Sonoma och äntligen vin-dags!

by Kristina 18. augusti 2011 23:54

Har nu nått San Francisco och kommer åt ett nätverk igen, så jag har tagit bort de desperata raderna från igår, skrivna i receptionen på El Pueblo Inn i Sonoma. Vi stannade där i två nätter och kan se tillbaks på många trevliga möten i den lilla orten, som ligger i centrum av vinproduktionen i Sonoma Valley.

Först den äldre kvinnan på Visitor center som assisterade oss och lämnade många goda tips om såväl boende, vinprovande, restauranger och inte minst tipsade om Farmers Market som ägde rum på tisdagskvällen utanför kommunhuset och turistbyrån. Sedan besökte vi Cline, en vingård som levererar mycket gott zinfandelvin även till Sverige. Vi fick prova på några väldigt goda viner som dock aldrig når Sverige på annat sätt än i våra resväskor, så senare inhandlade vi hårda plastboxar på Wal-mart för att om möjligt trots allt få hem flaskorna hela. Johan hade dagens nitlott och körde, så han fick lite mindre av livets goda än hans hustru. Sen parkerade vi bilen och gick de sex kvarteren (enligt tanten på turistbyrån), åtta var mer sant och kvarteren var inte i hundrametersblock, utan snarare det dubbla, in till centrum för marknaden och lite mer vinprovning. Där stod ett par redan och det visade sig vara en smålänning som sedan tre veckor tillbaks var bosatt i Kalifornien tillsammans med sin amerikanska hustru sedan 16 år. Han visade glatt sitt gröna kort, men beskrev också vilka svårigheter som dyker upp nu och då i samband med att flytta så långt.

I går besökte vi Benzinger family och åkte traktortur genom vingården, som odlas biodynamiskt. Senare visade det sig att de måste köpa mycket druvor för att kunna producera vin, så de har inte många lådor om året som verkligen är biodynamiska. Nåja, det är väl tanken som räknas. Vi tog också en tur in till Napa för lite shopping och Johan hittade en jättefin portfölj/carryon-väska, så snart kan han kanske pensionera den nuvarande, inte så snygga, portföljen.

Tre kvarter från hotellet fanns Sonoma Springs brewery, ett verkligt mikrobryggeri. Där träffade vi dels en kille som gärna guidade oss i den lilla lokalen, dels andra som gärna guidade oss igenom några bollar i baseballmatchen som ägde rum i tv när de hörde att vi kom ända från Sverige. Det fanns också en underbar fransk bulldog bland gästerna som charmade alla...

Vi kom aldrig in till stan för middagen förresten, för vi besökte en livsmedelsbutik som hade så fräscha varor att vi köpte med oss mat och öl till rummet och gick hem igen och körde maratonsändning av tv-programmet Storage Wars så att vi båda drömde om detta sedan. Slutligen i morse, så hamnade vi bredvid mr och mrs Sjogren vid frukosten, han var fjärde generationen invandrad från Sverige och det blev ett mycket trevligt samtal, där fru Sjogren fick höra för första gången hur hennes efternamn uttalas i det gamla landet. I dimma korsade vi sedan Golden Gate bron och har nu nått vårt hotell i SF, där vi ska bo i fyra nätter. Befinner oss i korsningen Van Ness/Lombard och vi ska snart titta runt hörnet för att se om det är en jättebacke mellan oss och Fishermans Wharf eller inte...

På återhörande!

Tags:

Mikrobryggerier | Obegripligheter | Resor

Powered by BlogEngine.NET 1.5.0.7 - Old School Theme by n3o Web Designers

Om oss

Läser du det här så tror vi att du redan känner oss, då vi inte haft för avsikt att sprida bloggen utanför den närmsta kretsen av familj och vänner. Är det så att du har hittat hit ändå och vill läsa, så skrivs bloggen av Johan & Kristina, två amerikafarare från Skåne.

 

 

Datum när vi gjort inlägg

<<  april 2024  >>
tiontofr
25262728293031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345

View posts in large calendar