Lite New Orleans så där på lördag förmiddag

by Kristina 9. april 2016 21:24

Efter en fantastisk frukost där jag åt en rågad tallrik med jordgubbar, ananas och två sorters melon till mina flingor (och rostad toast med marmelad och en alldeles för söt bulle) och Johan åt bisquits and gravy till sin korv, körde vi till New Orleans, en timme från Baton Rouge. Där pågick det festival i de franska kvarteren, så det var livat på ett städat sätt, med musikscener lite överallt.

Från Kyrkogatan kan man se hur de har det i New Orleans genom denna kamera.

Vi träffade på några pimpade Jack Daniels på vår promenad. Liknar lite Alexander Bard...

 

Ridande polliser och en spårvagn.

I går passerade vi en skylt som visade attraktioner vid en av motorvägen avfarter, där Abita brewery nämndes. Det låg liksom på vår väg i dag, så vi körde norrut från New Orleans i fyra mil på en bro tvärs över en sjö, där det visade sig att vi åkte gratis, medan de som åkte söderut fick betala tull. Kanske var det därför de hade metallräcken också, för det hade inte vi... Vi träffade på Abita för ett antal år sedan i New York när vår favorit restaurang Acme fortfarande fanns kvar i sin ursprungliga form och serverade southern food till väldigt bra pris. I dag fick vi då chansen att handla lite i deras butik och tap room. Johan körde i dag, så han fick smaka på två söta sodas och jag provade en öl som vi trots tre försök senare inte hittat i butik... 

Lite gott att dricka, sedan lunch i Abitas beer garden.

Befinner oss nu i Pearl, granne till Jackson, MS. Där blev vi uppätna av knott vid capitolium där det för övrigt nog var minst två bröllopsföljen denna vackra kväll.

Kan misstas för en örn, jag tror det var ett knott. Det kändes som om de var i denna storlek i alla fall när de gnagde på oss.

Vi har i dag också fått klart för oss att vi kommer tillbaks till Eastern time vid gränsen mellan Alabama och Georgia. Detta är sommartid i kubik, man har ingen aning om vad klockan är...

Bor även i natt på ett Country Inn och blev uppgraderade till en svit med tre sängar i två rum och med en pentry-del. Utanför fönstret ligger ett antal handfat på gräsmattan och vid entrén ligger det virke. Renovering pågår, förhoppningsvis har hantverkarna ledigt i morgon så att vi kan sova till halv åtta eller så.

Det ena sovrummet. Och utsikten.

I morgon kör vi österut mot Montgomery i Alabama och sedan norrut till Georgia och Atlanta. Har förresten precis sett Cardinals från St Louis slå Atlanta Braves med 12 - 2 i baseball, så de är kanske lite ledsna där borta för tillfället.

Nedan bevis för att det inte är lika vackert väder i hela USA.

Tags:

Allmänt | Baseball | Mikrobryggerier | Resor

Powered by BlogEngine.NET 1.5.0.7 - Old School Theme by n3o Web Designers

Om oss

Läser du det här så tror vi att du redan känner oss, då vi inte haft för avsikt att sprida bloggen utanför den närmsta kretsen av familj och vänner. Är det så att du har hittat hit ändå och vill läsa, så skrivs bloggen av Johan & Kristina, två amerikafarare från Skåne.

 

 

Datum när vi gjort inlägg

<<  mars 2024  >>
tiontofr
26272829123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
1234567

View posts in large calendar