Minnesota state fair årgång 2018

by Kristina 23. augusti 2018 21:47

Efter stadig frukost var vi redo att ställa oss i buss-kö. Bara några minuters promenad från hotellet, bakom Mall of Americas östra parkeringshus, går en av pendlarlinjerna till mässan. Bussarna skulle börja gå kl 9, så vi var där straxt efter halv, vilket vi trodde var en bra tid.

Jo, det var det eftersom vi hamnade med så trevliga människor (bland annat Nancy med son Michael) att vi stod och pratade i mer än en timme och därmed nästan helt glömde bort köandet, men som sagt det tog ändå 1,5 timme innan vi kom med en buss.

Då ringlade sig dock kön längs med halva parkeringen, så det kunde varit värre. För 5 dollar per person får man åka tur och retur, en färd som tar lite drygt en halvtimme, om trafiken är medgörlig. Inträdesbiljett hade vi förköpt hemifrån. 

Förra året besökte mer än 2 miljoner besökare fairen, så vi kunde räkna ut att vi inte skulle vara ensamma där... Så vi har provat vatten (jag kunde faktiskt lista ut vilket som var springwater, från Mississippi och Lake Superior!), vin

och öl,

vi har druckit mjölk (all you can drink for 2$)

Johan tog vanlig, jag chokladmjölk och vi tog om, men bara en gång.

och vi har testat Beermargarita.

Vi åt ingen konstig mat trots att det mesta finns on a stick på den här mässan.

 

Johan tog en fotlong korv och jag fick en hink med tacos  (mest tortilla chips), sedan blev det middag på IHOP, granne med hotellet. 

Vi har sett hästar,

kor,

får,

kaniner av alla de slag, grisar och hundar. Vi har pratat med katt-tanter, mr Svenson/Malmquist (som vi hamnade bredvid när vi provade öl och visade det sig, hamnade perfekt för att se paraden passera) vars farfars släkt kom från Malmö,

vi har snurrat på lyckohjul och fått t-shirts och andra småprylar. Vi har inte bangat för något utan medvetet hållit oss undan tivoli-attraktionerna, gått nästan 20 000 steg och har nu mycket trötta fötter.

I morgon blir det shopping, i alla fall finns det möjligheter till det!

Avslutar med fotobevis på största pumporna-tävlingen. De är nästan groteska. Och det mexikanska bandet nedan sjöng verkligen hellre än bra, men det var ändå lite charmigt.

Tags:

Allmänt | Resor

Powered by BlogEngine.NET 1.5.0.7 - Old School Theme by n3o Web Designers

Om oss

Läser du det här så tror vi att du redan känner oss, då vi inte haft för avsikt att sprida bloggen utanför den närmsta kretsen av familj och vänner. Är det så att du har hittat hit ändå och vill läsa, så skrivs bloggen av Johan & Kristina, två amerikafarare från Skåne.

 

 

Datum när vi gjort inlägg

<<  april 2024  >>
tiontofr
25262728293031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345

View posts in large calendar