Toronto! Del 2.

by Kristina 15. augusti 2022 06:46

Det blev ett långt avsnitt igår och då har vi inte ens kommit fram till hotellet än. Och flygresan på 8,5 timme nämndes också bara marginellt. Jag hann med tre filmer, ja nästan då. På grund av att det gick snabbare än beräknat så missade jag de sista minuterna på film nr 3. Men jag såg i stora drag att det skulle bli ett lyckligt slut. Det var ju inte som den gången VHS-bandet tog slut innan Bron över floden Kwai gjorde det... ett trauma som dagens ungdom inte förstår.

Vi blev serverade mycket fin mat, gott vin och och lyckades slumra en stund också. Underligaste handbagaget en medresemär hade med sig var ett tangentbord under armen och en trasig typ Brio lastbil i handen. Bakaxeln saknades, så den hade bara framhjul. Lagom stor för ett barn under 1 år gammalt. Vill gärna veta mer om varför den skulle flyga till Kanada.

När vi sedan tagit oss till hotellet och installerat oss i rum 712 pausade vi lite och kände oss coola att vi klarat detta så ad hoc utan minutiös planering. Men skyltar på flygplatsen med "Train to city" och gratis wifi underlättade helt klart. Nåväl, vi gick ut i de närmsta kvarteret för att leta upp en livsmedelsbutik, vi gick västerut mot tunnelbanestationen vi kommit upp från  (i går upptäckte vi en gigantisk dito placerad 50 meter öster om hotellet, den kommer att få fler besök!). Vi hittade en mindre närbutik så vi köpte dricka, men tänkte se över McDonalds sortiment tvärs över gatan, om det fanns något varmt vi kunde ta med till hotellet. Även här beställer man i automat så klart, men eftersom vi på hotellet lyckades ta ut CAD så ville vi betala kontant i kassan. Väl där dök det upp riktigt udda människor, från en kvinna som förkunnade Jesus ord och samlade in pengar, oklart åt vem, till andra mer luggslitna medborgare.

Men det var ändå inget mot i går, när vi bara skulle pausa med varsin Cola zero och vila benen och fötterna lite. Hittade en mini McDonalds i ett gathörn. Beställde i automaten, ville även nu betala kontant. Tre före oss i kö, en till hann förbi när vi stod och fipplade. Hur lång tid kan det ta? En kvart? Killen först i kön stod och somnade när han skulle betala. Han gick sedan på toa och lyckades sätta igång larmet innan han kom ut igen. Han hade också en cykel med sig. Sedan kom en äldre man i sällskap av en yngre, assistent kanske. De skulle ha tre cheeseburgare och två kaffe. Den ena kaffebeställningen skulle ha tre shot mjölk och den andra var inte heller utan önskemål. Cheeseburgarna var också modifierade på något sätt. Som tur är gick de från stället innan de kollat om beställningen blev korrekt. När det äntligen blev vår tur att betala trodde hon inte sina ögon,  två kunder som bara ville ha varsin dricka,  utan krångel. Dessutom var vi inte stenade heller. Cannabisbruket bland folket ger inte en positiv bild för turisten, om jag säger så.

Tags:

Powered by BlogEngine.NET 1.5.0.7 - Old School Theme by n3o Web Designers

Om oss

Läser du det här så tror vi att du redan känner oss, då vi inte haft för avsikt att sprida bloggen utanför den närmsta kretsen av familj och vänner. Är det så att du har hittat hit ändå och vill läsa, så skrivs bloggen av Johan & Kristina, två amerikafarare från Skåne.

 

 

Datum när vi gjort inlägg

<<  maj 2024  >>
tiontofr
293012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789

View posts in large calendar