Alsace

by Kristina 27. augusti 2020 21:19

Ja, vi hamnade på ett härligt hotell med eget vin i dag, efter en hel del kringelikrokar. Vi klarade natten utan att behöva klättra ut i murgrönan, men sov inte så bra. Rummet kändes nyrenoverat, badrummet måste ha varit det, men kuddarna på Radisson i Prag kan nog ingen slå...

Körde till Strasbourg sedan, gick en runda bland korsvirkeshus i Petit-France och såg staden vakna. Gick förbi ett bageri flera gånger, doften var ljuvlig.

Konsulterade sedan Astrid II och Google Maps för att hitta vinmakare som vi kunde besöka. Alla adresser var inte uppdaterade, så vi hamnade på återvändsgator och på väldigt smala gator. Fann sedan ett ställe som enligt Google hade öppet och det visade sig att de var fullt upp med att skörda druvorna till cremant. Bara 3 år sedan 2010 (eller 2000?) hade man börjat skörda i augusti, så det var inte vanligt. Vi stod där när traktor med druvlass passerade på väg in till vidare förädling. Vi provade lite, Johan mest, och inledde vårt shoppande, för naturligtvis fick vi ju handla lite när vi nu störde i jobbet. Nästa ställe vi stannade på hade vinprovningskällare, presentbutik och en helt annan approach, men även där provade och handlade vi.

Sedan hittade jag en Carrefour butik i Ribeauville och ställde in Astrid. Det blev så jämrans smala gator och sedan insåg vi att den butik vi hittat till var typ storlek som en kiosk, så vi flydde till nästa by, bara för att hamna på lika smala vägar men vid vinodlingarna och inte bland 1600 talshusen. Massor av cyklister vinglade runt på vägen och sedan hade en kille fått hem ved till vintern, så gatan var blockerad. Han kom rusande och bad om ursäkt, men vi vet ju hur det är, så det var lugnt att backa 50 m bland stenhusen... Vi borde kanske erbjudit honom att hjälpa till?

Lunch i Riquewihr, en riktigt sagostad. Åkte sedan till vårt hotell i St Hippolyte, där vi sedan hälsade på ett par ytterligare vinmakare och handlade lite vin. I morgon måste vi organisera om bagaget. Bokade hotellrum utanför Reims, så i morgon åker vi mot Champagne. Middag på hotellet, tarte flambee, königin pastej med pasta och sedan husets äpplekaka. 

Tags:

Allmänt | Resor

Powered by BlogEngine.NET 1.5.0.7 - Old School Theme by n3o Web Designers

Om oss

Läser du det här så tror vi att du redan känner oss, då vi inte haft för avsikt att sprida bloggen utanför den närmsta kretsen av familj och vänner. Är det så att du har hittat hit ändå och vill läsa, så skrivs bloggen av Johan & Kristina, två amerikafarare från Skåne.

 

 

Datum när vi gjort inlägg

<<  juli 2021  >>
tiontofr
2829301234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930311
2345678

View posts in large calendar