Öst- och västkustsutflykt

by Kristina 31. augusti 2021 17:26

I helgen träffade vi släkten i Upplands Väsby och Märsta. Det var ett tag sedan vi träffade mina föräldrar, men det fick vi tid att göra nu. Syster med familj har varit lite rörligare under det senaste året, med Tyringebesök, men det är naturligtvis ändå kul att ses. Går allt som det är tänkt blir det även ett tillfälle att ses om en månad, när vår kusin ska gifta sig.

Vi hade bokat tre nätter i Märsta, så i går tog vi hotellshuttlen till Arlanda, åkte Arlanda Express in till stan och lekte turister. I går var vädret inte alls likt det i lördags, utan vi hade en solig och skön sensommardag. Det låg ett Aida kryssningsfartyg inne vid Stadsgården och en del bussar på stan vittnade om utflykter från detta. Vi tog en båttur med Strömma runt Djurgården. Det var bestämt Hasse Alfredsson som var guide och även om man klippt in en mening med annan speakerröst om prinsessan Estelle, så fanns inte prins Oscar med än, så lite av den mer moderna informationen skulle man kanske uppdatera. Vi var nog 10 passagerare på 13.30-turen från Strömkajen, så det är tveksamt om det gick ihop sig.

Vi gick längs en ganska tom Västerlånggata och flera affärer hade tillfälligt (?) stängt. Åhléns öppnade kl 11, så vi fick öva oss i att identifiera offentliga toaletter på vår vandring genom stan. Passerade Blasieholmen och frimurarnas stamhus. Tog ett glas vin på Strandvägen intill Dramaten och tittade på flanörer som visade upp gigantiska kassar från Svenskt Tenn samt tjuvlyssnade på stadsbor. 

I dag har vi förflyttat oss sydväst. Hade några fabriksförsäljningsställen på önskelistan, men vi besökte också ett par på vägen som vi hittade spontant medan något annat hade upphört. Sist på dagens lista stod Bräckboden på Göteborgs kexfabrik i Kungälv. Därför var det naturligt att boka övernattning på Fars Hatt, också det i Kungälv. Det finns ju en restaurang i Skurup som heter detsamma, men denna hatt vi befinner oss i är ju uppkallad efter tornet på Bohus fästning som ligger här uppe på berget bakom oss.

Tags:

Allmänt | Resor

Powered by BlogEngine.NET 1.5.0.7 - Old School Theme by n3o Web Designers

Om oss

Läser du det här så tror vi att du redan känner oss, då vi inte haft för avsikt att sprida bloggen utanför den närmsta kretsen av familj och vänner. Är det så att du har hittat hit ändå och vill läsa, så skrivs bloggen av Johan & Kristina, två amerikafarare från Skåne.

 

 

Datum när vi gjort inlägg

<<  augusti 2022  >>
tiontofr
25262728293031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930311234

View posts in large calendar