Souvenir från Tjeckien

by Kristina 24. augusti 2020 20:46

Vi fick en fantastiskt fin frukost i morse. Den var så trevligt uppdukad och innehöll verkligen det mesta. Ja, Avanti hotel överraskade oss verkligen positivt. 

Beräknaď körtid till Prag var 2 h 10 min. Nu blev vårt tankstopp lite längre än planerat, då vi träffade på två tjeckiska poliser som saknade ett klistermärke på vår bilruta. Medan Johan betalade 300 koruna i böter gick jag in på macken och skaffade ett för 310 koruna som varar i 10 dagar (minimipris)... I Polen hade de tullplazor där man betalade sin vägtull, så vi hade verkligen ingen koll på detta. Nu måste vi kolla upp hur det är i Frankrike. 

Bor jättefint, återigen på Radisson. Har parkerat bilen i ett garage tillhörande annat hotell i kvarteret, det är inte utan att man uppskattar allt tjutande och pipande när man backar in bredvid en gigantisk betongpelare. Välkomnades med uppgradering av rum, en hälsning från hotellchefen och lite snacks plus handsprit. Det är ändå 2020... 

Vi har gått en del i eftermiddag och givetvis till Karlsbron. På väg dit passerade vi en kyrka, så i morgon ska vi gå på klassisk konsert där. Vi kunde inte säga emot när biljettförsäljaren gav oss studentrabatt, inte seniorrabatt! 

Passerade den officiella butiken till Jan Becher och Becherovka som vi inte alls kände till. Hamnade där inne på varsin kopp kaffe och provade fem sorter av den ädla drycken. Någon slags örtlikör/örtbrännvin. Liksom polisen vi träffade tidigare på dagen talade servitrisen mest tyska, men peka och gestikulera funkar ju också ganska bra, så vi fick varsin fin hatt utan synbar baktanke. Vi handlade lite i shoppen, men inte överdrivet mycket. 

När vi checkade in på hotellet blev vi varnade för växelkontor, taxichaufförer och ficktjuvar. Förhoppningsvis kommer vi klara oss undan alla tre.

Bor här i två nätter, och nu i kväll bokade vi en natt i närheten av Strasbourg och en utanför Colmar, på en vingård. Därefter är planen Champagne!

Tags:

Allmänt | Resor

Powered by BlogEngine.NET 1.5.0.7 - Old School Theme by n3o Web Designers

Om oss

Läser du det här så tror vi att du redan känner oss, då vi inte haft för avsikt att sprida bloggen utanför den närmsta kretsen av familj och vänner. Är det så att du har hittat hit ändå och vill läsa, så skrivs bloggen av Johan & Kristina, två amerikafarare från Skåne.

 

 

Datum när vi gjort inlägg

<<  juli 2021  >>
tiontofr
2829301234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930311
2345678

View posts in large calendar