Amerikansk frukost på hotellrummet

by Kristina 20. augusti 2015 06:40

Hittade en smörgåsbutik i kvarteret i går kväll, så vi köpte med oss varsin macka att ha till frukost i dag. Rummet har både kylskåp och mikro, så det funkar fint. Jag högg till med en kalkonmacka,  som jag såg på en skylt över lågfettsalternativ. När jag sedan svarat "ja tack!" på frågan om jag ville ha ost också, såg jag de små bokstäverna där det stod att alternativ-exemplen gällde med borttagen majonnäs. Jo, det förstås. Och givetvis utan ost, men ändå. Men de var fantastiskt fräscha,  går inte att jämföra med Subways massproduktion.  Nåväl,  "kaffe" (ljummet brunt, som vi brukar kalla det) är bryggt på rummet och när vi ger oss ut blir det ett Starbucks för riktiga bönor...

Vi tog taxi från O'Hare igår. Alternativen var Metron, en shuttlebuss eller taxi. Frågade en informationsofficer om alternativen och det blev en trevlig pratstund om Malmö, då han besökt en kusin där för några år sedan och förälskat sig i statyn vid brunnen på Stortorget. (Det heter väl inte Stora torg, bara för att det heter Lilla torg?!). Jag kontrade med min favorit, orkestern, och sedan gick vi till shuttlen. Eller där den borde stått. Man kunde ringa för snabbare assistans eller gå till terminal 3. Det var nog en porttelefon, jag hörde bara bakgrundsmummel och det skulle kosta 2 x 21 dollar läste vi på en skylt. När vi sedan frågade killen som dirigerade taxibilarna sa han att det skulle kosta 45-50 dollar att ta taxi. Metron var inget alternativ. Vi var trötta och när man kommer som nyanländ turist med hela reskassan på sig känner man sig som sittande fågel-byte för vilken ficktjuv eller rånare som helst. 

Det blev alltså taxi. Med en chaufför som troligen slutade som rallyförare på grund av att det gick för sakta. Vi trodde först att vi fick åka en Londoncab, modellen var onekligen sådan, men det var tydligen en kinesisk bil. Tur jag inte ställde den frågan förrän vi nästan var framme på hotellet. Kinesiska kopior är jag lite osäker på. Men alla körfält, avfarter och vägrenar finns ju till för att användas, och det gjorde han. Och jag såg ingen hastighetsmätare, men vid ett par tillfällen när vi kommit från den riktigt täta trafiken runt flygplatsen kände både Johan och jag i kroppen att "så här fort får man nog inte köra". Men vi kom fram. Och med väl avrundad dricks blev det 45 dollar, med leverans utanför hotellet, bara lite dubbelparkerad...

I dag tänker vi ta oss till Andersonville, det var 9 år sedan förra besöket. Och förresten, Amo, nu är instruktionerna tydligare på toaletterna på O'Hare att man ska trycka på knappen först för att få ett nytt skyddsomslag runt toasitsen, innan man parkerar sig där. Med bilder och allt.

Tags:

Allmänt | Resor

Powered by BlogEngine.NET 1.5.0.7 - Old School Theme by n3o Web Designers

Om oss

Läser du det här så tror vi att du redan känner oss, då vi inte haft för avsikt att sprida bloggen utanför den närmsta kretsen av familj och vänner. Är det så att du har hittat hit ändå och vill läsa, så skrivs bloggen av Johan & Kristina, två amerikafarare från Skåne.

 

 

Datum när vi gjort inlägg

<<  mars 2024  >>
tiontofr
26272829123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
1234567

View posts in large calendar