2012 års resa planeras

by Kristina 28. januari 2012 15:37

Vid en middag tillsammans med familjen S. började planerna för årets USA-resa formas. Johan och jag hade redan börjat fundera över om vi skulle flyga till New Orleans och köra upp till Chicago i sommar, New York fick kanske i så fall bli en egen resa vid ett senare tillfälle. Att få besöka en countrygala i Nashville låg också som ett bonusönskemål. Vi pratade om att pröva på fler bourbondestillerier i Kentucky. Sedan kom S-önskemål om Niagarafallen och då skulle man i samma svep lika gärna kunna ta vägen om Boston och NYC också. Efter detta diskuterade vi möjligheten att flyga till St Paul/Minneapolis och efter en tur i Minnesota köra bort mot Niagara, med NYC som avslut. Detta funderade förflöt under en period och när SAS sedan kom med bra priserbjudanden, fick vi Bestämma oss.

Efter ett besök Johan gjorde hos Anders på Newstravel landade vi i Beslutet: flyg till Chicago, hem från Newark drygt två veckor senare. Vi hittade sedan hotell i Chicago och Jersey City, där vi kan påbörja och avsluta vistelsen. Johan och jag bestämde oss efter drygt tio års resor att det kanske vore en bra idé att teckna sig för några av hotellkedjornas lojalitetsprogram - det blir ju ändå några nätter varje år och kan man då få en eller två på köpet, varför inte? Och en kedja som Wyndham inkluderar hotell/motell som Ramada, Days Inn, Super 8, Travelodge, Howard Johnson med flera!

Hyrbil (van) i två veckor, vilket innebär att vi har bil ända in i slutet och kan köra till flygplatsen denna gång. Parkering fick jag ringa hotellet om och det verkade nog som jag blev temporärt hörselskadad varenda gång kvinnan på hotellet skulle berätta vad det kostade att parkera, för hon fick upprepa tre gånger innan jag hörde vad hon sa. Det blir PATH-train in till Manhattan, men det är ett bra sätt att slippa betala en allt för stor del av resebudgeten för ett hotellrum. New Orleans, Kentucky och countrygalor får därmed vänta till en annan gång, men det kommer nog det också. Att vi sedan tar med oss 50% av kattvakterna är en annan sak... Det blir att köpa med många mutpresenter till de återstående.

Tags:

Countrymusik | Resor

Powered by BlogEngine.NET 1.5.0.7 - Old School Theme by n3o Web Designers

Om oss

Läser du det här så tror vi att du redan känner oss, då vi inte haft för avsikt att sprida bloggen utanför den närmsta kretsen av familj och vänner. Är det så att du har hittat hit ändå och vill läsa, så skrivs bloggen av Johan & Kristina, två amerikafarare från Skåne.

 

 

Datum när vi gjort inlägg

<<  september 2023  >>
tiontofr
28293031123
45678910
11121314151617
18192021222324
2526272829301
2345678

View posts in large calendar