Home sweet home

by Kristina 15. mars 2020 16:38

Vi ändrade planerna igen. När vi vaknade i går morse bestämde vi oss för att hänga på låset när SAS öppnade sitt kontor, kl 9 svensk tid, kl 8 där vi var. Då hade vi packat för omedelbar avfärd och ätit frukost. När det gått 70 minuter utan att det egentligen hänt något annat än att vi fått lyssna på fruktansvärd musik och inspelade fraser, så bokade vi hemresa 11.45. Med "hem" menade vi då Arlanda, eftersom man inte kunde se glasklart på dansk polis hemsida att det skulle vara ett godtagbart skäl att landa på Kastrup och ta tåget ut ur landet. Om man hade sin bil parkerad på Kastrup och kunde bevisa att man behövde den. då skulle man kunna bli insläppt. Sedan fick det egenligen gå som det kunde - vi hade två tåg att välja på från Stockholm C till Hässleholm, vi kunde hyra bil med envägshyra, vi kunde övernattat på hotell och göra den kommande resan som i dag, allt löser sig, bara vi är hemma i Sverige.

Flygresan gjordes i världens minsta plan (nästan), med plats för 90 personer, buss in till terminalen, men sedan gick allt smidigt med bagage. Arlanda Express in till Stockholm C, hade fortfarande två tåg att välja på, ett som skulle gå om tio minuter och ett om två timmar och tio minuter. Vi valde det sistnämnda, så hann vi pausa på Royal Viking hotell i deras High bar med utsikt över Stockholm. Bagaget tog de hand om nere i receptionen och ställde in i bagagerummet. Sedan blev det hämtmat på Burger King innan vi satte oss på tåget söderut, som gick i tid och kom fram i tid. Det gjorde dock inte Pågatåget, som var inställt på grund av personalbrist och som skulle ersättas med buss, så vi tog taxi sista milen. Hemma 22.30. 

Nu återstår att se så att våra avbokningar verkligen registrerats ordentligt hos SAS, men det blir ett senare problem om det visar sig att det inte skulle vara så. Det känns väl som deras datasystem kan vara lite överbelastat för tillfället. Liksom alla andras. Såg bilder på CNN från O'hare i Chicago, jag ska ALDRIG klaga över köer igen, för som de visade att det var nu, så har det aldrig varit tidigare...

Nu fortsätter vi vår semester i morgon, då vi ju skulle kommit hem, så får vi se om det blir jobb hemifrån i några dagar sedan för att visa att vi är friska.

Tags:

Allmänt | Obegripligheter | Resor

Strategi a la Berglund

by Kristina 13. mars 2020 21:44

Har bokat hemresa på söndag med SAS. Till Sturup via Arlanda. Att ta tåget till Hässleholm från Arlanda skulle bli dyrare och ta längre tid. Billigast i kronor hade kanske varit att övernatta på Arlanda och ta ett morgontåg på måndag. Då hade vi också stöttat en turistnäring som just nu upplever totalt fritt fall. I morgon ringer vi SAS och ser om det går att boka om redan existerande biljett, annars får det vara som det är. En hel del av glädjen att vara på resande fot satte danskarna P för i dag. Det ska jag komma ihåg. Och ibland var jag minne som en elefant, vill jag påpeka, även om det var bättre förr...

Tags:

Allmänt | Obegripligheter | Resor

Och Danmark stänger gränsen...

by Kristina 13. mars 2020 19:48

Jaha, nu får vi avvakta till SAS öppnar i morgon och får se om vi kan boka om hemresan att gå till Sverige istället, eller om danskarna kommer att låta sydsvenskar gå till tåget på Kastrup... Vi återkommer. I dag har vi i alla fall åkt hoppa på, hoppa av buss här i Dublin, så vi har fått se en del av det vi tänkt oss. Utifrån. Alla muséer är stängda nu och två veckor framåt. På Epic som visar den irländska emigrationen till USA fick vi fribiljetter till nästa gång vi kan komma hit, eftersom det inte var så mycket vi kunde se vid vårt besök i dag.

Tags:

Allmänt | Obegripligheter | Resor

Irland rustar upp i kriget mot Corona

by Kristina 13. mars 2020 06:34

Landningen på DUB gick bra, trots mycket starka vindbyar. Buss till The Point/3 Arena och allt stämde bra med förhandstitt på Google Maps. Bortsett från en liten detalj, det var fyra bilfiler att korsa och inte ett övergångsställe i sikte. Nåväl, det fick bli en tillflykt halvvägs upp på en refug, så var vi över vägen sedan. 

Incheckning på The Gibson Hotel, en liten paus framför tv:n och vips insåg vi att det inte blir några konserter i helgen och förmodligen inga museibesök heller. Så vi fick lite bråttom att i alla fall ta oss till Guinness och Jameson för att nyttja en bråkdel av våra Dublin pass. Nu är vi tillbaks och laddar batterierna, både våra egna och telefonerna. Vi får väl smida lite planer för morgondagen trots allt. Synd att de kör på fel sida vägen här, annars kunde vi ha hyrt bil och kört runt lite.

Det blåsiga vädret innebär i alla fall fördelar som att regnväder snabbt ersätts av strålande sol. Och tvärtom...

Tags:

Allmänt | Countrymusik | Resor

Pandemi, vad händer nu?

by Kristina 12. mars 2020 08:29

Ja, det gäller väl att fortsätta som vi gjort tidigare, det vill säga; ta del av nyhetsrapporteringen och se vad som händer. Vara beredd på att planer kan ändras och acceptera att det är en del av livet. 

Just nu sitter vi i loungen på Kastrup och väntar på vårt flyg. Trump stänger sin gräns mot Schengen, men vet han egentligen skillnaden mot resten av EU eller andra länder i Europa? Nåväl, han kan ju inte gärna backa det uttalandet, men han får kanske addera lite länder till listan. 

På återhörande !

 

 

Tags:

Allmänt | Resor

Corona, Malmö, Dublin?

by Kristina 11. mars 2020 19:00

Covid-19 virus i omlopp världen över, semesterfirare i karantän, börsras, befogad eller obefogad oro, hela Italien i karantän. Regioner (före detta landsting) som dubblar antalet rapporterade influensafall från den ena dagen till den andra. Hur ska vi tänka? Bandet Old Dominiom har ställt in sin medverkan på C2C, de andra verkar vilja köra. SAS har hälsat oss välkomna att checka in via app, sms och mejl sedan klockan 6 i morse, planet går 10.20 i morgon. Hoppas vi. För vi åker. Om inget annat ställer till det. 

Middag på rummet på hotellet i Malmö i kväll, smörrebröd inhandlade på Ica, Hansa. Lite vin från en annan butik i Hansas källare. Man behöver ju inte utmana ödet. Bara för att vi väljer att åka betyder inte att vi väljer bort handtvätt och handsprit.

Vi är friska och så länge folk håller sig hemma när de är sjuka och inte tar sig till jobbet, så är mycket vunnet. Jag vaccinerade mig mot säsongsinfluensan i år, det känns också ganska bra. Just nu svajar vår Islandsresa, frimurarordrarna ställer in sina evenemang en tid framöver. Kanske tvingas C2C ställa in, säger nu Folkhälsomyndigheten dagarna EFTER Melodifestivalfinalen att man inte ska vara fler än 500 personer som samlas då tycker kanske andra länders myndigheter också det. 3Arena i Dublin har en kapacitet på 13 000. 

Krisberedskap 2020 består i medtagande av bankdosor, jobbtelefon (med möjlighet att nå adressbok och intranät i alla fall) och ett par extra trosor för min del. Vi ska till Dublin - vi hamnar väl där, i Danmark eller på rum 641 på hotellet i Malmö, så det ska säkert fixa sig! 

 

Tags:

Allmänt | Countrymusik | Obegripligheter | Resor

Powered by BlogEngine.NET 1.5.0.7 - Old School Theme by n3o Web Designers

Om oss

Läser du det här så tror vi att du redan känner oss, då vi inte haft för avsikt att sprida bloggen utanför den närmsta kretsen av familj och vänner. Är det så att du har hittat hit ändå och vill läsa, så skrivs bloggen av Johan & Kristina, två amerikafarare från Skåne.

 

 

Datum när vi gjort inlägg

<<  mars 2024  >>
tiontofr
26272829123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
1234567

View posts in large calendar