuter. Det märks annars på ett trevligt sätt att det är lågsäsong, inga köer eller stora folkmassor att klaga på. Måste säga att vi överraskades positivt av Harry Potter delen - men vi köpte vare sig trollstav eller rock. Det fanns interaktiva trollstavar till salu för 48 dollar och det var många som viftade med sådana... Vi köpte dock varsin butter beer och det var sött i kubik. 

Vi tog givetvis tåget till Hogwarts...

... liksom Hedvig och Harry Potter med vänner...

Utifrån ser det ut som vilken engelsk tågstation som helst... Bortsett från att det står en tredäckare parkerad där.

Elak drake som vaktar banken...

... elak gubbe på banken.

Johan fick sedan en Duff beer i Springfield och då passade jag på att köpa en donut. 

 

Man skulle kunna säga att reklamskylten nästan visar munken i naturlig storlek.

Jag åt på den i två dagar, Johan "hjälpte" till och tog kanske 1/20 del, max.

Har i dag ett sånt där trevligt stegrekord att rapportera, trots att fitbiten kör Sverigetid. I morgon tar vi då ytterligare en tur på Universal, men är förmodligen klara till tidig eftermiddag/sen lunch då vi kör mot Tampa, St Petersburg och Clearwater. 

Tags:

Allmänt | Resor

Bruce Springsteen - en man man inte bråkar med...

by Kristina 11. april 2016 21:09

När vi planerade vår resa utgick vi bland annat från var vi trodde det kunde vara trevligt väder (vi hade rätt, det haglar i Texas, är orkaner i Oklahoma och snöoväder nära nog överallt i nordost) och var någonstans det kunde tänkas spelas bra musik. Zac Brown band ska uppträda i Charleston, Bruce Springsteen i Charlotte och så är det ett helt gäng country artister som intar 3 scener i Ft Lauderdale i tre dagar. Allt detta i närtid, så vi valde evenemanget i Florida före North och South Carolina. Tur var kanske det, för TV-nyheterna meddelade i dag att Bruce och E street band ställer in sin spelning i protest mot en anti-regnbågslag som man fattat i delstaten. Heja!

Vi befinner oss nu I Orlando, på ett hotell som sett sina bästa dagar för ganska länge sedan. Målarfärgen och spacklingen i taket får mig att fundera på om vi verkligen behöver fräscha upp det hemma. Johan säger att Americas best value inn plötsligt framstår som lyx, men jag håller inte riktigt med. Inte jämfört med det vi bodde på i Kalifornien i alla fall. Men jag kan hålla med om att springan mellan dörr och karm är så stor att vi ser poolen utanför. Och den ursprungliga safen i rummet har låset uppborrat, den som nu ska användas funkar inte heller. Vi brukar alltid testa tomt först, man slår en kod för att se om det funkar. När man vet att det gör det så använder man skåpet. Det funkade inte idag, jag vet inte om någon tidigare gäst låst skåpet eller varför det inte funkar, men vi bär nog med oss våra besparingar i morgon...

Har hunnit till Florida mall också. Hittade en elegant klänning på Macys som inte var så mycket nedsatt som skyltarna visade, så den övergav jag, bara för att spendera mer på två tröjor på Desigual, trots att jag fick nummer 2 till halva priset... Men jag har nog mer användning för de färgglada tröjorna trots allt, än den lilla svarta med paljetter. 

I morgon blir det då Universal Studios hela dagen. I morse började vi med 50 grader i Atlanta och i Orlando var det 87 grader. Det skulle få vara lite svalare i morgon för min del, men väderprognosen visar liknande siffror.

Tags:

Allmänt | Countrymusik | Resor

Powered by BlogEngine.NET 1.5.0.7 - Old School Theme by n3o Web Designers

Om oss

Läser du det här så tror vi att du redan känner oss, då vi inte haft för avsikt att sprida bloggen utanför den närmsta kretsen av familj och vänner. Är det så att du har hittat hit ändå och vill läsa, så skrivs bloggen av Johan & Kristina, två amerikafarare från Skåne.

 

 

Datum när vi gjort inlägg

<<  maj 2024  >>
tiontofr
293012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789

View posts in large calendar