Pigeon Forge - Tennessees motsvarighet till Orlandos Intl Drive

by Kristina 5. juni 2012 13:08

För två år sedan skulle Johan och jag till Dollywood. På vår karta syntes tre små pluttar efter varandra i östra Tennessee, där Pigeon Forge var den mellersta. Väl på plats kunde vi konstatera att vi hamnat mitt i byggnadsnämndens värsta mardröm - där Astrid påstod att Wal-Mart låg fanns i stället ett Titanic-museum/attraktion.

 

Vi körde förbi ett upp-och-nedvänt hus - Wonderworks (en annan attraktion, lite oklart vad) -

 

äventyrsminigolfbanor och diverse annat, bland annat ett par jul-dekorations-butiker. Denna gång kunde vi snabbt konstatera att dessa fått sällskap av ett stort komplex föreställande en lada (en restaurang, tror jag) och att om vaxmuséet fanns här förra gången så hade de hottat upp fasaden nu, med en version av Mount Rushmore men á la Hollywood samt King Kong klängande på något som med stor fantasi kunde liknas vid Empire State Building. Vi har bokat två nätter här på Super-8, vilket ligger bra till när vi i morgon besöker minst en av de där julbutikerna...

Vi började dagens bourbon-besök på Four Roses, fortsatte sedan till Wild Turkey och Woodford. Vi var inte med på någon tur runt destillerierna, men alla erbjöd oss smakprov ändå, som vi givetvis tog tillvara på. Det var Johans dag att köra, så hans fru fick desto mer i sina glas. Johan köpte lite souvenirer, bland annat en kalkon-tuta så att han fortsättningsvis kan locka fram alla kalkoner som eventuellt gömmer sig i vår trädgård... På Woodford fick vi ett trevligt samtal med männen som förestod provsmakningen och diskuterade Mikael Nyqvist och Stieg Larsson!

Zoe och Astrid har skött sig fint, vi tankade för första gången i dag. Priset "på landet" i Kentucky per gallon var 3.29, i Chicago såg vi exempel på över 4 dollar.

 

 

Tags:

Allmänt | Resor

Powered by BlogEngine.NET 1.5.0.7 - Old School Theme by n3o Web Designers

Om oss

Läser du det här så tror vi att du redan känner oss, då vi inte haft för avsikt att sprida bloggen utanför den närmsta kretsen av familj och vänner. Är det så att du har hittat hit ändå och vill läsa, så skrivs bloggen av Johan & Kristina, två amerikafarare från Skåne.

 

 

Datum när vi gjort inlägg

<<  april 2024  >>
tiontofr
25262728293031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345

View posts in large calendar