Toronto - Köpenhamn med berättigat klagomål

by Kristina 18. september 2016 19:36

När vi stod och väntade på att få gå ombord i Toronto hörde vi en man prata svenska i kön. Jag tror han konverserade med en man ömsom på engelska med svensk accent, ömsom på svenska med danska och norska inslag. Nåväl, denne man visade sig ha platsen bakom Johan under flygresan. Förmodligen blev han och hans hustru uppgraderade, för det dröjde ett tag innan de fick gå ombord och de satt inte i närheten av varandra.

Johan hade ju fått ändrad plats, även om vi nu i efterhand tror att det var fel information som man hade i loungen. Det var inte denna resa som sätet var trasigt, utan det var den i fjol. Så Johan hade otur igen, eftersom det visade sig att den svenske mannen inte hade ett vanligt beteende som man kanske förväntar sig av en flygpassagerare i business class. Jag satt en bit därifrån och hörde emellanåt någon som sjöng. Högt. Det var Johans granne. Låten han sjöng var Purple Rain med Prince, det vet jag eftersom jag vid ett tillfälle mitt i natten blev irriterad och klev upp. Jag tänkte att om någon pratade svenska med honom, så skulle han kanske sluta?! 

Information från pursern och Johan lades ihop och jag tror att människan led av Tourettes. Av någon anledning hade pursern hand om medicin som hon skulle ge till honom och hon hade ingen koll på hur hans hustru såg ut, för hon frågade mig om jag var gift med honom. Nej tack och lov inte. Sedan blev det ändå tyst, så jag trodde allt var lugnt. Såg när jag kom tillbaks från toan vid ett tillfälle att hans fru satt bredvid honom, på en pall eller väska, satt hon i gången. När Johan passerade mig berättade han att ja, mannen hade kanske tystnat, men han hade å andra sidan varit uppe två gånger och viftat Johan i ansiktet. Det var efter den andra incidenten som kapten bestämde att om resan skulle fortsätta som tänkt, då skulle någon vakta denne man också, därav den trötta hustrun... Nöd och lust var det ja... 

När vi gick av planet så pratade både han och hon i telefon, han sa till den han pratade med "att det gått ganska bra" medan hon sa till den hon pratade med "att jag blev väckt mitt i natten av flygvärdinnan eftersom han slagit på en man". Johan och jag var helt överens att det måste ligga mycket bakom att stanna i ett sånt förhållande... Så nu återstår att se hur Air Canada tycker att detta störelsemoment ska kunna kompenseras. Det var jobbigt eftersom vi hade så lite tid för återhämtning innan vi sedan skulle börja jobba igen, men samtidigt fick man väl vara glad över att han inte smockade till allt vad han orkade... 

Så, det var det sista kapitlet denna resa. Så småningom återkommer jag och lägger in bilder, men de måste redigeras i storlek först. Johan tog runt 1 100 och jag knappt hälften, så det är några att välja bland!

Tags:

Allmänt | Obegripligheter | Resor

Hemresan, ett kapitel för sig själv...

by Kristina 4. september 2016 05:23

Är hemma igen, dags för jobb i dag. Återkommer senare här med en beskrivning av vår flygresa från Toronto till Kastrup, som verkligen var annorlunda. Tack och lov.

Tags:

Allmänt | Obegripligheter | Resor

Har vi hört det förut?!

by Kristina 2. september 2016 19:30

Har landat i Toronto, vi var sena från Seattle, men vi har tillräckligt med tid här ändå. När vi checkade im i Maple lounge fick Johan veta att hans säte inte funkar, så de har flyttat honom några rader. Hmmm, jag tycker mig se ett mönster från en tidigare resa... Väldigt skönt den här gången om det då inte är fullbokat , för den här gången behöver vi verkligen all bekvämlighet vi kan för att få vila lite och om möjligt vara  i god form för jobbet på måndag. 

Räknar med att landa runt halv elva i morgon, lördag.

Tags:

Allmänt | Obegripligheter

Seatac, United club

by Kristina 2. september 2016 09:16

Efter en frukost med resans absolut värsta kaffe (Johan var klok nog att inte chansa ens, jag fick "vattna" buskarna utanför hotellentren - för naturligtvis fanns det ingen vask eller liknande i frukostrummet) visade det sig att hotellshuttlen naturligtvis visst gick till terminalerna för avgång. Det måste ha uppstått något missförstånd i går. Fast faktum är att den kom från hotellet i går, inte flygplatsen, när den hämtade oss. Nåväl, det var smidigt i alla fall. 

Inväntar nu avgång till Toronto i en lugn och skön lounge. Det är ju Labour day på måndag så man har lite långledigt om man tar fritt även i dag och det kan väl tänkas att det är en större resdag i dag på grund av det.

Tags:

Allmänt | Resor

Seatac

by Kristina 1. september 2016 21:03

Är tillbaks på Seattle-Tacoma flygplats, har lämnat bilen och står nu i valet och kvalet inför morgondagen. Hotellets shuttlebuss visar sig gå till lightrailstationen vid flygplatsen, som ligger 700 meters/11 minuters promenad från terminalen. Inte för att vi räknat, men Samsung health gjorde det. För oss båda två. Och det är skillnad att ha varsin kameraväska med sig eller släpa på allt... Ska man då ändå lämna dricks till chauffören och köpa sig en kärra på flygplatsen så kanske man ändå ska ta en taxi till dörren utanför Air Canadas incheckningsdisk.

I morgon blir det då ungefär fem timmar till Toronto och efter ett par timmars väntan där de sista 8,5 till Kastrup. Vi är rätt långt borta...

Tags:

Allmänt | Obegripligheter | Resor

Powered by BlogEngine.NET 1.5.0.7 - Old School Theme by n3o Web Designers

Om oss

Läser du det här så tror vi att du redan känner oss, då vi inte haft för avsikt att sprida bloggen utanför den närmsta kretsen av familj och vänner. Är det så att du har hittat hit ändå och vill läsa, så skrivs bloggen av Johan & Kristina, två amerikafarare från Skåne.

 

 

Datum när vi gjort inlägg

<<  maj 2024  >>
tiontofr
293012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789

View posts in large calendar