Tillbaks i Tyringe igen

by Kristina 16. juni 2012 20:53

Efter att ha slutat resan på nästan samma sätt som den började (men i Köpenhamn var kön till passkontrollen "endast" en halvtimme lång, jämfört mot Chicagos dryga timme), möttes vi av en överlycklig katt. Tyvärr förvandlades dock välkomnandet av människorna till någon form av epilepsianfall eller möjligen hjärnblödning hos Ganesha, så inom en halvtimme från det att vi kom hem befann vi oss på Djursjukhuset, och vår älskade kisse fick somna in. Vi är tacksamma över att han slapp en längre sjukdomstid och att det hände när vi själva var hemma så att någon av kattvakterna inte möttes av detta, men givetvis är det en stor saknad. Det finns ingen att snubbla över, att spontant klappa varje gång man går förbi, någon som visar var det springer spindlar över golvet, ingen (förutom klumpiga fru och herr Berglund) som kan riva ner saker som staplats på varandra. För egen del har jag inte varit utan katt sedan hösten/vintern 1986, så ni som hälsar på får nog finna er i att toadörren fortfarande omotiverat står öppen ibland, att vi fortfarande kommer hålla koll på att ytterdörren och dörren till verandan inte är öppen samtidigt samt kunna "höra" ljudet av tassar i trappan eller över golvet.

Sista dagen i USA körde vi efter att ha checkat ut från hotellet till Liberty Park, som är den plats från New Jersey där man kan ta färjan till Frihetsgudinnan och Ellis Island. Vad jag aldrig funderat över eller tänkt på, var dock att man kunde ta BRON till Ellis Island också. Vi gick en lång promenad längs kajkanten och träffade på en man med god fiskelycka. Han visade förutom fisken han precis fångat också en krabba, ett par andra fiskar samt en sjöhäst!!! Jag kände inte att det var läge att berätta att sjöhästar är fridlysta... (Utan att ha kollat tror jag att alla arter finns nämnda i CITES). Sedan träffade vi på en massa orangeklädda män, i kläder märkta NJDOC, vilket innebär att det var interner från New Jerseys fängelser som var ute och plockade skräp längs strandlinjen). En av polisens K9 (inte kanin, utan canine) bilar stod dock i närheten, så det kändes inte otryggare att vara där än någon annan stans... Uppe i Rhode Island fanns det dock skyltar längs den trefiliga motorvägen som varnade att det var ett fängelse i närheten och att man inte skulle stanna och hämta upp människor längs vägen...

 

Från Newark kom vi iväg lite sent, på grund av att ett par passagerare inte kom med planet, trots att deras bagage fanns där. Detta måste då lokaliseras och tas ur, och det visade sig ligga nästan längst in. Undrar var de tog vägen? I morse hade därför både Thai och andra USA-plan ramlat ner på Kastrup ungefär samtidigt som oss, därav de långa köerna till passkontrollen. Läste i NSk i dag att man kunde förvänta sig mindre biljettkontroll på Öresundstågen på grund av senaste incidenterna. Nix, inte i dag inte. Mellan Kastrup och Lund kontrollerades vår duo-biljett TRE gånger, varav en gång av G4S. Väl framme i Hässleholm tog vi taxi hem - med tungt bagage och inga Pågatåg som går på sträckan Hässelholm - Tyringe (Åstorp/Helsingborg) orkade vi inte ens fundera på ordet ersättningsbuss.

 

Tags:

Allmänt | Resor

Powered by BlogEngine.NET 1.5.0.7 - Old School Theme by n3o Web Designers

Om oss

Läser du det här så tror vi att du redan känner oss, då vi inte haft för avsikt att sprida bloggen utanför den närmsta kretsen av familj och vänner. Är det så att du har hittat hit ändå och vill läsa, så skrivs bloggen av Johan & Kristina, två amerikafarare från Skåne.

 

 

Datum när vi gjort inlägg

<<  mars 2024  >>
tiontofr
26272829123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
1234567

View posts in large calendar