USS Midtown mm

by Kristina 31. januari 2019 08:27

I går gick vi runt 20 000 steg, i ca 18-20 graders värme. En helt okej temperatur. I dag väntar regn och storm, nr 1 av 3 som väntas de kommande dagarna, så i dag blir det dagskort på lokaltrafiken och museibesök på schemat. Återkommer därför med rapport från gårdagen och besöket på hangarfartyget USS Midtown och annat vi hittat på. Än så länge skiner solen!

***

Summering av våra intryck av San Diego 2019: cyklar, elskotrar, sparkcyklar i vart och varenda gathörn.  Människorna som hyr dessa är rent livsfarliga för sig själva och oss andra. I synnerhet när de kommer farande på trottoaren. Det känns som Tesla går bra att sälja här, men i andra änden av skalan är det dessvärre också stor hemlöshet. Borgmästaren gav de mexikanska methfabrikerna skulden för det i gårdagens nyhetsprogram. Något vi stör oss på är att man på turistbyrån har reklambroschyrer för ställen där man kan och får röka cannabis för rekreation. Man ska visst bara vara över 21 år. Men för att återgå till våra museibesök här så gick vi många timmar på USS Midtown i går. Hangarfartyget var i tjänst till 1992, så det låg nära tillhands att tänka Top Gun när man var där. Roligaste upplevelsen var när vi tittade in på postkontoret ombord och soldaten Hansen plötsligt rörde på sig samtidigt som han hälsade på Johan. Eftersom vi mött massor av volontärer, dockor och pappfigurer ombord så trodde jag att det var en docka, men så var det inte. Han skojade med många besökare som efter att ha hoppat högt sedan skrattade gott.

I dag besökte vi modelljärnvägsmuseet och ett mindre bil- och motorcykelmuseum i Balboa park. På det sistnämnda skulle man öppna ny utställning i morgon, så halva muséet var stängt och det var därför halva priset på inträdet. Nu var det inte större än att vi kunde se alla de bilarna också, även om vi inte gick gå bland dem. Vi hann tillbaks till Downtown innan det började regna. Tog vår tillflykt i en liten foodcourt i en byggnad i närheten av en av flera domstolar. Kanske kan man översätta det med åklagarkammaren. Hoppades på öppet Wifi där, men fick veckla upp två kartor istället och göra sökningen efter Karl Strauss  och hans bryggeri manuellt. Där kurade vi sedan med varsin pretzel, tallrik soppa och en öl. Inte hade det slutat regna efter det, men vi hade i alla fall nyttjat deras nätverk och skrivit upp adresser till mataffär och pharmacy. I går besökte vi Stone brewing intill Petco park, baseballarenan. Dessförinnan hade vi ätit sen lunch, och de portionerna räckte i stort sett till dagens frukost.

Vi bestämde oss för i går att vi stryker Las Vegas från resplanerna, så i morgon kör vi som planerat till Tucson och därefter på lördag till Phoenix i Arizona, men därefter får vi se.

Tags:

Allmänt | Arizona | Baseball | Kalifornien | Mikrobryggerier | Resor

Powered by BlogEngine.NET 1.5.0.7 - Old School Theme by n3o Web Designers

Om oss

Läser du det här så tror vi att du redan känner oss, då vi inte haft för avsikt att sprida bloggen utanför den närmsta kretsen av familj och vänner. Är det så att du har hittat hit ändå och vill läsa, så skrivs bloggen av Johan & Kristina, två amerikafarare från Skåne.

 

 

Datum när vi gjort inlägg

<<  mars 2024  >>
tiontofr
26272829123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
1234567

View posts in large calendar