Park Inn, Luxemburg

by Kristina 21. augusti 2021 21:44

Sitter nu på ett hotellrum och väntar på konsert från New York som ska sändas på CNN, WE ♡ NYC. Jag tänker att det kan bli en ny Band Aid gala, något man kan prata om 20 år från nu. Och då kan Johan och jag säga att vi var i Luxemburg. Återigen efter att jag parkerat bilen i ett parkeringsgarage med alldeles för små platser och alldeles för smala hörn att runda...  om bilen bredvid flyttas 5 cm så får jag klättra in i bagaget i morgon. Och det börjar bli svårt, för i dag har vi handlat en hel del vin. 

Vi körde till fjolårets pärla St Hippolyte och hälsade på paret Bleger igen. Vi skickade ju julkort till dem, eftersom det inkluderade ett foto som fru Bleger tog på oss tillsammans med herr Bleger. Det visades glatt upp och sedan provade vi (Johan mest) alla tillgängliga druvsorter innan vi fyllde i önskelistan. 

I fjol började man skörda druvorna 20 augusti, i år räknar man med 15 september. Många odlingar har drabbats av mögelsjukdomar, så året blir tufft. Vi har fint väder med oss, men det har varit mycket regn. Vi kan heller inte sätta oss in i den lockdown som man hade ända fram till juni, när inga besökare kom. Att sälja via distributör är inte samma sak som att berätta om maten som passar till respektive vin, direkt till kunden. Som att deras pinot noir kan serveras kall till förrätten och när man kommit till osten har den perfekt temperatur...

Lunch åt vi också i St Hippolyte, sniglar till förrätt blev det för oss båda. Så gott!

Halvvägs på den återstående dagssträckan stannade vi utanför Nancy och tittade in i en E Leclerc butik, där det också handlades en del.

Vi var på väg ut för att titta lite på stan, när det började regna. I bilen finns två paraplyer... Annars har detta varit resan när vi glömt att ta med kassar, bilen är full av dem nu... Och på listan över glömda saker har laddaren till min aktivitetsklocka lägga till. Den ligger så bra hemma i lådan i nattduksbordet. 

Tags:

Allmänt | Resor

Powered by BlogEngine.NET 1.5.0.7 - Old School Theme by n3o Web Designers

Om oss

Läser du det här så tror vi att du redan känner oss, då vi inte haft för avsikt att sprida bloggen utanför den närmsta kretsen av familj och vänner. Är det så att du har hittat hit ändå och vill läsa, så skrivs bloggen av Johan & Kristina, två amerikafarare från Skåne.

 

 

Datum när vi gjort inlägg

<<  augusti 2022  >>
tiontofr
25262728293031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930311234

View posts in large calendar