Williamsburg, Virginia

by Kristina 18. augusti 2023 19:45

Apropå språksvårigheter, i dag förstod jag vad receptionisten i Myrtle Beach frågade om för två dagar sedan. Jag trodde hon frågade efter mitt pass. Hon frågade förmodligen om vi hade pets. För det gjorde de i dag... och hon i förrgår tittade aldrig i mitt pass som jag tog fram.

Okej, var ska vi börja sammanfattningen på vår resa så här långt? Vi var riktiga tunnisar på Sawgrass Mills, orkade inte ens gå runt hela. Vis av tidigare erfarenhet (2016) så fotograferade jag nu allt i omgivningen där vi gick in i entrén för att inte behöva leta efter bilen när vi kom ut igen. Och det gick bra, vi hittade den. 

Bilen är som sagt en rejäl Folkvagn, vi har två rader baksäten. Två stolar bakom oss och därefter ett tresäte som vi fällt framåt, annars får inga väskor plats, inte ens från start på rundresan. 

Den har finesser, men saknar också lite som vår egen Toyota har. I backspegeln kan vi se när vi blinkar, det hörs rätt högt, så jag hade önskat en indikator på att någon finns i döda vinkeln istället.

Backkameran hänger kvar lite efter det att man lagt i växel framåt, så man har lite koll om någon irrar runt. En bra sak är att den adaptiva farthållaren funkar också i mer eller mindre stillastående bilköer. Det kanske vår också gör, men jag tänker inte chansa... Det innebär alltså att bilen bromsar och gasar efter bilen framför och håller ett bra avstånd och som förare kan man släppa foten lite från pedalerna.

Det är varmt och på eftermiddagarna har det bildats åskoväder som vi kört in i. Inte riktigt som i Pennsylvania i fjol, men tillräckligt att sätta på varningsblinkers under färden.

Men vi får gå tillbaks till Sankt Augustine, äldsta staden i USA, grundad år 1565 av spanjorer. Vi har varit här förut, även om det var länge sedan nu. Bodde på ett motell, Villa 1565, den klassiska envåningen med parkering framför rummet. Kom dit när det var kolsvart ute, och det har vi ju nu byggt bort i planeringen. Nu blir det max 4 h körning per förflyttning, det ska finnas utrymme till sovmorgon, shopping, aktiviteter och incheckning på eftermiddagen eller tidig kväll.

Vi hittade en militärkyrkogård i St Augustine, med tre pyramider, dit de flyttat kvarlevorna av soldaterna från ett mycket misslyckat möte med en lokal indianstam, förutom de sedvanliga gravstenarna från senare avlidna soldater, både i strid och av naturliga orsaker.

Besökte ett destilleri, lite ovanligt var att de tillverkade allt; vodka, gin, bourbon och rom. Ingen provsmakning för Johan, men lite souvenirer. 

Kvällsmaten den dagen fick ske på vägen till Myrtle Beach eftersom vi skulle komma fram sent. När det var dags att tanka fanns ett Cracker Barrel lägligt på plats, så vi valde det. Vi gillar kedjan med mat och country store med roliga saker, och nu var det länge sedan vi träffade på dem senast. Tror det kan ha varit i Shreveport, Louisiana förra gången. Nåväl, "we hire" skylt i entrén kan ge en förvarning om den kommande upplevelsen och så blev det väl.

Vi fick en servitris som bad om ursäkt att vi fått vänta länge, fast vi nyss kommit. Vi beställde vår mat och hon kom med drickan. Bad om ursäkt till Johan som fått den sista Blue Moon ölen (som i att du kan inte få påfyllning). Kom förbi fyra eller fem gånger och frågade om allt var okej, samt bad om ursäkt över att vi fick vänta. Maten kom, men inte brödet som hörde till eller bestick att äta med. Johan hade potatismos och jag mac n cheese så bestick var önskvärt. Vi hade redan kollat in bordet bredvid, de fick plastbestick, så det fick vi också, men inget bröd. Sedan kom brödet, men utan smör. Till sist kom smöret också.

Därefter kom managern, som såg ut att nyss fyllt 16, och undrade över vår upplevelse. Han lyssnade uppmärksamt och förklarade att vår servitris precis börjat hos dem. Vi var noga med att man måste få vara ny på jobbet, men att hon behövde lite mer självkänsla. 

Det var ju uppenbart för oss att de antingen saknade personal i disken eller hade en trasig diskmaskin, det var mycket disk som stod kvar efter tidigare gäster. Nåväl, precis som i fjol så finns det "help wanted" skyltar i stort sett överallt i butiker och på restauranger.

Nu är det dags att ladda plattan igen, men för den som undrar så vann Johan minigolfmatchen i Myrtle Beach. 44 mot 41, då hade jag ändå två spikar. Det hjälpte dock inte när Johan fick 2 slag och jag 3 på de första banorna. Det var som förgjort.

Tags:

Allmänt | Obegripligheter | Resor

Powered by BlogEngine.NET 1.5.0.7 - Old School Theme by n3o Web Designers

Om oss

Läser du det här så tror vi att du redan känner oss, då vi inte haft för avsikt att sprida bloggen utanför den närmsta kretsen av familj och vänner. Är det så att du har hittat hit ändå och vill läsa, så skrivs bloggen av Johan & Kristina, två amerikafarare från Skåne.

 

 

Datum när vi gjort inlägg

<<  april 2024  >>
tiontofr
25262728293031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345

View posts in large calendar