Tillbaka i storstaden

by Kristina 26. augusti 2018 19:47

Har nu installerat oss på hotellet i Chicago, 60 W Illinois Street innebär det mest centrala läget vi någonsin haft i den här stan och rummet är helt klart godkänt för de kommande fem nätterna (och dagarna, om det blir ruskväder). Det funkade bra att stanna utanför på gatan, ta in alla väskor och checka in, för att sedan åka till närmsta bensinmack och fylla på (svindyrt!) innan återlämning på Avis, N Clark Street. Jag hade skrivit fel ur minnet och angav N State Street för Samantha II, men det var ju ett par gator fel, så det blev till att knixa oss tillbaks bland de enkelriktade gatorna för att komma rätt ner till källaren för återlämning. Skyltar uppmanade oss att tuta och sätta på ljuset, så det tutades i alla fall fyra gånger när vi och andra återlämnare sakta försökte ta oss ner längs den inte allt för breda garagenedfarten. 

Det var 98 grader när vi lämnade bilen och vi tog oss snabbt tillbaks norrut på skuggsidan av gatan, in på en irländsk pub ett gathörn från hotellet, där vi sörplade i oss isvatten innan vi kunde börja fundera över middag och annat att dricka.

Det är alltid skönt när man kommit så långt att man lämnat bilen, oavsett om det är kvällen innan man ska hem eller som nu flera dagar kvar. Det är ju baksidan av att man vill börja köra så tidigt som möjligt, då ska ju bilen lämnas samma tid också, så att man inte drabbas av ytterligare ett dygns hyra.

Hade ett par shoppingstopp på vägen från Madison, men lämnade Aurora och Chicago Premium Outlets utan att ens försöka hitta en parkeringsplats. Det fanns avspärrade platser som man tog betalt för, men nej, då tog vi hellre fajten ute på vägen istället. Massor med vägarbeten idag (också). Har som sagt haft det väldigt varmt i dag, men ännu inte sett något dåligt väder, så vi får följa nyheterna så att vi vet om vi ska hitta på inomhus- eller utomhusaktiviteter i morgon och de följande dagarna.

Tags:

Allmänt | Baseball

Powered by BlogEngine.NET 1.5.0.7 - Old School Theme by n3o Web Designers

Om oss

Läser du det här så tror vi att du redan känner oss, då vi inte haft för avsikt att sprida bloggen utanför den närmsta kretsen av familj och vänner. Är det så att du har hittat hit ändå och vill läsa, så skrivs bloggen av Johan & Kristina, två amerikafarare från Skåne.

 

 

Datum när vi gjort inlägg

<<  juli 2020  >>
tiontofr
293012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789

View posts in large calendar