På spionmuseum i Washington

by Kristina 28. augusti 2023 18:36

Efter frukost gick vi till närmsta metrostation, East Falls Church station, knappt tio minuter längs route 66, ja, kanske inte den mest kända av alla vägar som heter så, men ändå... Behaglig värme i dag, straxt över 20. Vi tog tunnelbanan till L'enfant Plaza nere vid the Mall, och tänkte gå till Air and space museum, men hade problem med att komma upp i rätt gatunivå (det var järnvägsspår ivägen) så när vi äntligen hittade en trappa att gå upp i, så såg vi också att vi befann oss precis bredvid det internationella spionmuseet, så då gick vi dit. 

Där inne gick vi i tre timmar! Vi fick varsitt uppdrag som följde oss genom utställningarna på ett interaktivt sätt, samtidigt som vi fick se alla möjliga spion-tillbehör och lära oss om spionage och spaning genom tiderna.

När vi kom ut igen hade det regnat och var ännu behagligare i luften. Flygmuseet hade bytt entresida till södra sidan, de höll på med vägarbete eller annat konstruktionsarbete på sidan mot mallen. Det visade sig att man var tvungen att boka in sig på en särskild tid, via en QR kod. Kön var också lite för lång för att vi skulle vara intresserade av det, så vi gick till det naturhistoriska muséet istället, för där hade vi inte heller varit förut. Förutom dinosaurier, mumier och uppstoppade djur så hade de också en utställning om mobiltelefoner. Människans historia, stenar och insekter, ja där fanns något för alla.

Tog oss sedan till Capitol brewing company, 11 & H, trevligt att de var kvar och kändes som förr, bortsett från att man förr fick en stor varm pretzel medan man väntade på maten. Vi undrar också om de inte hade fler egna öl på fat förr, nu hade de två och resten var från andra bryggerier. Åt en sandwich respektive burgare och tog varken förrätt eller efterrätt, något kommer vi ihåg från förra besöket för tio år sedan...

Är nu tillbaks på hotellet och laddar batterierna. I dag prioriteras kamerabatterierna!

 

Tags:

Allmänt | Mikrobryggerier | Resor

Powered by BlogEngine.NET 1.5.0.7 - Old School Theme by n3o Web Designers

Om oss

Läser du det här så tror vi att du redan känner oss, då vi inte haft för avsikt att sprida bloggen utanför den närmsta kretsen av familj och vänner. Är det så att du har hittat hit ändå och vill läsa, så skrivs bloggen av Johan & Kristina, två amerikafarare från Skåne.

 

 

Datum när vi gjort inlägg

<<  april 2024  >>
tiontofr
25262728293031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345

View posts in large calendar