Huvudstad nummer 50 och möte med andra tokar

by Kristina 20. augusti 2018 21:33

Morgonen inleddes med besök på kyrkogården, Mt Moriah Cemetery i Deadwood. Tänk er Skogskyrkogården i en brant väl värd att kallas skidbacke, så inser ni att Johan inte var på sniskan när han tog detta foto

Här ligger "berömdheter" som Wild Bill Hickok och Calamity Jane begravda.

Så vad har vi lärt oss av detta? Bill satt med död mans hand i poker, men det var ju först efter han blivit skjuten som det uttrycket myntades. Han satt med ryggen mot dörren, inte bra.

Om Jane finns massor att läsa, inte minst på Wikipedia. Sant är i alla fall att hon under en tid uppträdde på Buffalo Bills kringresande cirkus. Många Bill är det i amerikansk historia.

Det tog tid att ta sig till North Dakota längs det mindre vägnätet, men på de nästan 50 mil vi körde i dag tror jag vi kom ikapp fem eller sex bilar, en lastbil med traktor på släp och ett hästasläp som gav sig ut precis framför oss. Och här innebär det en stor pick up med 8 meters släpvagn påkopplad... Så vi var inte många ute på vägen. 

När vi väl anlänt till Bismarck hittade vi nog den fulaste kapitolium byggnaden av de alla vi sett, men den tog sig lite när vi gått runt och sett att trädgårdsmästaren skrivit NORTH DAKOTA i blomsterplanteringen.

Vi såg ett par som liksom vi fotograferade huset, så vi började prata. Efter en stund frågade jag om vi inte nästan var grannar, jag tyckte mannen hade en germansk brytning. Jodå, men det visade sig att han var dansk och hans fru svenska! Det var deras 46:e huvudstad och nu skulle de köra runt tre veckor. Johan och jag firar att det är vår 50:e besökta huvudstad, eller vi kommer att göra det när vi hittar en butik som säljer skumpa. Nu återstår ju Juneau att skicka kort ifrån, men vi kan faktiskt säga att vi har varit överallt!

Har nu i efterhand läst att kapitolium brann ner och återuppbyggdes 1930 i denna art deco stil och då blev det genast ännu mer begripligt varför byggnaden ser ut som den gör, och minsann, blev den inte lite snyggare också?!

I morgon kör vi till Fargo. På väg dit ska vi göra ett par avstickare från stora vägen (som det faktiskt blir i morgon),  jag ska försöka hitta spår efter min morfars mors kusiner som emigrerade på 1890-talet respektive i början av 1900-talet. Spännande!

Tags:

Allmänt | Resor

Powered by BlogEngine.NET 1.5.0.7 - Old School Theme by n3o Web Designers

Om oss

Läser du det här så tror vi att du redan känner oss, då vi inte haft för avsikt att sprida bloggen utanför den närmsta kretsen av familj och vänner. Är det så att du har hittat hit ändå och vill läsa, så skrivs bloggen av Johan & Kristina, två amerikafarare från Skåne.

 

 

Datum när vi gjort inlägg

<<  april 2024  >>
tiontofr
25262728293031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345

View posts in large calendar