Oskyldig tills motsatsen bevisats

by Kristina 28. juni 2017 14:08

Har nu checkat in på George Bush interkontinentala flygplats för att resa hem till Tyringe och vardagen igen. Det är lite intressant, varför inte internationella utan interkontinentala? Måste googla... Sitter i British Airways lounge och njuter av den relativa stillheten i den här delen av flygplatsen, med lite vin och trekant-sandwiches som passar till ett äkta afternoon tea.

Taxfreebutiken sålde Absolut Texas, tur jag redan har en hemma, för jag tror inte de skulle låtit mig behålla den i London. Har inte sett en sådan i butik under resan, så jag trodde de var utdöda. Nåväl, på väg hit blev mitt handbagage extra granskat på Heathrow (eller rättare sagt kameraväska som lade sig över plattan inne i röntgenmaskinen och då fick plattan åka ett extra varv). I dag blev handbagageväskan uttagen för extra kontroll. Där låg ju Astrid, Samantha II, två adaptrar, telefonladdare, extra antennsladd till Astrid (har aldrig behövt använda, men för säkerhets skull...), 4 magneter (don't ask, men i den gröna resväskan ligger en stor metalltavla i form av USA), men det som sveptes för test i pip-maskinen med flest lappar var nog två kartonger kakor som jag ska bjuda på den 4 juli på jobbet... Allt var grönt, by the way. Men när man stått där i fem minuter och småpratat med säkerhetskillen, då måste jag ändå erkänna att man börjar fundera. Har någon som tidigare tagit i de sedlar jag har i börsen eller mina kakor hanterat saker som skulle kunna ge utslag i en flygplatskontroll? 

Innan säkerhetskontrollen fanns anslag om K9 units, det vill säga att hundekipage var i tjänst. I kön ser vi sedan en fransk bulldog med väst, "servicedog". Så söt. Vet inte om det var en diabeteshund eller kanske epilepsihund eller om den var tränad på annat, men jag trodde kanske att en "fralla" var alldeles för envis för att dresseras till något 😊.

Nu ska vi snart ställa oss i kö till vår avgång. Utanför fönstret står Lufthansas STORA flygplan. Vi får hoppas på en uppdaterad version av vårt plan, med möjlighet till laddning av elektronik och större filmskärm än en tändsticksask, men vi tar vad vi får om vi får lite mousserande till!

Tags:

Allmänt | Obegripligheter | Resor

Powered by BlogEngine.NET 1.5.0.7 - Old School Theme by n3o Web Designers

Om oss

Läser du det här så tror vi att du redan känner oss, då vi inte haft för avsikt att sprida bloggen utanför den närmsta kretsen av familj och vänner. Är det så att du har hittat hit ändå och vill läsa, så skrivs bloggen av Johan & Kristina, två amerikafarare från Skåne.

 

 

Datum när vi gjort inlägg

<<  mars 2024  >>
tiontofr
26272829123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
1234567

View posts in large calendar