Pack-dags

by Kristina 18. augusti 2013 21:38

Tja, om jag får lägga min necessär i Johans väska, så kommer vi nog hem med våra grejor också i morgon... Det är inga problem med viktgränser, bara kubikcentimeter ;o). Bilden nedan är från när vi lämnade St Louis, den slutliga packningen var givetvis mycket mer effektiv...

I dag har vi återigen använt oss av apostlahästarna, denna gång ner till Barnes & Nobles bokhandel. På vår väg dit hittade vi ett mycket trevligt Walgreens, förutom medikamenter och de vanliga attiraljerna, hade de ett stort utbud av drycker med varierande procenthalt. Jag nöjde mig med en juice med ananas, vattenmelon, citron och kiwi. Vitaminkicken höll mig igång till sent på dagen.

Sedan tog vi bussen upp till North/Clark och gick på Chicagos historiska museum. Det låg dessutom granne med den Air&Water show som pågår för 55:e året, så vi såg i alla fall en galning utföra akrobatik med sitt flygplan. Mycket att se, och jag funderar ju alltid på morfars bror Eskil som tillsammans med bror Bertil anlände till Chicago 1922. Eller, det är i alla fall det som står i papprena på Ellis Island, vid tillfället för inresan till USA. Att de båda bröderna skulle vidare till Chicago. Bertil skaffade familj i USA men kom sedan tillbaks till Småland och dog i Sverige, men vad som hände Eskil vet ingen. Chicago 1922 - fantasin sätter inga gränser för vad som kan ha hänt!

Vi gick tillbaks till hotellet, som vi nog kan tänka oss att bo på igen. Läget är bra - i går kväll åt vi middag på Green Door Tavern, ytterligare ett ställe vi sett på Travel Channel, och det ligger bara några kvarter härifrån, liksom Ginos East. Man skulle ju kunna tro att så här i slutet av resan så kan vi ana hur stor en förrätt är, men icke. Här äter Johan hotdogs (ej att förknippas med varor med samma namn som försäljs i Sverige). Visst var de små, men sex stycken...

Astrid tror att det tar 25 minuter in till O´Hare i morgon, vi får väl se om hon har rätt. Efter liten paus gick vi ner till Navy Pier, där fler än vi valt att tillbringa denna soliga söndag.

Kvällsmat handlade vi på Whole Foods, också den butiken bara ett par kvarter från hotellet. Det blev lite lätt, då vi på piren hade vilopaus på Landshark Beer garden, med varsin Lagunitas IPA och nachos (jag) och en bratwurskt (Johan). Snart hemma igen - återstår gör bara en flygresa till Toronto och därifrån en till Köpenhamn, tågresa till Hässleholm och ersättningsbuss för tåget hem till Tyringe. Vi ses!

 

 

Tags:

Allmänt | Mikrobryggerier | Resor

Powered by BlogEngine.NET 1.5.0.7 - Old School Theme by n3o Web Designers

Om oss

Läser du det här så tror vi att du redan känner oss, då vi inte haft för avsikt att sprida bloggen utanför den närmsta kretsen av familj och vänner. Är det så att du har hittat hit ändå och vill läsa, så skrivs bloggen av Johan & Kristina, två amerikafarare från Skåne.

 

 

Datum när vi gjort inlägg

<<  april 2020  >>
tiontofr
303112345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930123
45678910

View posts in large calendar