På sightseeing i Warszawa

by Kristina 20. augusti 2020 20:21

Sov gott i natt. Air condition igen, eller ännu bättre än ett väsnande AC aggregat: klimatkontroll och ett fönster som vetter åt ett väderstreck utan direkt sol  :). Fin frukost, liksom på Stena Spirit i går fick vi öva i engelska glosor när vi "beställde" från buffén. Köpte biljetter till hop on hop off buss i en app som jag även bokade vodkamuseet med. Vår tanke var att åka tunnelbana en bit och sedan gå till gamla stan och där hoppa på bussen. Så naturligtvis gick vi åt fel håll från tunnelbanestationen och var halvvägs tillbaks till hotellet innan vi insåg detta. Rättade till det genom att ta spårvagn åt rätt håll. 

Det var verkligen många vackra hus i gamla stan. Kom ikapp en turistgrupp vid ringmuren och hörde guiden berätta om svenskarna som varit där och krigat på 1600 talet. Gick sedan till busshållplatsen och började vänta. Det var hållplats nr 2 på rundan, men det var svårt att googla fram uppgifter om tidtabellen. Det kom en hjälpsam man, som bland annat pratade svenska, som berättade att bussen kört förbi för en kvart sedan, så det skulle nog dröja tills den dök upp nästa gång. Men som av en händelse kunde han tänka sig att guida oss. Han lämnade en lapp med information om sin verksamhet och vi sa tack, men nej tack.

Därefter googlade vi fram att bussarna (två linjer) började vid centralstationen och dit skulle vi kunna ta spårvagn och tunnelbana. 12.40 skulle den ena gå, och klockan var 12. Då dök det upp ytterligare en hjälpsam man. Han rekommenderade oss att ta spårvagnen hela vägen till Centrum, nr 4 skulle gå dit. Vi behövde bara få en hint om åt vilket håll vi skulle åka, men han pratade i nästan tio minuter och visade bilder i sin telefon och stack till oss tips om saker att se. Han råkade ha en god vän som hade ett litet hotell, förresten. Nåja, vi hann och åkte sedan två olika rundor med bussen. Bytte munskydd från det snygga till ett jag köpt på apotek hemma och kunde plötsligt andas igen. Nu är det slut med att vara pimpinett, nu gäller det praktiska.

I går märkte jag att det är ganska vilsamt för hjärnan att vara här. Man behöver inte anstränga sig för att förstå eller ta in skriftlig information, för man begriper det ändå inte. Menyerna finns på engelska och det är inga problem att göra sig förstådd. I morgon ska vi ge oss ut i den polska trafiken igen, nästa mål är Krakow. 

Tags:

Allmänt | Resor

Powered by BlogEngine.NET 1.5.0.7 - Old School Theme by n3o Web Designers

Om oss

Läser du det här så tror vi att du redan känner oss, då vi inte haft för avsikt att sprida bloggen utanför den närmsta kretsen av familj och vänner. Är det så att du har hittat hit ändå och vill läsa, så skrivs bloggen av Johan & Kristina, två amerikafarare från Skåne.

 

 

Datum när vi gjort inlägg

<<  augusti 2020  >>
tiontofr
272829303112
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31123456

View posts in large calendar