På landet i Indiana

by Kristina 19. juli 2019 20:56

Vaknade i natt av ett störande ljud. Insåg efter en stund att det var klockradion och slet ut både sladd ur vägguttaget och batteri ur maskinen. Sedan tog vi sovmorgon i en timme (eller försov oss), vi är ju tillbaks i Eastern tidszon igen och i dag behövde vi den där sovtimmen. Rätt sunkig frukost, vi kom ju i sista stund, men ändå.  

Hittade en Ollies i går när vi inte lydde Samantha II ordagrant, så dit körde vi efter frukost. Sedan blev det Vera Bradley. "Hon" hör hemma här i Fort Wayne och har årlig utförsäljning i april. Jag har sett de härliga väskorna på flera ställen tidigare, jag vet att i alla fall Barnes and Nobles har en och annan väska till salu.  Vi hade ett trevligt samtal med kvinnan i butiken och jag handlade en fin lunchbox som kan ersätta min folkabuss, som snart tjänat klart. Fick en trevlig present, bara för att vi var så långväga besökare, i form av en miniryggsäck/nyckelring. 

Sedan åkte vi längs Indiana Highway 1 till St Joe, en liten by som denna helg har Picklesfestival. En miniversion av en countyfair med foto- och konstutställning i byskolan, där vi besökare fick rösta på bästa tävlingsbidrag. Inne i tältet med nasare såg vi blandat utbud, roligast var samtalet med ett syskonpar i vår ålder. Det såg först ut som en loppis, men med "sarg". På två sängbottnar visade det sig, hade de ställt upp diverse gammalt porslin och glas, och sedan kastade man en dime, 10 cent. Landade den på en grej fick man helt enkelt den. Hamnade man bredvid med sin slant, på golvet eller mellan prylarna, vann de.

Tillbaks i Fort Wayne och deras egen festival parkerade vi nära junk food alley, så om jag i St Joe åt den nyttigaste festivalmaten någonsin i form av en pickles med skinka, kalkon och tomat, så fortsatte jag temat konstigheter i FW när jag tog friterad kakdeg... Två av tre fick räcka, den sista hamnade i återvinningen. Johan åt italiensk korv, mer normalt...

I morgon börjar vi runda av vår resa och vänder tillbaka mot Chicago. Då byter vi tidzon igen... 

 

Tags:

Allmänt | Obegripligheter | Resor

Powered by BlogEngine.NET 1.5.0.7 - Old School Theme by n3o Web Designers

Om oss

Läser du det här så tror vi att du redan känner oss, då vi inte haft för avsikt att sprida bloggen utanför den närmsta kretsen av familj och vänner. Är det så att du har hittat hit ändå och vill läsa, så skrivs bloggen av Johan & Kristina, två amerikafarare från Skåne.

 

 

Datum när vi gjort inlägg

<<  februari 2020  >>
tiontofr
272829303112
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728291
2345678

View posts in large calendar