Berglunds och Obama, igen, nästan...

by Kristina 15. juni 2012 07:56

I går morse tog vi PATH-tåget till World Trade Center och såväl högtalarutrop som tidningsartiklar och tv-hallåor förklarade att presidenten skulle besöka WTC på eftermiddagen och att PATH-tågen därför inte skulle gå mellan 15-18 från denna station. Då var dock vi långt därifrån. Freedom Tower har vi ju redan sett skjutit i höjden, men även andra byggnader i området sträckte sig nu mot skyn. I Memorial-"muséet" kunde vi konstatera att utställningen är i högsta grad levande och många saker hade tillkommit/förändrats sedan förra året.

Efter fotograferandet runt Ground Zero-området började vi promenera norrut på Broadway. Nästa mål var Strands bokhandel, men vi behövde vila fötterna lite innan vi nådde 12:e gatan, så det blev varsin kaffe på Starbucks också. Johans standard är en dubbel espresso och jag har denna resa tagit en liten (storleken heter ju ändå "tall") mörkrostad kopp kaffe (som säkert ändå är runt 4 dl). Efter Strands var nästa mål att fotografera "strykjärnshuset" samt gå till Macy´s (där man bygger om) och ta varsin Ben & Jerry-glass. Vi fortsatte sedan Femte avenyen norrut för att slutligen hamna i FAO Schwartz 150-årsjubilerande leksaksaffär. Sedan västerut, delvis genom Central Park, till Columbus Circle och middagsmat som vi köpte på Whole Foods. Efter detta var fötterna slut, så det blev tunnelbana mellan 57:e och 34:e gatan och PATH-stationen.

Vi passerade parkeringsgaraget för att få bekräftat att det var okej att stanna mer än 24-timmar. Jodå, det gick så bra, sa mannen som arbetade vid bommen. Ja, för det står ju en bil med hjullås där uppe - Det är en månadshyresgäst som inte betalat för sig på fyra månader, svarade han då och vi blev lite lugnare. Då ska vi nog kunna lösa ut oss i dag, då det är dags att åka ut till Newark, lämna tillbaks bilen och checka in på SAS-planet hem. De sista vykort som skulle sändas på denna resa postades i går, även om vi denna gång köpte frimärken redan dag 2... Men några sändes redan från Boston, så vi har ändå bättrat oss lite.

Tags:

Allmänt | Resor

Powered by BlogEngine.NET 1.5.0.7 - Old School Theme by n3o Web Designers

Om oss

Läser du det här så tror vi att du redan känner oss, då vi inte haft för avsikt att sprida bloggen utanför den närmsta kretsen av familj och vänner. Är det så att du har hittat hit ändå och vill läsa, så skrivs bloggen av Johan & Kristina, två amerikafarare från Skåne.

 

 

Datum när vi gjort inlägg

<<  april 2020  >>
tiontofr
303112345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930123
45678910

View posts in large calendar