Den stora saltsjön

by Kristina 25. augusti 2016 17:31

Eller som man säger här: The Great Salt Lake. Vi tyckte det var passande att köra ner till sjön, som Utahs huvudstad fått sitt namn från. Det var först andra hälften av 1800-talet som man droppade "Great" från stadens namn. Vi var där vid 8 och det kändes väl kanske lite onödigt tidigt, ända tills det började rulla in bussar med turister. Då kändes det jättebra att ha varit där i tid. 

Efter detta körde vi söderut, till Thanksgiving Point, en liten ort bredvid motorvägen som hyser en av de största samlingarna med dinosaurieskelett. Det var Johan och jag samt x antal mammor/nannies/aupairs med y antal ungar i åldrarna 0-5 eller så. Det var fantastiskt välgjort och vi blev positivt överraskade.

Sedan var det dags för lite shopping. Det fanns ett outletcenter på andra sidan motorvägen. Problemet var att hitta dit. I dag visade sig både dinosaurier och shopping råka ut för amerikansk skyltning när den är som "bäst". Man ser en hänvisningsskylt, kanske till och med en stor reklampelare som säger att HÄR ÄR DET. Men när man kör åt det hållet så finns förvisso en gigantisk fritidsbutik  (Cabelas) där, men var är de andra 50 butikerna? Vi fick korsa Cabelas gigantiska parkering, så hittade vi Sketchers och åtminstone min dag var räddad. Nu får två av mina par skor jag hade med mig hit pensioneras, till förmån för nya inköp. Lunch åt vi på Johnny Rockets.

På tillbakaväg till hotellet påstod både Astrid och Google Maps att det skulle finnas ett VF outlet. Jag var skeptisk, för VF säger inte så på sin egen hemsida. Jag hade rätt, men vi hittade till ett TJ Maxx istället och där köpte Johan strumpor för 8 dollar,  jag ett par tights för 7 och en kort aftonklänning för 5... Den gick inte att motstå till det priset,  så vi får hoppas jag får användning av den i alla fall en gång.

I morgon lämnar vi Utah för Idaho.

Tags:

Allmänt | Obegripligheter | Resor

Powered by BlogEngine.NET 1.5.0.7 - Old School Theme by n3o Web Designers

Om oss

Läser du det här så tror vi att du redan känner oss, då vi inte haft för avsikt att sprida bloggen utanför den närmsta kretsen av familj och vänner. Är det så att du har hittat hit ändå och vill läsa, så skrivs bloggen av Johan & Kristina, två amerikafarare från Skåne.

 

 

Datum när vi gjort inlägg

<<  februari 2020  >>
tiontofr
272829303112
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728291
2345678

View posts in large calendar