Radisson Blu Carlton

by Kristina 18. augusti 2021 20:45

Jag kollade Google Maps i går, vi var nog snarare 250 meter från Tjeckien, än ett par kilometer. Däremot var det väl en kilometer eller två till närmsta ort på andra sidan gränsen, bilvägen. Visa från fjolårets erfarenheter, så stannade vi direkt för att köpa en vignett till motorvägen. De är slut, men gå till postkontoret, sa tjejen på macken. Så vi gick till postkontoret/turistinformationen/apoteket med mera och köpte en ELEKTRONISK vignett... Och frågan är om det ens fanns klisterlappar att få, vi har inte sett någon mötande bil och lagt märke till en dito. 

Valde att runda Prag i dag och inte stanna till, vi hade tagit sikte på en ny huvudstad i ett nytt land, nämligen Bratislava och Slovakien. Pausade i Brno och hittade ett shoppingcenter med nödvändigheter som toa, lunchställe och livsmedelsaffären Tesco, där vi köpte lite tjeckiskt vin av samma slag som i fjol.

Man hade gränskontroll mellan Tjeckien och Slovakien, vi blev förbivinkade, medan folket i de två bilarna framför oss fick prata med polisen. Vi hade ju redan på förhand intygat att vi är vaccinerade och hade köpt vår elektroniska vignett, så jag hoppas och tror att vi har koll på våra skyldigheter. 

Väl framme i Bratislava var det inte helt enkelt att hitta hotellet, men skam den som ger sig. Tredje gången gillt, så öppnades en lucka och jaha, där var det. Men sedan skulle vi hitta parkeringsgaraget... Det dök också upp till slut. I kvarteret hittade vi sedan Bottle shop och där shoppade vi loss lite. Jag fick fråga om de angivna priserna verkligen stämde, eller om det tillkom något, men nej, det var precis som det stod på hyllan. Johan hittade bland annat en Jack Daniels adventskalender som får följa med hem. Detta var ju definitivt en anledning till att framöver endast hålla sig inom EU och inte blanda in Schweiz i den här resan.

Vi har en plan nu, men får ändå avvakta den nya Europakartan som presenteras av reopen EU i morgon, torsdag, innan vi helt spikar den.

Tags:

Allmänt | Resor

Powered by BlogEngine.NET 1.5.0.7 - Old School Theme by n3o Web Designers

Om oss

Läser du det här så tror vi att du redan känner oss, då vi inte haft för avsikt att sprida bloggen utanför den närmsta kretsen av familj och vänner. Är det så att du har hittat hit ändå och vill läsa, så skrivs bloggen av Johan & Kristina, två amerikafarare från Skåne.

 

 

Datum när vi gjort inlägg

<<  augusti 2022  >>
tiontofr
25262728293031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930311234

View posts in large calendar