Tucson, Arizona

by Kristina 16. juni 2017 19:29

Sitter i en tvårumssvit med svajigt wifi, så vi får se hur det här går. Tror jag sparar ner det här inlägget med jämna mellanrum. Hotels.com står för notan i natt, eller så har vi gjort det med nio tidigare bokningar, kan man väl också säga.

I går vann vi en timme i New Mexico jämfört med Texas, i dag fick vi ytterligare en i Arizona. Detta på grund av att man inte bryr sig om sommartid här... Vi körde kvart i sju i morse och efter ett tankstopp nådde vi Tombstone  (första macken hade bara diesel, där bensinpumparna brukade finnas såg vi en massa bobcats och arbetande män, så vi fick köra vidare 14 miles och fick resans dyraste tankning med över 3 dollar per gallon. Hittills har vi gått in, lagt 30 dollar, lyckats fylla upp tanken från en kvart och ändå fått hämta tillbaks 2 eller 3 dollar. Nu fick vi två tredjedelars fyllning). Nåväl, vi nyttjade toan också och jag fick bråttom när jag insåg att kvinnan med barnet i bilen bredvid sannolikt var  på väg mot samma mål, så jag gick snabbt. Jag kunde väl inte veta att det fanns fyra toalettbås inne på damernas, varav i alla fall tre hade dörren kvar. 

I Tombstone var vi inte medvetna om den extra timmen vi fått i dag, så vi kunde inte riktigt begripa varför mannen vid OK Corral berättade om gunfighten som skulle ske klockan 11, den var ju halv tolv... Men se det var den ju inte, så vi fick se den spelas upp av fyra good och fyra bad guys. När vi körde in i Tombstone stannade vi till vid kyrkogården, så vi hade ju redan sett resultatet liksom. Det slutade ju med att tre av de fyra sköts ihjäl.

I Tucson fick vi för oss att besöka Old Tucson Studios som låg mitt ute i ingenting bland en massa kaktusar. Det stod också i guideboken. Nu hade de inte öppet och tur var väl det. Vi hade bara tänkt gå in om det fanns inomhusaktiviteter, för hettan gör det inte roligt att vara ute. Kvinnan i butiken (som naturligtvis hade öppet) sa att det just var på grund av vädret man bara har öppet på helgerna nu. Hon förde statistik på besökarna och denna veckan som varit hade det varit mellan 25-60 besökare och det behövdes 100 anställda i temaparken för att hålla den i gång.

Vi lämnade därför stekheta öknen för Doubletree by Hilton och efter att ha besvärat hotellets vaktmästare med ett icke fungerande kylskåp och en lika intefungerande kaffebryggare fungerar nu alla elektriska maskiner såvitt vi vet. Vi hittade en alkoholaffär i närheten och fyllde på laget med spännande öl. Och tänka sig, hittade jag inte en Absolut Mexico också!

I morgon kör vi tidigt igen, nu till Phoenix, sedan kör vi till Gallup via Flagstaff och Holbrook längs Route 66. Hotellet bokade vi via gratis wifi i köpcentret intill spritbutiken. Samtidigt som allt är enklare nuförtiden är det också mer komplicerat. Så det är tur att man fått mejl från en av alla hotellkedjor vi är med i, så efter att ha öppnat mejlappen så loggar man in via deras hemsida och när man inte kommer ihåg inloggning och lösen exakt så svarar man ändå rätt på deras kontrollfråga och bokar hotellrum för poäng och vips är allt klart och man kan ta så många timmar det tar i morgon, vi har ett rum trots att det är lördag natt! 

Nu testar vi ett par öl, sedan är det overaller and out för i dag!

Tags:

Allmänt | Mikrobryggerier | Obegripligheter | Resor

Powered by BlogEngine.NET 1.5.0.7 - Old School Theme by n3o Web Designers

Om oss

Läser du det här så tror vi att du redan känner oss, då vi inte haft för avsikt att sprida bloggen utanför den närmsta kretsen av familj och vänner. Är det så att du har hittat hit ändå och vill läsa, så skrivs bloggen av Johan & Kristina, två amerikafarare från Skåne.

 

 

Datum när vi gjort inlägg

<<  april 2020  >>
tiontofr
303112345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930123
45678910

View posts in large calendar