Bland vikingar och whisky

by Kristina 13. mars 2022 08:21

Google gav oss många alternativ på hur vi skulle kunna ta oss med kollektivtrafik till Teeling destilleri. Buss 500 körde dock förbi hållplatsen i hög fart, delvis skymd av den lastbil som blev omkörd. Så vi fick ta promenaden tillbaks till den röda spårvagnslinjen och tog den till Four Courts. Därefter blev det promenad, men så hittade vi ett vikingaskepp och så hamnade vi på museum som visade Dublins historia. 

Det blev sedan en liten paus på destilleriets café efter ett besök i giftshopen. Sedan hittade vi faktiskt en buss som tog oss till Trinity collage och dess fantastiska bibliotek och book of Kells. Därefter tänkte vi hälsa på Oscar Wilde igen, men inte heller här stannade bussen på anvisad busshållplats, så det blev inget med det. Tog sedan gröna spårvagnslinjen till O'Connelly, "pinnen" alltså. I Dublin finns massor av bokhandlar, men också Tower records, så det blev ett besök i skivaffären. 

Slutligen hamnade vi på en pub, Gin Paradise, där det blev lunch/middag och lite ginprovning. 15.45 började det regna, så väderappen som sagt kl 16 var ganska nära får man väl säga. Men ändå fram tills dess hade vi fint väder, så det var en oväntad bonus.

Vi måste erkänna att vi inte skyndade till första artist på 3arena, vi tog det lugnt till Flatland Cavalry äntrade scenen. Ashley MacBryde var pigg och hade jättebra ljud i sitt framträdande. När det sedan var dags för Luke Combs var det nästan slutsålt. Några enstaka platser var lediga, som bredvid Johan. Jag har visst glömt att berätta att vi sitter precis framför scen, på rad 5?! Jag fick däremot sällskap på min sida i dag av två tjejer som var fullt upptagna med att instagramma och fejsboka, men lite lyssnade de väl på musoken också. Nåja, konserten med Luke Combs blev en lång singalong. Att höra hans låtar i bilen är inte riktigt samma sak som körsång i en arena. Tidvis var det väldigt mycket bas som fick hela kroppen att skaka. De flesta verkar inte ha öronproppar, jag förstår inte hur de kan ha en njutbar upplevelse över huvud taget.

Tags:

Allmänt | Countrymusik | Resor

Powered by BlogEngine.NET 1.5.0.7 - Old School Theme by n3o Web Designers

Om oss

Läser du det här så tror vi att du redan känner oss, då vi inte haft för avsikt att sprida bloggen utanför den närmsta kretsen av familj och vänner. Är det så att du har hittat hit ändå och vill läsa, så skrivs bloggen av Johan & Kristina, två amerikafarare från Skåne.

 

 

Datum när vi gjort inlägg

<<  april 2024  >>
tiontofr
25262728293031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345

View posts in large calendar