Madison, Wisconsin

by Kristina 25. augusti 2018 20:32

Då testar vi Best Westerns wifi i dag då och ser om det är pålitligare än det vi hade i går. Vi sitter i varsin kingsize säng och tittar på när Brewers spelar mot Pirates. Eller, vi spelar spel på varsin platta, men tv:n är i alla fall på denna lördagskväll. De verkar skoja till det lite denna match, det är väldigt underliga namn som står på ryggtavlorna. Inser dock snabbt vem Redbeard är 😊 och varför han kallas det. 

I går gav vi oss iväg för att försöka hjälpa vännen Jonas med flugfisketillbehör. Det blev inte riktigt lika underligt som fjol, men nästan. Jag hade försökt kontakta företaget via messenger innan, då de inte hade en särskilt kundvänlig hemsida med kontaktuppgifter, dock hade de en sida på FB. Nåväl, jag hade inte hört något, så jag trodde inte mycket på det, men det blev så att när vi nådde fram så regnade det ganska häftigt, så vi satt kvar i bilen och läste tidningen, för visst ljusnade det väl?

Först regnade det en del, sedan blev det  bara värre.

Nja, då började det åska. Efter en halvtimme hade det lugnat sig något, så vi tog oss raskt inomhus. Det var en stor fd fabriksbyggnad som nu inhyste vitt skilda verksamheter. Hade vi inte haft numret på lokalen och en karta på väggen så hade vi inte hittat rätt i gångarna.

Nu blev vi utskällda av en jättehund, eller rättare sagt så behövde han bara morra lite, medan hans kompis var betydligt mer kundvänlig. Några fisketillbehör blev det inte, dock hade de prylen vi letade efter i fjol i Texas. Däremot slog blixten ner precis intill när vi stod där inne, så det kändes ändå bra då att befinna sig på nedre botten i en gigantisk tegelbyggnad.

Sedan hade vi på State Fair:en fått information om ett Transportation museum, så vi körde dit. I korsningen på väg in dit stod en polisbil med varningsljus på och en rejält krockad sedan som saknade främre kofångare.

På parkeringen till museet stod en van med en udda kofångare fäst vid sin bakre stötfångare tillsammans med polisman och ytterligare åtminstone tre personer. Usch vad tråkigt.

Sedan såg vi paret där inne på museet, vet inte vilken bil de hörde till men oavsett så lät de inte en liten olycka hindra dem från att titta på tåg.

Denna tågkupé är lite äldre än den som Johan och jag hade när vi åkte mellan Chicago och New York en gång i tiden, men liknar ändå lite den. Säng ovanför varsitt säte, att vi sedan hade toa och handfat bredvid och att sätet var för en person per styck var en helt annan sak. Amtrak är inte så romantiskt som man kanske kan tänka sig, tyckte i alla fall jag...

Styrde sedan mot en Super Target i närheten av hotellet och köpte kvällsmat med oss som sedan väntade i kylen på rummet medan vi gick runt i Mall of America. Först flög vi över USA i Fly America, något vi tidigare gjort på Epcot i Orlando. Det är filmat från helikopter och synintrycken förstärks med rörelser, vattendroppar när man närmar sig Niagara eller havet, samt dofter som apelsin när man flyger över Florida. En alldeles lagom åkattraktion för Berglunds. 

Man kunde flyga över Kanada också, men då gällde inte rabattkupongen som vi för EN GÅNGS SKULL denna resa hade med oss. Därför nöjde vi oss med USA.

En hörna av Mall of America.

Nedan: det kändes som det var lite inne med kak-degs-försäljare. Att äta glass med cookie dough är en sak,men här handlar det bara om kakdeg. Kön var ganska lång och här ser den lilla tjejen i kassan ut att tänka "OMG" när den allt annat än lilla kunden handlar...

Vi handlade måttligt på MOA, jag hittade ett par Scholls skor så att jag kunde pensionera de medhavda promenadskorna. Jag var allvarligt oroad över att de inte skulle hålla ihop när vi gick på State fair:en. Man gör nog inga fynd där annars, det känns som det är större chans på andra håll. Som i dag när vi besökte mallen som ligger granne med hotellet, där fanns både Williams-Sonoma och Total Wine som gjorde oss båda lyckliga 😊. Johan fick bar-utensilier med flygplanstema och jag hittade en special flaska Absolut. För att inte tala om "min" limejuice som jag gärna använder till Key Lime pie.

Det är farligt nära att jag måste droppa barlast i form av skånsk vodka för att komma ner i laglig införselranson, men vi får väl försöka med cola zero ett par kvällar... Vi har bestämt oss för att lämna bilen redan i morgon kväll istället för måndag morgon, och har lagt till en natt på hotellet i Chicago där vi skulle avsluta med fyra nätter. Nu får vi hoppas att deras betyg på hotels.com är välförtjänt så att vi inte hamnar bland vägglöss eller annat...

På återhörande är vi nått Windy City igen!

Det är första gången vi ser en Sears butik som lägger ner, vi har träffat på en annan kedja som räknar ner dagarna och där man säljer allt, verkligen allt, i butikerna. Det inger en känsla av sorgsenhet när man säljer ut inredningen också.

Bra med snabbparkering om man har lite bråttom!

Tags:

Allmänt | Baseball | Obegripligheter | Resor

Powered by BlogEngine.NET 1.5.0.7 - Old School Theme by n3o Web Designers

Om oss

Läser du det här så tror vi att du redan känner oss, då vi inte haft för avsikt att sprida bloggen utanför den närmsta kretsen av familj och vänner. Är det så att du har hittat hit ändå och vill läsa, så skrivs bloggen av Johan & Kristina, två amerikafarare från Skåne.

 

 

Datum när vi gjort inlägg

<<  december 2019  >>
tiontofr
2526272829301
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
303112345

View posts in large calendar