Tillbaks i Tyringe igen

by Kristina 16. juni 2012 20:53

Efter att ha slutat resan på nästan samma sätt som den började (men i Köpenhamn var kön till passkontrollen "endast" en halvtimme lång, jämfört mot Chicagos dryga timme), möttes vi av en överlycklig katt. Tyvärr förvandlades dock välkomnandet av människorna till någon form av epilepsianfall eller möjligen hjärnblödning hos Ganesha, så inom en halvtimme från det att vi kom hem befann vi oss på Djursjukhuset, och vår älskade kisse fick somna in. Vi är tacksamma över att han slapp en längre sjukdomstid och att det hände när vi själva var hemma så att någon av kattvakterna inte möttes av detta, men givetvis är det en stor saknad. Det finns ingen att snubbla över, att spontant klappa varje gång man går förbi, någon som visar var det springer spindlar över golvet, ingen (förutom klumpiga fru och herr Berglund) som kan riva ner saker som staplats på varandra. För egen del har jag inte varit utan katt sedan hösten/vintern 1986, så ni som hälsar på får nog finna er i att toadörren fortfarande omotiverat står öppen ibland, att vi fortfarande kommer hålla koll på att ytterdörren och dörren till verandan inte är öppen samtidigt samt kunna "höra" ljudet av tassar i trappan eller över golvet.

Sista dagen i USA körde vi efter att ha checkat ut från hotellet till Liberty Park, som är den plats från New Jersey där man kan ta färjan till Frihetsgudinnan och Ellis Island. Vad jag aldrig funderat över eller tänkt på, var dock att man kunde ta BRON till Ellis Island också. Vi gick en lång promenad längs kajkanten och träffade på en man med god fiskelycka. Han visade förutom fisken han precis fångat också en krabba, ett par andra fiskar samt en sjöhäst!!! Jag kände inte att det var läge att berätta att sjöhästar är fridlysta... (Utan att ha kollat tror jag att alla arter finns nämnda i CITES). Sedan träffade vi på en massa orangeklädda män, i kläder märkta NJDOC, vilket innebär att det var interner från New Jerseys fängelser som var ute och plockade skräp längs strandlinjen). En av polisens K9 (inte kanin, utan canine) bilar stod dock i närheten, så det kändes inte otryggare att vara där än någon annan stans... Uppe i Rhode Island fanns det dock skyltar längs den trefiliga motorvägen som varnade att det var ett fängelse i närheten och att man inte skulle stanna och hämta upp människor längs vägen...

 

Från Newark kom vi iväg lite sent, på grund av att ett par passagerare inte kom med planet, trots att deras bagage fanns där. Detta måste då lokaliseras och tas ur, och det visade sig ligga nästan längst in. Undrar var de tog vägen? I morse hade därför både Thai och andra USA-plan ramlat ner på Kastrup ungefär samtidigt som oss, därav de långa köerna till passkontrollen. Läste i NSk i dag att man kunde förvänta sig mindre biljettkontroll på Öresundstågen på grund av senaste incidenterna. Nix, inte i dag inte. Mellan Kastrup och Lund kontrollerades vår duo-biljett TRE gånger, varav en gång av G4S. Väl framme i Hässleholm tog vi taxi hem - med tungt bagage och inga Pågatåg som går på sträckan Hässelholm - Tyringe (Åstorp/Helsingborg) orkade vi inte ens fundera på ordet ersättningsbuss.

 

Tags:

Allmänt | Resor

Berglunds och Obama, igen, nästan...

by Kristina 15. juni 2012 07:56

I går morse tog vi PATH-tåget till World Trade Center och såväl högtalarutrop som tidningsartiklar och tv-hallåor förklarade att presidenten skulle besöka WTC på eftermiddagen och att PATH-tågen därför inte skulle gå mellan 15-18 från denna station. Då var dock vi långt därifrån. Freedom Tower har vi ju redan sett skjutit i höjden, men även andra byggnader i området sträckte sig nu mot skyn. I Memorial-"muséet" kunde vi konstatera att utställningen är i högsta grad levande och många saker hade tillkommit/förändrats sedan förra året.

Efter fotograferandet runt Ground Zero-området började vi promenera norrut på Broadway. Nästa mål var Strands bokhandel, men vi behövde vila fötterna lite innan vi nådde 12:e gatan, så det blev varsin kaffe på Starbucks också. Johans standard är en dubbel espresso och jag har denna resa tagit en liten (storleken heter ju ändå "tall") mörkrostad kopp kaffe (som säkert ändå är runt 4 dl). Efter Strands var nästa mål att fotografera "strykjärnshuset" samt gå till Macy´s (där man bygger om) och ta varsin Ben & Jerry-glass. Vi fortsatte sedan Femte avenyen norrut för att slutligen hamna i FAO Schwartz 150-årsjubilerande leksaksaffär. Sedan västerut, delvis genom Central Park, till Columbus Circle och middagsmat som vi köpte på Whole Foods. Efter detta var fötterna slut, så det blev tunnelbana mellan 57:e och 34:e gatan och PATH-stationen.

Vi passerade parkeringsgaraget för att få bekräftat att det var okej att stanna mer än 24-timmar. Jodå, det gick så bra, sa mannen som arbetade vid bommen. Ja, för det står ju en bil med hjullås där uppe - Det är en månadshyresgäst som inte betalat för sig på fyra månader, svarade han då och vi blev lite lugnare. Då ska vi nog kunna lösa ut oss i dag, då det är dags att åka ut till Newark, lämna tillbaks bilen och checka in på SAS-planet hem. De sista vykort som skulle sändas på denna resa postades i går, även om vi denna gång köpte frimärken redan dag 2... Men några sändes redan från Boston, så vi har ändå bättrat oss lite.

Tags:

Allmänt | Resor

Coney Island, Brooklyn

by Kristina 13. juni 2012 19:51

Väderprognosen för i dag visade att regnet skulle dra förbi och kanske till och med visa lite sol. Nu i kväll har faktiskt solen dykt upp, men dagen har annars varit mulen med ett fåtal regnstänk. Vi tog i alla fall tunnelbanan till Coney Island - plats för havsbad och tivoli för New York-borna. En varm och solig helg sjuder det säkert av liv på boardwalken, i dag var det lugnare. Johan åt en hotdog på legendariska Nathans och vi såg ett fåtal hugade åka diverse tivoliattraktioner. Vi nöjde oss med att titta.

På återväg stannade vi på Trainworld, en butik som specialiserat sig på modelljärnvägar och tillbehör och som trots närvaron i cyberrymden med hemsida och stor internetförsäljning fortfarande körde med skrivet kvitto, nedräknat på räknemaskinen bredvid och med kortbetalningsmaskinen i ett annat rum. Å andra sidan var kassa-apparaten av den modell jag minns från Domus från tidigt 1970-tal, så den var kanske bara till prydnad.

I morgon blir det "uppsamlingsheat" av allt vi inte hunnit handla eller se än...

Tags:

Allmänt | Resor

Världen är liten, New York ännu mindre och Tullverket minst...

by Kristina 12. juni 2012 21:06

I går anlände vi till Jersey City, NJ, efter gott och väl en och en halv timmes väntan i bilköer på väg TILL "GW" som vi initierade säger. George Washingtonbron, med andra ord. Väl över den gick det fint igen. Vi började annars dagen med lite shopping och sedan besökte vi PEZ. Om inte någon smart marknadsförare till detta tyska godis hade kommit på sättet att dela ut tabletterna antar jag att godiset i sig själv inte hade överlevt till nutid, men som väl alla vet finns numera en enorm samlarmarknad för just PEZ-dispensers och vi körde ju ändå bara förbi fabriken och besökscentret, så varför inte ta en paus och titta lite?! Ja, ja, det blev handlat lite också.

Väl på plats på Ramada i Jersey City (vi har "svit" med mikro/kylskåp samt varsitt sovrum med tv och betydligt fräschare doft än förra gången vi bodde här...) och efter att ha lastat av allt bagage (efter att medvetet ha felparkerat i grann-kyrk-dagisets/nattisets? parkeringzon) körde vi bilen till en allmän parkering i närheten och så småningom tog vi PATH-tåget till Manhattan, för en traditionsenlig promenad upp till Times Square. Väderprognosen framöver var inte så bra och med tanke på hur dagen har varit (blöt...) så var det helt rätt att ta foton i går kväll. När det var dags för middag gick vi till en bbq-restaurang (som vi nu ska komma ihåg ligger i jämhöjd med Broadway/TKTS). Blev anvisade ett bord en trappa upp och plötsligt hörde jag någon ropa på mig. Okeeeeej. Såg en kvinna i min ålder resa på sig och presentera mig som en tullare, vilket i alla fall begränsade mitt urval lite, men inte blev mycket enklare för det. "Vem är hon som känner igen mig?!" Nåja, efter ett par sekunders förvirring där jag verkligen försökte dra ut på det avslöjade hon själv att vi gått kurs tillsammans (och jag skäms: varje gång på väg till lunchrummet passerar jag hennes rum...).  Hon och hennes sällskap hade landat på eftermiddagen och skulle försöka hålla sig uppe lite till för att få rätt på tiden. Åh vad skönt det var då att ha kört från Boston och inte vara jetlaggad ;o). Jag har för övrigt träffat på kollegor förut, men då har det inte varit förrän på flyget hem...

Denna dag har vi shoppat i Jersey Gardens samt hälsat på Shoppers Vineyard. Vi åkte till Columbus Circle och tittade lite och tack vare att vi gick av på fel tunnelbanestation hittade Johan flera av de önskemål gällande cigarrshopping som han fått med sig. Förutom cigarrer fanns även Generalsnus och tobakshandlaren pratade gärna om denna bästsäljare med oss när han fick klart för sig var vi kom ifrån. Middag köpte vi med oss hem från Carnegie Deli och ja, vi har macka kvar till i morgon också. När pappa och Mary-Ann var med oss tror jag vi åt dem i flera dagar... De är dock bra om man räknar kolhydrater, brödskivorna är ju väldigt få i jämförelse med pålägget...

Tags:

Allmänt | Resor

Turist i Boston

by Kristina 10. juni 2012 17:51

I dag har vi åkt en av väldigt många trolleyturer man kan välja bland här i Boston. Vädret har varit ljuvligt och det var skönt att vila apostlahästarna och ännu skönare att inte ens behöva fundera på att köra själv. Boston Red Sox spelade hemma för tredje dagen i rad mot Nationals från Washington och det var mycket folk i rörelse runt Fenway Park. Vi har också sett att Boston har ett alldeles eget Washingtonmonument, även om det här kallades för Bunker Hill monument. Inte för att det stod på Bunker Hill, för det gjorde det inte, men ändå... Trolleyturen bestod av två delsträckor och däremellan åkte vi en 45-minuters båttur.

Vi bor i Quincy, på Marriott, och gissningsvis till halva - en tredjedel av priset mot att bo inne i Boston. Hotellet har shuttlebus som vi har åkt till och från tågstationen Quincy Adams, dit röda linjens tunnelbana går. Vad som inte syns tydligt på kartor är nämligen den höjdskillnad som finns i verkligheten - avståndet till tågstationen är inte så långt (vi ser stationen från vårt fönster), men hotellet ligger högt uppe på en höjd, så om man inte vill ta vägen via ett parkeringsgarage (där man i så fall får gå in på taket och ta sig ner igenom) så blir promenadsträckan lång om man måste gå runt alltihop.

I morgon beger vi oss till Jersey City, där vi bor de sista fyra nätterna. Då är vi långt ifrån detta flådiga hotell med duntäcke och fem sköna kuddar var, men det är helt okej, om det i alla fall är i någorlunda samma skick som sist vi bodde där.

Tags:

Allmänt | Baseball | Resor

Lång resa mot Boston

by Kristina 8. juni 2012 21:43

I dag har vi kört många mil och därmed ännu fler miles. Vi började strax innan halv åtta i morse i Charlotte, North Carolina. Ett antal mil senare har vi passerat Virginia, West Virginia, Maryland, Pennsylvania, New Jersey, New York och slutligen drygt tolv timmar senare hamnat i West Haven, Connecticut. Runt New York City försvann vår countrykanal på radion och vi lyssnade därför på nyheter för en gångs skull. Det var vi glada över senare, eftersom vi där fick reda på att Yankees och Mets skulle mötas i baseball och att all trafik till områden som kunde räknas som i närheten av Bronx var belagd med långa köer och kaos. Astrid hade för sig att vi skulle åka mot Boston via George Washington Bridge, men det satte vi stopp för och lyckades därmed förmodligen korta vår resa med ett par timmar genom att ta en omväg... Yankees har förresten vunnit med 9-1, ser vi på tv nu.

Gårdagens konsert med Jimmy Buffet och hans "korallrev" till band var verkligen en upplevelse. Den utspelades i Verizon Amfiteater, vilket innebar en scen under tak i en sänka och det fanns stolar både under och utanför tak, plus möjlighet för tusentals att sitta på gräset i sluttningen ovanför. Och det var verkligen tusentals personer där. Många var glada i hatten, men det var ändå mer familjestämning och på parkeringsplatserna innan konserten grillade folk och hade tailgate-partyn runt sina bilar. Fansen kallas "Parrotsheads" och såväl män som kvinnor uppträdde både med bastkjolar och uppblåsbara papegojor på huvudena. Vi hade superbra platser och det var väl värt slantarna det kostade.

 Tail-gate party! 

 Och med tanke på att en av de populäraste låtarna handlar om hajar och "fins to the left, fins to the right" är vi följdaktligen välkomna till Fin-land!

 

 Några av de åskådare som besökte konserten:

 

Här fylls himlen av badbollar. En av grejerna papegojhuvudena gör är nämligen att studsa runt badbollar före och under konserten. Gissar att även folket på scen hade ett och annat finger med i spelet.

 

Och med Jimmy Buffet är klockan allid 17 någonstans (och därmed finns alibi för en drink!):

 

Tags:

Allmänt | Baseball | Countrymusik | Resor

6 juni 2012 - Charlotte, North Carolina

by Kristina 6. juni 2012 18:59

Gårdagen tillbringades mestadels i olika shoppingcenter i Pigeon Forge och grannbyn Sevierville, men jag hann även spöa Johan i minigolf. I dag har vi begett oss till Charlotte, där vi i morgon ska se Jimmy Buffet, men i kväll tillbringar tiden framför tv:n och countrygala från Nashville. När vi såg Bruce Springsteen i St Louis för några år sedan hade vi varsin svensk flagga med oss, även denna gång och i dag passade det bra att hotta upp Zoe lite.

 

Tags:

Allmänt | Countrymusik | Resor

Pigeon Forge - Tennessees motsvarighet till Orlandos Intl Drive

by Kristina 5. juni 2012 13:08

För två år sedan skulle Johan och jag till Dollywood. På vår karta syntes tre små pluttar efter varandra i östra Tennessee, där Pigeon Forge var den mellersta. Väl på plats kunde vi konstatera att vi hamnat mitt i byggnadsnämndens värsta mardröm - där Astrid påstod att Wal-Mart låg fanns i stället ett Titanic-museum/attraktion.

 

Vi körde förbi ett upp-och-nedvänt hus - Wonderworks (en annan attraktion, lite oklart vad) -

 

äventyrsminigolfbanor och diverse annat, bland annat ett par jul-dekorations-butiker. Denna gång kunde vi snabbt konstatera att dessa fått sällskap av ett stort komplex föreställande en lada (en restaurang, tror jag) och att om vaxmuséet fanns här förra gången så hade de hottat upp fasaden nu, med en version av Mount Rushmore men á la Hollywood samt King Kong klängande på något som med stor fantasi kunde liknas vid Empire State Building. Vi har bokat två nätter här på Super-8, vilket ligger bra till när vi i morgon besöker minst en av de där julbutikerna...

Vi började dagens bourbon-besök på Four Roses, fortsatte sedan till Wild Turkey och Woodford. Vi var inte med på någon tur runt destillerierna, men alla erbjöd oss smakprov ändå, som vi givetvis tog tillvara på. Det var Johans dag att köra, så hans fru fick desto mer i sina glas. Johan köpte lite souvenirer, bland annat en kalkon-tuta så att han fortsättningsvis kan locka fram alla kalkoner som eventuellt gömmer sig i vår trädgård... På Woodford fick vi ett trevligt samtal med männen som förestod provsmakningen och diskuterade Mikael Nyqvist och Stieg Larsson!

Zoe och Astrid har skött sig fint, vi tankade för första gången i dag. Priset "på landet" i Kentucky per gallon var 3.29, i Chicago såg vi exempel på över 4 dollar.

 

 

Tags:

Allmänt | Resor

En dag på kapplöpningsbanan

by Kristina 4. juni 2012 08:06

 

Hästarna hade i går bytts ut mot "cirkusen" Country Throwdown och även med tanke på de dollar som vi spelade bort på slot-maskinerna på kasinot så var musikupplevelsen väl värd pengarna. Det var dock oroväckande när regnet drog in precis lagom till Gary Allan skulle gå på scen. Efter att de klätt in instrumenten med plastfolie (typ) och Johan och jag en stund hukade under glassförsäljarens parasoll, så lugnade det sig faktiskt och vi slapp åka hem utan att ha hört kvällens huvudnummer. Både han och Rodney Atkins som spelade före Gary hade med de låtar man kan förvänta sig känna igen. Roligt var att studera publiken, vi hade fyra äldre pantertanter framför oss som höll igång och sjöng med. Dessutom fick vi anledning att slå vad om hur länge "killen med gula tröjan" skulle vara med - han var bra glad i hatten om man säger så.

Även om just han inte hade hatt. Det var annars ganska jämnt lopp mellan sandaler och cowboyboots denna dag. Och någon gång under "Going through hell" med Rodney försvann killen i gult och han dök inte upp igen.

 

I dag ska vi bege oss mot Kentucky och besöka något bourbondestilleri. Vi har dock inte bestämt oss närmare, så efter frukost får det bli att konsultera husguden Google.

 

 

 

 

Tags:

Allmänt | Casinon | Countrymusik | Resor

Indianapolis

by Kristina 3. juni 2012 08:04

I går tog vi bussen till Avis-kontoret, möttes av en jättekö, men blev snabbt omhändertagna av en vänlig medarbetare. Vi hade bokat en fullsize och full size blev det i form av en stor svart Dodge Durango. Avis-kvinnan sa till oss med glimten i ögat att man med en sådan bil kan köra över allt som kommer i ens väg, och Johan skrämde allt en och annan på motorvägen mellan Chicago och Indianapolis när detta jättemonster (som minsann går på flexifuel) dök upp i backspegeln. Men klagar över bagageutrymmet gör vi inte! Och för en gångs skull en nummerskylt att minnas, Miss Zoe från Missouri: SH2ZOE.

 

Väl installerade på LaQuinta (flera klasser högre standard än tidigare nätter på Travelodge) gick vi till Military Park där en vin- och matfestival ägde rum. Efter att ha köat väldigt länge på första smakprovet trodde jag att det var helt omöjligt att få valuta för de 22 dollar inträdet kostat, men det ordnade upp sig senare. Framförallt såg vi till att gå till vintält där det inte var meterlånga köer. När vi så småningom kände oss nöjda - vi träffade på lokala druvor som överraskade glatt - Chambourcin (röd) och Traminette (vit) - var vi glada över att vi inte behövde gå på baja-maja, för dit var köerna gigantiska. Siesta måste ligga i lä där.

 Här syns delar av kön... Amerikanare har större behov av plats i en kö, försök stå så nära i en bankomatkö som vi vanligen gör i Sverige från plats 2 och bakåt och du får nästan en smäll...

På väg tillbaks passerade vi Capitolium (delstatshuvudstadens pampiga residens/förvaltningsbyggnad) och ett brudpar kom precis ut. De skulle åka häst och vagn till festen på Hilton (ja, vi följde efter och försökte wedding crasha, men insåg att vår klädsel inte var till vår fördel i det fallet). Problemet var att ekipaget var längre än bilarna är och möjligen blev grindvakten lite distraherad också, för bommen gick ner rakt i brudens huvud (den största smällen tog dock vagnen) och det blev lite kalabalik där ett tag. Brudgummen såg ut att vara strax över 20 år, bruden något år äldre, men det var kanske makeupen + chocken. Intressant var dock att se att grindvakten absolut ansåg att felet var kuskens och hon lämnade trött ett visitkort med uppgifter till sin chef. Man vill inte tjafsa i det läget, det kan vara slutet på den karriären.

 

Avslutade kvällen på Rockbottom Brewery, där vi smakade på ett par sorters IPA och åt supergod mat. I dag är det en tur till Hoosier Casino i Anderson som gäller, där vi ska vara på en heldagskonsert med diverse countryartister. Kanske kan det också bli ett och annat spel på automat!

 

 

 

Tags:

Allmänt | Casinon | Countrymusik | Mikrobryggerier | Resor

Powered by BlogEngine.NET 1.5.0.7 - Old School Theme by n3o Web Designers

Om oss

Läser du det här så tror vi att du redan känner oss, då vi inte haft för avsikt att sprida bloggen utanför den närmsta kretsen av familj och vänner. Är det så att du har hittat hit ändå och vill läsa, så skrivs bloggen av Johan & Kristina, två amerikafarare från Skåne.

 

 

Datum när vi gjort inlägg

<<  maj 2024  >>
tiontofr
293012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789

View posts in large calendar