Det där med att lägga in foton....

by Kristina 12. april 2019 20:52

Ja, det är bara att erkänna att det varit lite dåligt med att uppdatera bloggen med foton från resan. Men det finns massor av dem, vi har bokstavligt talat tusentals av dem, så be aware, det kommer säkert!

Nu vill jag citera Johan om nästa planerade resa: "Hoppas vi slipper frysa". Vi har funderat mycket på vart och när, men när vi slutligen båda två fick besked om att semester i juli var okej (när var vi lediga i juli senast?!) så började tanken på att fira 4:e juli i USA. Men var då någonstans? En titt på kartan: Ja, mitten är ju Kansas. Vad kostar det att flyga dit? Eller Texas, till Carmen, Johans DNA-kusiin? Henne måste vi ju hälsa på. Och Texas var vi inte riktigt klara med då, för två år sedan, så kanske Houston då? Eller Denver? Eller Atlanta?

Förra helgen blev vi desperata efter att ha letat olika alternativ och fått fram flyg med endera osannolikt korta eller långa byten, så jag skickade mejl till Swansons med vad jag trodde, tydliga önskemål, men inte då... Till och från samma flygplats vill vi, det är inte värt 300 dollar att lämna bilen på annan plats, så när jag fått ett par förslag på mejl fick jag ringa för att förtydliga våra funderingar. Vi hade kollat med Air Canada via Toronto och prisskillnad ut var mindre än 500 kr mellan Premium Economy och Business, hem var Business dubbelt så dyrt, men det är ju då det verkligen är värt det, så det var okej. Det priset kunde dock inte tjejen på Swansons få upp, som jag fick på AC:s hemsida, och eftersom serviceskillnaden mellan Premium Economy och Business är betydligt större än 500 kr, så ville vi gärna betala det där lilla extra för det där myckna extra. Det här veckan har varit så där galen att Johan och jag åt middag tillsammans i måndags och därefter inte förrän i dag, men i onsdags när vi hade flygbiljetterna på tapeten så var vi båda i alla fall hemma vid 21-tiden, och Johan hade då kommit med det galna förslaget Chicago jämfört med Houston. Fördelar:  10 000 kr billigare flygpris och 1500 kr billigare bilhyra, alla andra förutsättningar likadana. Ja, vill vi till Houston så ligger Chicago 173 mil fel. Men med amerikanska mått så kostar bensinen 83 dollar, inte för att vi vet vilken förbrukning de då räknar med, men en tusenlapp och 2,5 dagars körning när vi ändå inte planerat riktigt vart vi vill åka, det är helt okej. Jag tänkte lite fel, att det var värt 5 hotellnätter i ett högre segment än vi vanligen bor, men som Johan klokt förklarade för sin fru att bo, det hade vi ju behövt göra ändå, oavsett var vi planerat att köra...

Ja, så då blev det Köpenhamn - Toronto - Chicago med Air Canada i början av juli. Efteråt insåg vi att vi kunnat få ungefär samma pris med SAS direkt CPH-ORD, men nu är vi villiga att ge AC ytterligare en chans efter vårt senaste möte. Att bli tilltalad "Mrs Berglund" betyder mer än man kan tänka sig, faktiskt är det så. Framförallt till ett glas champagne när alla andra fortfarande är på väg att hitta sina platser i flygplanet...

Tags:

Allmänt | Resor

Powered by BlogEngine.NET 1.5.0.7 - Old School Theme by n3o Web Designers

Om oss

Läser du det här så tror vi att du redan känner oss, då vi inte haft för avsikt att sprida bloggen utanför den närmsta kretsen av familj och vänner. Är det så att du har hittat hit ändå och vill läsa, så skrivs bloggen av Johan & Kristina, två amerikafarare från Skåne.

 

 

Datum när vi gjort inlägg

<<  juni 2024  >>
tiontofr
272829303112
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
1234567

View posts in large calendar