I väntan på att incheckningen ska börja/Vi har det gott i loungen...

by Kristina 31. augusti 2023 14:28

Sitter på första parkett sedan flera timmar. Har sett resenärer komma riktigt sent till incheckningen till Toronto, andra på väg till Kairo få packa om och låta resesällskapet gå ut i bilen med sånt som inte ansågs vara så viktigt när det visade sig bli för mycket övervikt, som sedan ändå fick betalas. Vi har också gått två varv runt hela incheckningshallen, men min aktivitetsklocka har inte förstått det när man såsar runt med en bagagevagn och inte slänger med armarna. 6 dollar kostar en sådan att hyra här på IAD. Vi fick åka buss från Alamo in till avgångshallen och vår chaufför hittade en vagn åt oss, så han fick 5 dollar i dricks. Sedan fick vi tillgång till en till, från en ankommande resenär som skulle hyra bil och därför gick på en buss. Så steg 1 är avklarat när det gäller vårt bagagesläpande hem. 

Nu köar Londonresenärerna till planet som ska avgå vid 18, så vi ska se om vi kan smita in där med dem också. I första raden. Där stod bara två sällskap före oss, så visst gick det bra att checka in superdupertidigt. Fyra av våra sex väskor fick heavy-lapp. Sedan säkerhetskontroll, och de hade superduperröntgenmaskiner, så allt fick stanna kvar kvar i väskan. Jag som förberett mig så, all elektronik samlas, min påse med vätskor, men i London behövs det säkert. De såg ut som MR-röntgenmaskiner. Nakenscanner blev det ju såklart, men det är ju inte jag som lider mest. Första gången på många flighter som min väska inte behövde åka en extratur i röntgen.

Nu sitter vi i British airways lounge, i baren, och har precis njutit av varsitt glas vin. När vi kom in i loungen hamnade vi bakom en man som uppträtt ganska otrevligt tidigare. Han skällde ut BA:s representant för att de inte öppnade incheckningen tidigare än 3 h innan avgång, han pratade i telefon under incheckningen, som inte kunde fullföljas då hon inte hittade hans bokning till Berlin i systemet, vilket han dock accepterade då det var en nyligen genomförd bokning, men fick kliva åt sidan. Nåväl, här i loungen fick han besked om att han hade fönsterplats på flyget och att sätet bredvid var obokat. Han fick också instruktion om att det fanns mat att ta längre ner i gången och att baren låg längst ned. Så kom vi och fick frågan om vi ville ha mat nu, eller gå till baren först. Vi svarade baren och hon visade oss att vi då sedan bara kommer tillbaks till entrén så får vi tillgång till restaurangen sedan. Jag gissar att vi få kommer få en liknande upplevelse som i Toronto med god mat och det gör absolut ingenting.

 

Tags:

Allmänt | Resor

Powered by BlogEngine.NET 1.5.0.7 - Old School Theme by n3o Web Designers

Om oss

Läser du det här så tror vi att du redan känner oss, då vi inte haft för avsikt att sprida bloggen utanför den närmsta kretsen av familj och vänner. Är det så att du har hittat hit ändå och vill läsa, så skrivs bloggen av Johan & Kristina, två amerikafarare från Skåne.

 

 

Datum när vi gjort inlägg

<<  april 2024  >>
tiontofr
25262728293031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345

View posts in large calendar