Drömjobbet...

by Kristina 24. augusti 2016 18:09

Fast det krävs förstås att jag blir mormon och kan jobba som volontär, och flytta hit, men ändå. Johan och jag började förvisso dagen med att köra uppför backar som lätt kunnat finnas i San Francisco, allt för att nå kullen där kapitolium ligger. När vi gått vårt varv och tagit de foton vi ville, fortsatte vi till mormonernas Library & Family Center. Sist vi var här tittade vi på mikrofilm från Finja, nu lotsade en mycket trevlig och pratsam kvinna med danska anor oss genom de danska arkiven som ligger ute på nätet gratis för den som vill titta och som jag tyckt var lite jobbiga att hitta bland. Johans mormorsmormor föddes på Jylland och det är där jag vill hitta lite mer. Men tänk vad härligt att ha en sådan sysselsättning, att få träffa människor från skilda delar av världen, att ömsesidigt få lära och lära sig, för vi bidrog definitivt till hennes nya kunskapen om Sverige och Danmark!

När vi var här förra gången fanns ett mikrobryggeri, Squatters. Nu visade turistguiden på flera, så vi besökte Epic för lunch. Tänk er en lokal, kanske 50 kvadratmeter. Max. Då ingår butiken, där du kan köpa tshirts och andra souvenirer samt öl på flaska, samt restaurangen som är ett måste för att du ska få servera öl på stället. Så, i själva verket är restaurangen kanske 15 kvadratmeter med bardisk med sex stolar, med oss på ena sidan och bartendern och tillika kocken på,den andra. En beställd huvudrätt ger dig rätt att beställa sampler eller ett "helt" glas (eller till ochefen med flera?!). Epic finns också i Denver och det låter bekant, så antingen har jag läst om det i någon av öltidningarna på Readly eller har de kanske till och med exporterat öl till Sverige. Eftersom det fanns ytterligare ett bryggeri i kvarteret bredvid så hälsade vi på även hos Proper. Deras restaurang var större, men å andra sidan var det två separata ingångar till lokalen, en till restaurangen och en till butiken. Det är också så att öl på fat får ha en styrks på runt 3,5 procent, starkare än så får bara säljas på flaska. Men för att sammanfatta alla obegripligheter: Utah är nog den enda delstaten som du inte behöver gömma din alkohol i brun papperspåse, trots allt annat besvär!

Därefter körde vi till Park City, där stora delar av vinter-OS 2002 i SLC gick av stapeln. I dag var det flera freesyleåkare som sommarhoppade ner i en pool. Det såg inte helt skönt ut att landa med skidorna ner i vattnet, trots att man satt igång bubblor för att om möjligt mjuka upp det hela... Det var även aktivitet i nedre delen av hoppbacken. Park City är säkert som svenska fjällen utmärkt att aktivera sig i såväl sommar som vinter, men det är nog inget för Berglunds. 

Tags:

Allmänt | Mikrobryggerier | Obegripligheter

Powered by BlogEngine.NET 1.5.0.7 - Old School Theme by n3o Web Designers

Om oss

Läser du det här så tror vi att du redan känner oss, då vi inte haft för avsikt att sprida bloggen utanför den närmsta kretsen av familj och vänner. Är det så att du har hittat hit ändå och vill läsa, så skrivs bloggen av Johan & Kristina, två amerikafarare från Skåne.

 

 

Datum när vi gjort inlägg

<<  mars 2024  >>
tiontofr
26272829123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
1234567

View posts in large calendar