Lätt fånget, lätt förgånget - tillbaka 1 timme igen

by Kristina 17. juni 2017 21:05

Så är vi tillbaks i New Mexico igen! I Gallup närmare bestämt. Hittade vårt resebrev från 2008 när vi var här senast på www.amerikafararna.se. Då bodde vi, liksom nu, precis intill järnvägen, men nu har vi rum åt andra hållet och öronproppar beredda, så vi ska nog få sova i natt!

Började tidigt i morse, åt fin frukost redan straxt efter kl 6 och var i Phoenix intill kapitolium innan 9. Då var det redan &/#$varmt. Bilen påstod 93 grader, men det tror vi inte på. Vi gick runt i parken intill, där man samlat alla memorium man kan, Vietnam,  Korea, båda världskrigen, Operation Desert storm, fallna K9 (polishundar), brandmän, poliser, kvinnor som engagerat sig, ja allt. 

Våra två stopp annars i Phoenix var inga höjdare. Provade en bensinstation först och där hade de inga publika toaletter och med tanke på de som verkade bo utanför så förstod vi det ganska fort och vände nästan i dörren. Nästa toaförsök ägde rum på McDonalds i ett annat kvarter där det stod ett anslag utanför toaletterna att man skulle kontakta personalen, men det var olåst, så jag gick glatt in och gjorde vad jag behövde. När jag gick ut igen mötte jag en man, som enligt Johan nog bodde där inne. När han ville köpa en kopp kaffe fick han bara ihop 89 cent, den kostade 1 dollar,  men killen i kassan ändrade pris så att hans pengar räckte. Det tycker jag visar på medmänsklighet  ❤.

Sedan skulle vi köra norrut till Flagstaff,  men det var vägarbete och tre avfarter var avstängda på vägen. Tror ni det fanns några omleitungskyltar?! Nä, här skulle man klara sig på egen hand. Astrid protesterade kraftigt, men med manuell koll på karta åkte vi parallellt med stora vägen och hittade till slut en påfart som funkade. I Flagstaff pausade vi på Barnes and Nobles, gick på toa, handlade några böcker (ja, jag har köpförbud, men en deckare på engelska får man köpa och sedan hittade vi några fynd till 75% rea...) och drack varsin kopp kaffe medan vi försökte komma ikapp med mejl och kontroll av vem som ringt Johan på morgonen (okänt nummer men 94 andra har också kollat...).

Sedan fortsatte vi österut, körde på en ingivelse av vid den största och första meteoritnedslagskratern och gick där en stund. Asfalten på parkeringen smälte... Det var jätteintressant! Johan hade ju en aning om detta sedan tidigare genom vetenskapsprogram på TV, men det var riktigt spännande att tänka sig tillbaks 50 000 år.

Holbrook och Wigwam motell var nästa stopp. En riktig klassiker, men jag är glad att vi inte valde att bo där. Lite för mycket nostalgi tror jag jämfört med komfort. Handlade middag på Safeway och körde sedan till Gallup där vi i natt bor på poäng på Days Inn.  Har bokat kommande nätter på Country Inns & suites i Amarillo respektive Oklahoma city. Så i morgon blir det Santa Fe och sedan förhoppningsvis middag på Big Texan steakhouse. Vi räknar med tidig morgon även då!

Tags:

Allmänt | Resor

Powered by BlogEngine.NET 1.5.0.7 - Old School Theme by n3o Web Designers

Om oss

Läser du det här så tror vi att du redan känner oss, då vi inte haft för avsikt att sprida bloggen utanför den närmsta kretsen av familj och vänner. Är det så att du har hittat hit ändå och vill läsa, så skrivs bloggen av Johan & Kristina, två amerikafarare från Skåne.

 

 

Datum när vi gjort inlägg

<<  februari 2020  >>
tiontofr
272829303112
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728291
2345678

View posts in large calendar