Promenad i Prag - Praha - Praga - Prague

by Kristina 25. augusti 2020 21:37

Som vi har traskat runt i dag! Men dagen inleddes med fin frukost, med alla möjliga tillbehör inplastade för allas säkerhet. Varm frukost tillagades efter önskemål. När vi kom ner till restaurangen var det tomt på folk, men naturligtvis kom det tre kvinnor en stund senare och satte sig vid det bord som var närmast oss. Förvisso satt två med ryggen mot oss, men inte den tredje. Jag har sagt det i andra sammanhang, men nu är det dags att gnälla igen. VAD ÄR DET FÖR FEL PÅ FOLK? Jag borde tagit med mig min tumstock på resan och petat på folk med den, för några två meter är det inte. 

Första stopp var ett museum med modelljärnvägar och modell över Prag. Det var lite väl mycket springande ungar där, det visade sig bli lugnare när skolklassen väl försvunnit. Ganska behaglig temperatur även i dag, men skugga föredrages. Har pausat här och där och sett så vackra hus. Shoppat lite souvenirer, men det är lite väl mycket cannabis prylar här för att det ska kännas bra. Det är en sak inne i en butik, som tydligt saluför det i fönstret, men de som blandar vanliga kakor och choklad ute på torget med sådana produkter känns inte okej. Inte för att jag tror att man av misstag skulle köpa fel, men det är nog bäst att gå till livsmedelsbutiken istället om man vill ha kakor.

Åt tjeckisk middag på ett upperclass café, ja många restauranger kallas ju faktiskt så, men det innebär egentligen bara att det kostar ungefär som hemma. Gick sedan till kyrkokonserten och det var ganska mycket folk. Johan och jag bredde ut oss, så vi hade inte sällskap i vår bänkrad, men den bakom oss var fylld av familjemedlemmar som inte hade munskydd. Kanske hade 10 procent av besökarna detta, trots att det fanns att få vid entrén. Vi håller tummarna att våra ihärdiga försök till social distansering räcker för att hålla oss friska. 

 

Tags:

Allmänt | Resor

Powered by BlogEngine.NET 1.5.0.7 - Old School Theme by n3o Web Designers

Om oss

Läser du det här så tror vi att du redan känner oss, då vi inte haft för avsikt att sprida bloggen utanför den närmsta kretsen av familj och vänner. Är det så att du har hittat hit ändå och vill läsa, så skrivs bloggen av Johan & Kristina, två amerikafarare från Skåne.

 

 

Datum när vi gjort inlägg

<<  juli 2021  >>
tiontofr
2829301234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930311
2345678

View posts in large calendar